Reklama

Reklama

Mimo signál. Žádný internet, mobily nefungují. Zůstali bez spojení s civilizací.
Kalli je chlapec žijící ve světě imaginárních postav, který veškeré své životní zkušenosti čerpá pouze z filmů a počítačových her. Je závislý na svém mobilním telefonu a internetu. Když má strávit Vánoce se svým otcem a jeho novou rodinou na drsném severu, rozhodne se raději utéci. Najednou ale musí zapomenout na svůj imaginární svět a postavit se reálným problémům a nebezpečím. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mě tenhle rodinný filmík hodně překvapil. Ještě aby ne, je z Islandu, ale pravda je, že jsem od něj stejnak čekal trošičku něco slabšího, než z něj skutečně vypadlo. On ten obal docela dost zkresluje, protože o medvědech tenhle film skutečně nění. Islandská krajina, Islandská nátura, Islandská mysteriozní atmosféra a přesně ta dětská tvář obtisklá do filmu, tak jak to má být. Tohle děti bavit musí. Nic přehnaného, a i tak se na to hezky kouká. Délku to má přesně tak akorát a příběh také do složitostí nezachází. Prostě pohoda, na které je znát, že Island opravdu přemýšlí co natočí, než to skutečně natočí. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pod tímhle titulem by mohla být klidně podepsaná naše Věra Šimková Plívová, kdyby žila na Islandu. Film naplňuje znaky obvyklé pro její tvorbu, tzn. primárně je určen pro děti školního věku, řekněme mezi 7 a 13 lety, a má mírný přesah do oblasti rodinného filmu. Ve snímku se sice objevuje duchařský motiv, ale ve skutečnosti není důležitý, podstatná je konfrontace hodnotového žebříčku a chování městského kluka přemístěného do nehostinné divočiny. Zároveň jde o konflikt a usmíření dvou povahově i pohlavím rozdílných dětí - opět typický znak pro naši nejvýznamnější režisérku dětské hrané tvorby. Kamera sice zdaleka nevyužívá všech možností, které islandská příroda poskytuje, ale i tak je na co se dívat. Příjemně krátká stopáž, herecké výkony i režie bez zjevných kiksů. Islandská kinematografie se loni sice mohla pochlubit úctyhodnými sedmi kousky, ale i tak je pro mě každé setkání s touhle tak trochu exotickou tvorbou vzácností. Celkový dojem: 55 %. ()

juta 

všechny recenze uživatele

I po druhém shlédnutí jsem se nenudil. Dokáže zaujmout dobrým příběhem a krásnou krajinou studeného Islandu. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Film primárne určený pre školákov. Tých mladších by ovšem mohol mierne šokovať islandský zvyk pojedania očí pečeným rybám a podrezávanie ovcí. Holt islanďania sú rázovití. Tí starší si užijú duchárske sekvencie a ľadové medvede a ja som si užil aspoň drsné zimné islandské exteriéry a už aspoň chápem, čo to znamená, keď islanďan povie, že je mu zima. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Islandský film pro děti, v České televizi uveden pod názvem "Bez připojení". Neliší se od dánské produkce. Stejně jako ona ukazuje rozvrácenou rodinu jako běžnou věc (nevlastní sourozenec, nová manželka otce atp.), navíc novopohanské a spiritistické praktiky děvčete (záliba ve vyvolávání duchů) mohou být návodem taky si to ze zvědavosti vyzkoušet. Žánrově jde o drama z drsných ledových končin s duchařskými prvky, děti se jistě nudit nebudou, ale v podstatě to dobré není... ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Všechno, co na pokusech o dětský film nesnáším. Dvě přemoudřelé zrzavé děti, šikanovaný kluk - nerd, který ale nakonec všechny zachrání včetně ducha kluka, věčně naštvaná holčička, pojídání syrových ryb, blijící pes, kluk, jak sere na záchodě, a než dojde na nějakou zápletku, uteče 50 minut. Ani krajina Islandu mne nijak nebrala. Návštěva ledního medvěda leda k smíchu. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Děcka tohle fakt ne, bloncka ze sebe děla to co není a byla tak otravná že jsem ji málem leštil přes televizi, Kalli je okukalec který není vůbec zajímavý až na modrý kečup. No a teď příběh v zimě s duchem a medvědem, no slabý a nezáživný prostě to nevymysleli dobře bohužel. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Chceš vidět naše koně ??" - "Viděl jsem je na fotkách !!" ;) Tak přece jen je to všude pořád stejné !! Dnešní děcka prostě zajímají úplně jiné věci než jejich rodiče, nemůžou žít bez mobilů, facebooku či internetu obecně, a tak není divu, že snímek s názvem Bez připojení má tak, i přes svoje zacílení na velmi mladého díváka, hororovou příchuť.. Mimo to právě tahle vůbec ne špatná a vůbec ne bezduchá, a to skutečně ve všech smyslech slova, islandská báchorka dokazuje, že v té malé nehostinné zemičce by se nejspíš pražský taxikář neuživil..;) Pro mě osobně Duggholufólkið platí za opravdu velmi příjemné filmové překvapení ze severu, za jehož největší přednost, či naopak slabinu, to by stálo za delší úvahu, platí vedle absence konečné morality zejména velmi herecky slušní dětští představitelé Bergþór Þorvaldsson a Þórdís Hulda Árnadóttir.. No, a mimochodem, ten modrý kečup, to už se skutečně zdá jako velká prasárna !! ;) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - A už toho mám dost!!........... Musí to být šok pro dnešní děti, které mají doma počítač a mobilní telefon a najednou se dostanou do prostředí, kde není signál. V tomto příběhu se všechny děti chovají jak idioti a mě to nebavilo hned od začátku. Dokoukal jsem to z velkým sebezapřením. ()

Zmiu 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu byl trochu černobílý, ale pak mě to vtáhlo. Co mě na islandské tvorbě těší, že nekončí sladkým happy-endem, ale zároveň to končí pozitivně. Trochu nechápu ty komentáře, které si stěžují, že se to točilo moc vevnitř. Vzhledem k tomu, že se to odehrává o Vánocích, a ještě v té nejodlehlejší oblasti dost na severu, tak je třeba si uvědomit, že je tam světlo jen pár hodin, a pokud je hnusně, tak je akorát šero celý den. S přihlédnutím k počasí, se to odehrávalo venku až moc. :-) Také by mě zajímalo, jak moc velký problém je k filmu přidat titulky, když už je k tomu dabing, takže už to stejně někdo musel přeložit. Ono zas tolik lidí, co to dá v islandštině jen z odposlechu, není, a odpůrci dabingu si to nekoupí. V pár pasážích jsem musela přepnout na češtinu, (duchovi moc nebylo rozumět). Emoce postav byla stejné asi jako u rychlodabingu. ()

Zbyisek 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film z netradiční země - Islandu. (spoiler) Musím říci, že jsem nečekal, že se děj ubere nadpřirozeným směrem, ale nevadilo mi to.Duch a celé strašidelné ladění bylo v pohodě. (spoiler konec) Hodnotím 4*, je to nadprůměrný film pro děti, ale i celou rodinu. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

.....na môj vkus sa až príliš času točilo v interiéroch....a tudíž potenciál Islandských nádherných scenérií nebol ani zďaleka využitý.....ináč ale celkom milý s mierne fantasy zmixovaný snímok...určený pre menších.....kde nemožno brať na zreteľ logiku...... ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Severské rodinné filmy mám docela rád a těch islandských se na české obrazovky dostane jen velmi málo, ale tento mě bohužel moc neoslovil. Většinu filmu se skoro nic neděje, dětští herci mi přijdou bez emocí, jejich projevy jsou studené jako tamní počasí (dost možná to mohl být i tvůrčí záměr, těžko říct). A do toho všeho naprosto zbytečná zápletka s duchařinou do jinak vcelku realistického filmu, taková kombinace mi dokáže film ještě víc znechutit. Nechápu, že zrovna tento film je u nás tak často vysílán v TV a vydáván na DVD, znám dost mnohem lepších severských filmů, kterým se v ČR zdaleka tolik prostoru a propagace nedostává. 35% ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Dětský dobrodružný film z mrazivého Islandu, který ale pořádně zaujme jen tou krajinou. Kdyby se tam nemotala ta duchařina, bylo by to lepší. ()

cmenda 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý a jěště zajímavější děj i když to začalo velice slibně tak to během 30 min začalo být dost nudné, jediné co bych vyzdvihl je krásná krajina . ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Velmi milé sobotní dopolední překvapení....Nádherné, i když sporadické záběry na islandskou krajinu a "vydýchatelný" mysteriózní příběh. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Tak trochu pohádka šmrncnutá duchařinou z prvky severních ság, trochu dobrodružný příběh připomínající českjou Vánici nebo Syny hor, nepodařený lední medvěd, který vypadal, jako by to byla maska, pod kterou se ukrýval Vašek z Prodané nevěsty. Kdybych to bral jako film pro děti, tak by to šlo, ale skutečně jsem nevěděl, koho tenhle film měl oslovit. ()

Reklama

Reklama