Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Andrej Bezfamilny je zraněn a převezen do nemocnice. poklidný život v tomto zdravotnickém zařízení ale náhle přeruší střelba: voják Hodakov je zastřelen skrze okno. Andrej se snaží vyšetřit, co se ve skutečnosti stalo. Poté, co se z nemocnice vrátí ke svým druhům, dostane Andrej nový úkol. Ruská osvobozenecká armáda vyslala skupinu vojáků, jejichž cílem je zničit iluze obyčejných lidí o Rudé armádě. Tato skupina, která nosí uniformy Rudé armády, organizuje násilné akce mezi civilisty. Bezfamilny a jeho vojáci musí tyto nacisty operující v týlu Rusů zničit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Novodobý válečný ruský film, který si připomíná události 2.světové války. Zde docházelo ke střetům mezi "Vlasovci" (což byli odpůrci sovětského režimu v uniformách sovětských vojáků) a Rudou armádou. Svými partyzánskými výboji proti ruskému civilnímu obyvatelstvu vnášeli zmatek do povědomí prostých obyvatel a tím ve většině případů zasévali i nenávist k vojákům Sovětské armády. Vlasovci ke konci války působili nějakou dobu i na našem a Slovenském území. Jejich velitelem byl generál Vlasov. Film chce právě ukázat, jak bylo těžké rozeznat kdo je kdo, protože Vlasovci bojovali zákeřně. Vraždili, loupili a zapalovali vesnice ve vlastní zemi proti vlastním lidem, i vlastním příbuzným. Proto při dopadení se s nimi jednalo tvrdě, nebyli bráni jako zajatci. Průměrný film, ale kdo zná dějiny, toho oslovil. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Válečný film připomíná dvě slepené seriálové epizody, přičemž v první vyšetřuje rozvědčík vraždu v lazaretu (romantické sbližování s pohlednou zdravotnicí překazí v nejnevhodnějším okamžiku německý výsadek), ve druhé se vrací k jednotce a utká se se skupinou ROA (vlasovců), což jsou ti hoši, bez jejichž pomoci by Němci pražské květnové povstání utopili v krvi. Projekt působí lacině, šmouhy na tvářích jako by maskér máznul hercům na tváře těsně před klapkou, trochu se žertuje o Marxovi a ten důležitý oficír, kvůli kterému bylo v lazaretu tolik povyku, nejspíš nakonec tiše zesnul na té půdě, kam ho Rusové "šikovně" ukryli. ()

Všežrout 

všechny recenze uživatele

Továryšč Bezfamilny a jeho rozvědčíci jsou zpět! Tentokrát dokonce shlédneme i paradesantní výsadek jednotek Waffen SS a teroristickou činnost vojáků Vlasovovy armády v ruském týlu. Ale co, nekoukáme se přeci na žádný dokument ;-) ()

cinema_cz 

všechny recenze uživatele

Prvoplánový chvalozpěv na Rudou armádu a její obyčejné hrdiny, z nějž nepříjemně mrazí, nemá větší uměleckou hodnotu. (Ci 04/2008) ()

Ondrew 

všechny recenze uživatele

Dla mojho nazoru ide o velmi slusny filmik, na ruske pomery uz tradicne mozno az prilis dlhy (avsak toho sa asi nikdy ruska kinematografia nezbavi ;))... Rozhodne ma oslovil a priznam sa, ze v istych momentoch som skutocne musel zatlacit aj nejaku tu slzu, co ma sameho prekvapilo, nakolko prave od tejto snimky som to necakal. Na viac pozreti to zrejme nie je, ale minimalne jedna projekcia dostane -- azda -- kazdeho milovnika dramatickych vojnovych vytvorov. Za mna rozhodne 65%. ()

Reklama

Reklama