Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byznysmen Clemson Read (Cary Grant) se ožení s úřednicí z ministerstva zahraničí Effií (Deborah Kerr), která je ale tak pohlcena svou pozicí, že manžela ani nebere na vědomí. Clemson se proto rozhodne ji opustit kvůli ženě z exotického (fiktivního) Búkistánu, která je vycvičena v umění „potěšit muže“. Princezna Tardží (Betta St.John) přijela ze své vlasti do Spojených států proto, aby si osvojila způsoby amerických emancipovaných žen. A ty se má shodou okolností naučit od Effie. (Pavlínka9)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Caryho slabší kousek. Svůj standard si drží, ale absurdity ve scénáři opravdu nepřebije. Emancipační parodie je tu dost otravná, na druhou stranu to místy tlačí dost vážně pro, marně jsem celý film přemýšlel, jestli to bylo v Usa tak zapotřebí. Pár dobrých gagů tam je, ale exotické zvyky hozené do americké moderní reality byly spíš křečovité. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Diplomatka zanedbává svého snoubence a ten dá impulsivně přednost exotické princezně z fiktivní země Bukistánu... První ze tří společných filmů Caryho Granta a Deborah Kerr je suverénně nejslabší a když o tom tak přemýšlím, vlastně je současně nejslabší ze všech asi 30 filmů s Carym Grantem, které jsem dosud viděl. Zčásti za to může zub času - některé myšlenkové pochody postav jsou dávno passé a zejména líčení rozdílů mezi americkým a muslimským způsobem života by dnes nepochybně rozzuřilo nejednono aktivistu za lidská práva. Bezstarostný rasismus a sexismus číhá implicitně v každé druhé scéně. :) Ale to není hlavní problém. Scénář filmu působí jako nehotová provizorní verze, z které mohlo něco být, ale pro nedostatek času/talentu/trpělivosti nebo bůhví čeho se dál nerozvíjela. Rozverný Cary Grant to sám o sobě nezachránil, bohužel. Dialogy mají svá vtipná místa, ale málokdy vytáhnou film aspoň ke slušnému průměru. 40% ()

Reklama

Mol 

všechny recenze uživatele

DO YOU HAVE ANY IMMEDIATE PLANS? YES, I'M GOING UP! Cary Grant a jeho komedie by se dali rozdělit na ty průměrné a výtečné. Tento počin je jednoznačně volba číslo dvě. Spousta vtipných pasáží a několikrát mě opravdu rozesmál i když mi do smíchu není. Musel jsem si dokonce dát asi tři 5 minutové pauzičky, ale za to nemůže film, ale můj žaludek a hlava. Karji je roztomilá a Effi naprosto hloupá, pustit tak naivní panenku do ulic New Yorku. Divím se, že to přežila. Naštěstí se to nějak zvládlo a konec dobrý, všechno dobré. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Středobodem filmu je žena, resp. hned ženy dvě, které jsou svými zrcadlovými protějšky a které dle mého názoru ztělesňují ženství v jeho děsivých polohách. Jedna chladná, dokonale se ovládající a za všech okolností racionální, druhá slepě oddaná, bez názoru a osobnosti, a mám dojem, že i když se obě spojí v jednu bytost, bude jí stále něco chybět, ale to už tak je u filmových postav 50. let. ()

Galerie (39)

Reklama

Reklama