Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na studijní stáž do Kanady odlétá mladý gymnasista. Strašně se těší, a ani nevnímá podvědomý strach rodičů, a nejvíce pak své matky. Když se pak daleko „za velkou louží" stane tragédie, obrátí to život všech aktérů tohoto příběhu naruby. Zamíchá jejich osudy, životy, pocity, náladami, i budoucností... Ale nepředbíhejme... Scénář televizního filmu napsala zkušená scénáristka Hana Cielová. Základní zápletka filmu vznikla podle skutečné události, o které se doslechl dramaturg Bedřich Ludvík a vyzval autorku Hanu Cielovou, zda by podle ní nenapsala televizní film. Hana Cielová reálnou situace domyslela a uzavřela do dramatického příběhu, který zasáhne všechny diváky bez rozdílu věku... Po delší odmlce se před kameru České televize vrací Dagmar Havlová. Roli jejího manžela zahraje Viktor Preiss. Jejich syna zahrají hned dva herci - Filip Cíl a Jakub Grafnetr. Jeho přítelkyni hraje Tereza Voříšková. Režisérem je Zdeněk Zelenka. (Česká televize)

(více)

Recenze (102)

stration 

všechny recenze uživatele

Jedno klišé za druhým. Hudba napovídala divákovi, kdy má být dojatý, kdy smutný. Ale já mhouřím všechny oči co mám. Vznikl podobně kvalitní snímek na nějaké jiné televizi? Byl někdo, komu by se návrat Dagmar Havlové zdál vyloženě trapný? Myslí si někdo, že Viktor Preiss umí zahrát špatně? S šistým svědomím dávám ****. ()

horovska 

všechny recenze uživatele

Film o ztrátě syna, o velké bolesti a hledání východisek ze situace. Jasně že takové téma je těžké uchopit, aby film neútočil na emoce diváka, ale pro mne to bylo přeci jen přes míru. Už od začátku filmu mi bylo dopředu jasné, kudy se bude příběh ubírat. Žádné překvapení se tedy nekonalo, vše bylo už v začátku naznačené. Nejhorší na celém filmu snad byll hudební podkres na úrovni americké telenovely. I hrdinové a prostředí bylo podané po západním stylu, jen těžko jsem se dokázala s hrdiny ztotožnit. To, proč jsem u filmu vydržela do konce byla zvědavost na Dagmar. A ta mne opravdu nenechala odejít až do konce. Škoda její mnohaleté prodlevy, přišli jsme o mnoho rolí, zraje jako víno... ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel nic velkolepého se nekonalo. Sice to byl jistý návrat Dagmar Havlové do filmové tvorby, ale zanedlouho si na něj nikdo nevzpomene. Celé to bylo průměrné (přesněji průměrně špatné) a nijak to nevytrhli ani tak zkušení herci jako je Dáša nebo Viktor Preiss. Největším kamenem úrazu pro mě byla hudba, která mně rvala uši a přiznám se, že něco takového bych snad nenacpal ani do katastrofy typu Ošklivka Katka. Celkově nejspíš 2,5/5 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nepochybuji, že i Danielle Steel by to napsala uvěřitelněji, méně ulepeně a pravděpodobně by to rovnou i lépe sama zahrála. A to jsem se na Dášin návrat vlastně docela i těšil. Není chyba v ní, ale ve scénáři. Tohle se snad ani uhrát nedalo, vždyť i Preiss se v tom plácal jak nějaký ochotník z okresu. ()

Warsheek 

všechny recenze uživatele

Nedá se říct, že by tady výprava pokulhávala, v tomhle případě byla beznohá. Herecké výkony až na pány Preisse a Šťastného nestály za nic. Navíc pro mě osobně malinko zklamání. První třetinu filmu jsem měl pocit, že má přijít něco mystického, nadpřirozeného, což se nestalo. Další silný příběh, kterému podráží nohy velmi slabé zpracování. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Tvůrci oslovili Dagmar Havlovou a měli štěstí jelikož to bylo v době, kdy uvažovala o návratu k herectví. Námět se jí líbil, takže různé verze scénáře už režisér Zdeněk Zelenka s Hankou Cielovou psal přímo pro ní. (cariada)
  • Návrat Veroniky Kánské na filmové plátno po 17letech. (M.B)

Reklama

Reklama