Reklama

Reklama

VOD (1)

Mel Gibson a Danny Glover se vracejí jako neohrožení losangeleští detektivové Riggs a Murtaugh a s nimi i Joe Pesci coby Leo, jehož žvanivost by měla být trestná. Murtaugh je pořád rodinný typ a Riggs stále funguje jako odjištěná zbraň a – cože? - rodinný typ. Jeho nejistota, zda se má či nemá oženit s Lornou (Rene Russo) je dalším problémem tohoto úspěšného diváckého hitu, v němž hrají i populární komediální hvězda Chris Rock a akční hvězda Jet Li. Svatební zvony, zásobníky, exploze smíchu... Tahle zbraň je ostře nabitá! (Magic Box)

(více)

Recenze (511)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vicemene uz trochu zbytecnej dil, kde po ctvrte koukame zase skoro na to same, i kdyz tady je ten pribeh precejen trochu komplikovanejsi. Co se tyce zaporaku, Jet Li sice umi serezat kazdyho ve filmu, jenze postrada nejaky charisma. No a nevim, kterej chytrak to teda vymyslel, ale mame tu urvanyho Glovera s Gibsonem, do toho obcas Pesciho a nekomu to zrejme bylo malo, takze pribil jeste ukecanej Rock, takze proste neustale nekdo rve a i kdyz to je vetsinou hodne zabavny, obcas uz to je trochu moc. Sice jasne nejslabsi dil, ale porad slusna zabava. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Do čtveřice všeho dobrého s tím nejslabším. Scénář je fajn, režie je fajn, parťáci jsou fajn, všechno je až moc fajn. Čtyřka spoléhá na to, že Riggse s Murthaughem dobře znáte, že jsou vám sympatičtí a že se budete smát jejich neustálému popichování. Jako by Joe Pesci neměl hubu dost plnou trapných keců, dostala ústřední dvojka ještě jednoho hysterického přicmrndávače v osobě Chrise Rocka. Film více brnká na nostalgickou notu a jeho sentimentální sklony už nepomáhají vyvážit ani Riggsovy psychopatické kousky, ani ultra-drsný padouch (první regulérní zlosyn celé série) Jeta Liho. Víceméně zbytečné zakončení jedné „bohužel ne“ trilogie. 65% Zajímavé komentáře: Superpero, tron, Vitason, Cornon ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

séria smrtonosných zbraní je zvláštnosť, lebo na rozdiel od akýchkoľvek iných filmov s pokračovaniami, pokračovania smrtonosnej zbrane sú pozerateľné a udržujú si akútakú úroveň (= veľmi vysokú, nadštandardnú, dokonca podľa niektorých 2 bola ešte lepšia ako jednotka, čo je vzácny prípad, u ktorého má Smrtonosná pasca precedens ešte pred Terminátorom) - a čo sa ešte cení je, že ide o akčnú komédiu a toto žánrové zaradenie si naozaj zasluhuje, lebo je vďakabohu aj akčná aj vitpná; ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Postarší dvojka policistů promazala bolavé klouby, vyleštila zaprášené odznaky a vyčistila zrezlé zbraně, aby se naposledy vydala na vyšetřovací jízdu, při které zničí půlku Los Angeles. Čtyřka je možná nejslabší díl série, ale pro mě jen o jeden zaseknutý náboj. To že otěže převzala komedie mi vůbec nevadí, protože je zde spousta povedených gagů (scénka u zubaře, kde se všichni sjedou Rajským plynem nemá chybu) a hlavní je, že vtipy zde nejsou na úkor akce. Například je tady úžasná honička, kde Mel Gibson místo auta osedlá stůl. Z vedlejších postav se o akci stará kašpárek Jet Li svými kung-fu kousky a Joe Pesci s Chrisem Rockem obstarávají zase tu komediální část. Smrtonosná zbraň 4 je důstojné zakončení jedné, povedené série. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Už tomu schází originalita zápletky a spojení buddy detektivky s rodinnou komedií nefunguje jako ve skvělé trojce, ale pořád je to zábava. Chris Rock i Joe Pesci jsou tentokrát do počtu, ale atraktivitu zase výrazně navyšuje záporácký řezník Jet Li, který si tu střihá možná nejlepší roli své hollywoodské etapy. A na finále je vidět, že tahle série byla pro všechny zúčastněné velká srdckovka - pro mě koneckonců též. 70% ()

Galerie (95)

Zajímavosti (40)

  • Laserový paprsek z Riggsova (Mel Gibson) zaměřovače se ve filmu odráží od železného válce. Ve skutečnosti by však k odrazu nedošlo. (CrownThomas)
  • Loď Rogera Murtaugha (Danny Glover) má meno "Code 7", čo je v losangelskom policajnom zbore rádiová skratka pre obedňajšiu prestávku. (m.a.t.o.)

Související novinky

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

29.01.2020

Podle producenta Dana Lina jsou herečtí veteráni Mel Gibson a Danny Glover připraveni vrátit se ještě jednou naposled do legendární akční série Smrtonosná zbraň. Producent potvrdil, že on a režisér… (více)

Jet Li je celý zafačovaný!

Jet Li je celý zafačovaný!

24.03.2007

Nebojte, hvězda bojových umění neutrpěla žádné vážné zranění během natáčení fyzicky náročného kousku na zlomeniny všech druhů a otřesy mozku tu přece máme Jackieho Chana. Jet Li však oficiálně… (více)

Reklama

Reklama