Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví o cirkusačce Tiře (Mae West), která se specializuje na krocení lvů. Tato dovednost se jí hodí i v její další zálibě, tedy v nahánění bohatých pánů. Cary Grant zde hraje Jacka Claytona, bohatého a ostýchavého gentlemana z vyšší společnosti, který se do Tiřiných vykalkulovaných osidel nechá snadno vlákat. (Pavlínka9)

Recenze (9)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že se mi Mae West od začátku nelíbila a byla mi nesympatická. Po 20 minutách jsem začal skákat v ději. Něco pozitivního, Cary Grant, se objevil až po půlce filmu a jeho vztah s Mae mi připadal nepravděpodobný (on pohledný, bohatý, ona nehezká, tlustá v obličeji a s laciným vystupováním). Opět nebylo komu "fandit". Takže po Carym je jediná zajímavá a zábavná věc soud v závěru a za ty jsou 2* až dost. Znovu bych si to zcela určitě nepustil. ()

r007 

všechny recenze uživatele

Docela dobře nechápu dost vysoké hodnocení ostatních, Mae je mi na míle vzdálená a chtěla bych někdy vidět muže, kterému se líbí. Najde se vůbec takový ? A ta její nemožná chůze! Ta se hodila leda tak v začátku k lákání obecenstva do cirkusu. Ale proboha kdo by tak chodil pořád? Jediný zajímavý moment celého filmu byl závěrečný soud, kde byla Mae opravdu vtipná.A božský Cary...tak kouzelný a milý....kdo by si tenkrát pomyslel, jakou závratnou kariéru má před sebou. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

I'm No Angel je tím slavným filmem Mae West, který je tolik diskutován jako příliš provokativní, cynický a sexy. A musel ubrat, protože končila éra pre-code. West si opět vybrala za svého parťáka mladého Cary Granta (jako v She Done Him Wrong o půl roku dříve) a nenechala nikoho na pochybách, kdo je tady královna. Mae West hraje hlavní roli, prakticky nesleze z plátna (a že je pořád na co se dívat, kostýmy jsou dílem krále Paramountu Travise Bantona), je autorkou námětu, scénáře a samozřejmě i dialogů. Je to skvělá show, vtipná, pikantní a v cirkusových číslech až opulentní. Závěrečná soudnička je naprosto dokonalá. Skvělé jsou i postavy trojice černých služebných, které fandí Mae v jejích báječných flirtech. Neporozumí jen ten, kdo nechce rozumět. V téhle době byla radost chodit do kina, Dietrichová svítila v Blonde Venus, Marion Davies v Polly of the Circus... ()

mau 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak hodnotí mužské publikum dnes, ale mně se tedy někdejší sexbomba Mae West příliš sexy nezdá. Má své kouzlo, vtip a ostrý jazyk, ale celkově působí podle mě spíš lacině se svými pompézními róbami, nablýskanými šperky a směšnou houpavou chůzí.. Tentokrát je jakousi pouťovou atrakcí - nedostižnou kráskou, ze které se vypracuje na kvězdu vystupující v cirkuse v nebezpečném čísle se lvy. Muži jí nadále padají k nohám, až se konečně (až ve 49. minutě stopáže) objevuje Cary Grant, který vedle ní působí trochu křehce a nepatřičně, ale jeho zamilovanost mu asi věříme víc, než nadále stejně cynické a nepřístupné Mae. I během krátkého nedorozumění, které pár samozřejmě brzy překoná, se Cary stále usmívá a snad nikde ho nevidíme tak roztomilého a rozzářeného :) ()

Chung 

všechny recenze uživatele

I'm No Angel je film, který dnes obstojí, pouze pokud se jej nesnažíte brát příliš vážně. Příběh je, pravda, smysluplnější než u druhé spolupráce s Grantem (She Done Him Wrong), kdovíjak nápaditý ale taky není. Pokud jde o Mae Westovou, netuším, jak nahlížela na své vlastní výkony a jak působila na diváky tehdy, ale z dnešního pohledu balancuje někde na pomezí vtipnosti a směšnosti (ta její chůze je prostě jako z jiné planety). Musím ale říct, že díky tomu, že je tak neskutečně „over the top“, jsem si ji vlastně tak trochu užíval (zejména v závěrečné soudní scéně jsem se opravdu od srdce zasmál). Stojí za zhlédnutí jako kuriozita předkodexového Hollywoodu. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Legie slušnosti zařadila snímek na svůj seznam a po schválení Produkčního kodexu v roce 1934 byl film okamžitě stažen z distribuce a zakázán. (Zetwenka)
  • Do konce roku 1933 zhlédlo film přes 20 milionů diváků. (Zetwenka)
  • Film byl dokončen v září a do kin přišel v listopadu, aby stačil zachytit předvánoční horečku. V New Yorku měl film premiéru v kině Paramount, kde zaznamenali nový divácký rekord – jen za první týden si lístek koupilo 180 000 lidí. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama