Reklama

Reklama

Cary Grant si spokojeně žije jako americký flákač po tichomořských ostrovech. Když Japonci obsadí Filipíny, odchytí ho Trevor Howard a ne příliš vybíravě ho "dobrovolně" zapojí do služby pobřežních pozorovatelů UA Army, což znamená sedět na přiděleném ostrově, pozorovat, kam letí jaká letadla / plují jaké lodě a vše hlásit centrále. Úniku není a whisky je málo a ještě ji Carymu schovali. Když jede na sousední ostrov zachránit kolegu coastwatchera, co čert nechtěl, najde jen jeho hrob a sedm dívenek - studentek diplomatické školy - opečovávaných učitelkou Leslie Caron. Neoholený, neuklízející a nepříliš mytý Cary si je navzdory všeobecnému zděšení přiveze na Matalawu... (Peabody)

(více)

Recenze (29)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Neoholený a nevrlý (stále však totálně awesome) lodní kapitán Cary Grant uvízne během druhé světové války v Tichomoří jako zpravodaj pro námořnictvo. A jakoby nestačilo, že má nedostatek skotské a prší mu do sluje, zachrání z druhého ostrova sedm malých diplomatických dcerušek a jejich učitelku, s nimiž potom musí pár týdnu sdílet svůj skromný příbytek... Příjemná komedie, která sází hlavně na konfrontaci Caryho s osmi ženskýma na jednom ostrově, ale není v ní nouze ani o vybuchující japonské válečné lodě. Vytknul bych maximálně trochu jalovou milostnou linku, které by prospěla jiná představitelka Catherine (Katharine Hepburn už by na tu roli byla stará, což je škoda, mohla z toho být Africká královna 2). Všechno ostatní totiž zachraňují Caryho hlášky, zděšené pohledy a hrdinské činy. Už jsem říkal, že nad Caryho není? :) ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Dokonale relaxovaný Cary Grant v roli, o níž provokativně tvrdil, že byla jeho skutečnému naturelu blíž než všichni ti seladoni v žaketu. :) Oscar za scénář mě poněkud udivuje; myslím, že alfou a omegou kvalit filmu je výše zmíněný gentleman, třebaže tentokrát nemytý a nečesaný. Souhlasím s KarlemR, že většina situací budí dojem recyklace součástek, nepoužitých při konstrukci Africké královny. Ale jejich chabý romantický účinek vyvažují docela vtipné dialogy. Francouzská tanečnice Leslie Caronová mě ani tentokrát nepřesvědčila o hereckém nadání. V roli akurátní guvernantky, která se má na titulního hrdinu dívat pěkně spatra, komandovat ho, ba i fackovat, má trvale okouzlený výraz „nemůžu uvěřit, že hraju s Carym Grantem“. ;-) Ale vzato kolem dokola je to milá stará komedie, jakou si určitě rád pustím znovu. 70% ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Už som sa dlho tak dobre nepobavil. Jednoduchá, v podstate veľmi jednoduchá dobrodružná komédia s neodolateľným Carym Grantom s krycím menom "Father Goose". Tento týpek, alkoholom nasiaknutý bývalý profesor, si žije pokojným životom, z ktorého ho nevyrušuje ani vojna. Až nedobrovoľná vojnová úloha mu dokonale naruší život, ale hlavne sú to mladé študentky so svojou učiteľkou, ktoré nájde kdesi na jednom z ostrovov... Vtipná a svieža komédia plná perfektných dialógov je podporená pohodovou ústrednou pesničkou. Film na každé popoludnie pri ktorom si dokonale oddýchnete. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Zjevná a přiznaná inspirace Africkou královnou (viz. třeba jméno hlavní hrdinky i hrdiny, stejně jako způsob, jakým ho oslovuje) sice nedosahuje hloubky svého vzoru, ale i tak je to sympatická a úsměvná komedie o nečekaném vzplanutí uprostřed války. ______Cary Grant je hvězdný jako vždy ve své obvyklé roli muže, který se ženě nechce vzdát snadno a svéhlavá Leslie Caron mu zdatně sekunduje. Vůbec se nedivím, že byla tak zklamaná, když jí nakonec nechtěl předvést "jak chytit rybu". Dvojsmyslné narážky budovaly solidní milostné pnutí. Scény s japonskými vojáky byly napínavé. Scénář obsahoval spoustu velmi vtipných momentů, například jemný způsob, jak se zbavit omáměně zamilované holčičky. ___ Je sice legrační představa, že by kapitán válečné lodi uprostřed začínající japonské invaze pořád řešil osobní problémy nesourodé skupinky lidí na jednom opuštěném ostrově, ale nijak to nepřekáží, protože příběh je podaný s nadsázkou, kdy jsou hrůzy války jen naznačené a vše se soustředí na boj odtažitého samotáře s nečekaným vpádem ženského elementu do jeho zatím tak zapouzdřeného života. /26. 8. 13./ ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Po pravdě mi v půlce filmu bylo chudáka Waltera Ecklanda líto, protože ho ty ženské deptaly neuvěřitelně. Ale kupodivu si ho pak oblíbily a zase to dostalo jiné grády. Spousta skvělých hlášek (Jak víte, že ta ryba je samička? - Protože má otevřenou pusu.) a celkově velmi pohodový příběh navzdory okolnostem. Nečekal jsem, že téma trosečníků na ostrově lze podat takto zábavně (tedy kromě Mighty Boosh) a i když je na Grantovi vidět jistá "únava materiálu", sem se dokonale hodí. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Jako jednomu z těch divných jedinců, kteří se zajímají o druhou světovou válku (s důrazem na Pacifik) a hnidopišsky pak podrobují zdrcující kritice použitou techniku, zbraně a uniformy, se mi film nemohl líbit. Ale protože jsem měl dobrou náladu a věděl jsem, že půjde o komedii, zavřel jsem amatérského pedanta- historika do jeho zatuchlého kumbálku a docela dobře jsem se bavil milou velkobritskou záludností Velkého zlého vlka i nefalšovaným zoufalstvím osudem těžce stíhané Matky husy. Cary Grant hrál zase jednou úplně stejnou postavu jako vždy (což mi rozhodně nevadilo), Leslie Caron vybrali tvůrci taktéž vhodně, no a ty děti jsem už nějak přetrpěl. Výsledný dojem by byl ještě lepší, kdyby scénář občas divně nezaškobrtl, ale i tak jsem se velmi dobře bavil a nechtělo se mi jít pod čtyři kousky. A teď chvilku vážně. Byla to taková naivní legrace (a té je zapotřebí), ale pobřežní pozorovatelé odvedli za války obrovský kus práce, byli pro spojenecké válečné úsilí nepostradatelní, a protože byli Japoncům osinou mezi půlkami, nemálo jich zaplatilo životem. No vidíte, stejně jsem ho v tom kumbálu neudržel. / Poučení: Na opuštěný ostrov jedině s bednou whisky a fešnou Francouzkou. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Slušná starosvětská komedie s několika dobře načasovanými slovními vtípky. Cary Grant ve své předposlední roli obrací naruby image postav, s nimiž byl celý život spojovaný. Hraje nemytého, sprostého chlapa, který se neštítí vlepit facku ženské a namísto nažehleného sáčka má na sobě v několika scénách jen trenýrky. Už kvůli tomu stojí za to film vidět. Leslie Caron je půvabná a banda dětí přiměřeně otravná. V Grantově filmografii spíš průměrný kousek, ale kdykoli znova! ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Cary Grant bez sveho tradicniho saka a naopak opijejici se na opustenem ostrove v tichomori? Parada! Uz tohle mi staci ke stesti, k tomu jeste spousta letadel, ponorky, lode a kvalitni dialogy. Story sice neni buhvico a Leslie Caron rozhodne neni top class femme fatale na ktere je Cary z vetsiny svych filmu zvykly, ale je to jedno, protoze jedine o co jde je si uzit party s Cary Grantem na exotickem ostruvku. 7/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Předposlední film Caryho Granta, kde i v šedesáti ukazuje, jak je skvělým hercem. Jasně, není to jen o něm, ale on je prostě tak ležérní, tak dobrý, tak přirozený a sakra, tak vtipný, že je to nakonec film o něm. Leslie Caron je vedle něj spíš jen jako otravná ženská, ale on tomu dává to správné kouzlo a zábavu. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Vcelku originálny a hlavne milý príbeh, vtipy síce neboli nijak nové, ale v podaní Caryho som sa jednoducho musela smiať :) Neoholený, bez obleku, s fľaškou v ruke. Nič, čo by mi k menu Cary Grant sedelo. Až dokým som to neuvidela :) Len Leslie Caron v obsadení trošku škrípe a narozdiel od ostatných hercov by som si na jej mieste vedela predstaviť niekoho iného. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, jo, viem aj ja, ze jestvoval isty Cary Grant a ze vedel hrat. No ale stale ho nemam rad, a to tak, ze velmi. Film je to nudny, Grant /Philadelphia Story/ prehrava a okrem tej bandy peknych holek sa tam nic nedeje : 40 % ()

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Okouzlující komedie s Cary Grantem Leslie Caron a dětmi. Je to celé krásně naivní, stereotypy, charaktery. Ale vše do sebe pěkně zapadá, mezi dospělými to pěkně jiskří a děti to zahrály výborně. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

WALTER! I LOOK AWFUL IN BLACK! Pohodová komedie s charismatickým vtipálkem Cary Grantem. Asi bych si dovedl představit s ním bejt na opuštěným ostrově a pít whiskey. ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Cary Grant jak ho neznáme, v roli umouněného lodního kapitána na opuštěném ostrově s učitelkou a sedmi dívkami. Postupně se film rozvíjí a na první pohled mrzutý Grant se změní v pohodového a milého člověka. Celý film doprovází skvělá atmosféra, vtipné hlášky a jsou tam i nějaké náznaky té romantiky. ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Když se Cary Grant stane v podstatě trosečníkem, či zajatcem, na tropickém ostrově, nevypadá to všechno bůh ví jak vábně. V momentě kdy mu však osud do člunu přihraje učitelku a jejích sedm svěřenkyň, začne být o zábavu postaráno. Z prvu válečný stav se postupem času mění v porozumění a vzájemné vycházení, přičemž o humorné chvilky není nouze. Nesmírně pohodový snímek, pro každou chvíli. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Skvělé. Cary nevrlý, neoholený a neodolatelný. Hlášky jsou tak našlapané, že jsem se celou dobu bavil. Navíc je velmi uvolněný a stačí jen jeho pohled a úšklebek a je jasno. Má celý film v paži a navíc to není hloupé ani přeslazené. " Tu rybu chcete sníst? Ne, jsem jen osamělý." ()

Chegi 

všechny recenze uživatele

Pokud dobře počítám, tak tohle byl osmý film s Cary Grantem, co jsem viděl. Rozhodně toho nelituji. Film pravda staví víceméně právě na něm, ale s tím jsem prostě počítal. To, že mohla být zvolena lepší herečka tu také zaznělo, ale jinak to je moc milý snímek, který předčil i Spodničku... Musím ale říct, že v 1/2 filmu mě ty ženské také přiváděli k šílenství a to jsem na to jen koukal :) /Cary je bůh/ ()

Reklama

Reklama