Reklama

Reklama

Cary Grant si spokojeně žije jako americký flákač po tichomořských ostrovech. Když Japonci obsadí Filipíny, odchytí ho Trevor Howard a ne příliš vybíravě ho "dobrovolně" zapojí do služby pobřežních pozorovatelů UA Army, což znamená sedět na přiděleném ostrově, pozorovat, kam letí jaká letadla / plují jaké lodě a vše hlásit centrále. Úniku není a whisky je málo a ještě ji Carymu schovali. Když jede na sousední ostrov zachránit kolegu coastwatchera, co čert nechtěl, najde jen jeho hrob a sedm dívenek - studentek diplomatické školy - opečovávaných učitelkou Leslie Caron. Neoholený, neuklízející a nepříliš mytý Cary si je navzdory všeobecnému zděšení přiveze na Matalawu... (Peabody)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

honajz 

všechny recenze uživatele

Po pravdě mi v půlce filmu bylo chudáka Waltera Ecklanda líto, protože ho ty ženské deptaly neuvěřitelně. Ale kupodivu si ho pak oblíbily a zase to dostalo jiné grády. Spousta skvělých hlášek (Jak víte, že ta ryba je samička? - Protože má otevřenou pusu.) a celkově velmi pohodový příběh navzdory okolnostem. Nečekal jsem, že téma trosečníků na ostrově lze podat takto zábavně (tedy kromě Mighty Boosh) a i když je na Grantovi vidět jistá "únava materiálu", sem se dokonale hodí. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Neoholený a nevrlý (stále však totálně awesome) lodní kapitán Cary Grant uvízne během druhé světové války v Tichomoří jako zpravodaj pro námořnictvo. A jakoby nestačilo, že má nedostatek skotské a prší mu do sluje, zachrání z druhého ostrova sedm malých diplomatických dcerušek a jejich učitelku, s nimiž potom musí pár týdnu sdílet svůj skromný příbytek... Příjemná komedie, která sází hlavně na konfrontaci Caryho s osmi ženskýma na jednom ostrově, ale není v ní nouze ani o vybuchující japonské válečné lodě. Vytknul bych maximálně trochu jalovou milostnou linku, které by prospěla jiná představitelka Catherine (Katharine Hepburn už by na tu roli byla stará, což je škoda, mohla z toho být Africká královna 2). Všechno ostatní totiž zachraňují Caryho hlášky, zděšené pohledy a hrdinské činy. Už jsem říkal, že nad Caryho není? :) ()

Reklama

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Vcelku originálny a hlavne milý príbeh, vtipy síce neboli nijak nové, ale v podaní Caryho som sa jednoducho musela smiať :) Neoholený, bez obleku, s fľaškou v ruke. Nič, čo by mi k menu Cary Grant sedelo. Až dokým som to neuvidela :) Len Leslie Caron v obsadení trošku škrípe a narozdiel od ostatných hercov by som si na jej mieste vedela predstaviť niekoho iného. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Předposlední film Caryho Granta, kde i v šedesáti ukazuje, jak je skvělým hercem. Jasně, není to jen o něm, ale on je prostě tak ležérní, tak dobrý, tak přirozený a sakra, tak vtipný, že je to nakonec film o něm. Leslie Caron je vedle něj spíš jen jako otravná ženská, ale on tomu dává to správné kouzlo a zábavu. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Dokonale relaxovaný Cary Grant v roli, o níž provokativně tvrdil, že byla jeho skutečnému naturelu blíž než všichni ti seladoni v žaketu. :) Oscar za scénář mě poněkud udivuje; myslím, že alfou a omegou kvalit filmu je výše zmíněný gentleman, třebaže tentokrát nemytý a nečesaný. Souhlasím s KarlemR, že většina situací budí dojem recyklace součástek, nepoužitých při konstrukci Africké královny. Ale jejich chabý romantický účinek vyvažují docela vtipné dialogy. Francouzská tanečnice Leslie Caronová mě ani tentokrát nepřesvědčila o hereckém nadání. V roli akurátní guvernantky, která se má na titulního hrdinu dívat pěkně spatra, komandovat ho, ba i fackovat, má trvale okouzlený výraz „nemůžu uvěřit, že hraju s Carym Grantem“. ;-) Ale vzato kolem dokola je to milá stará komedie, jakou si určitě rád pustím znovu. 70% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. prosince 1964 v New Yorku. (ČSFD)
  • Původní scénář napal Frank Tarloff. Na Grantovo naléhání ho však Peter Stone upravil. (Pavlínka9)
  • Natáčení snímku začalo 9. dubna 1964 a premiéra byla již na vánoce téhož roku. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama