Reklama

Reklama

Moje nejmilejší žena

  • USA My Favorite Wife (více)
Trailer

Sladké novomanželské líbánky, které se rázem změnily v noční můru. Cary Grant a Irene Dunneová v hlavních rolich americké komedie. Ellen Ardenová po sedmi letech nečekaně přijíždí domů k dětem a svému manželovi. Nick s návratem milované ženy, která beznadějně zmizela po katastrofě její lodi, už vůbec nepočítal. Po marném hledání manželky, která byla úředně prohlášena za mrtvou, se právě znovu oženil s atraktivní Biancou. Teď místo toho, aby prožíval pečlivě naplánované líbánky, najednou ztrácí všechny jistoty. Nick se musí rychle rozhodnout mezi Ellen a Biancou a brzy čelí i vážnému obvinění z mnohoženství. Navíc se Nick nedokáže zbavit žárlivostí, když zjistí, že Ellen po celou dobu své nepřítomnosti byla na pustém ostrově s jiným mužem... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (38)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Myslíte si, že vaše žena je mrtvá, a tak se znovu oženíte. Svatební cestu vám ale naruší nemilá skutečnost... vaše žena totiž mrtvá není. Co s tím? Pokud jste Cary Grant, zorganizujte smršť podrazů a přebíhejte mezi oběma manželkami, pokud nejste... bůh vám pomáhej :) ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Šíleně mladý a šíleně krásný Cary Grant sprintuje mezi rozpálenou novomanželkou a náhle objevivší se ženuškou, kterou téhož rána nechal prohlásit za mrtvou. Ale nemusel by se na plátně ani hnout. Stačí, když se podívá, když zamrká, když se zakření- a charisma odkapává přímo z celuloidu. A co teprv, když otevře ústa. Na place museli zaměstnávat hluchoslepou osobu na utírání slintajících přihlížejících. Ostatně, když se mluví, tak se nehorázně zábavné ženské provokace střídají s nehorázně zábavným mužským cynismem. Jen nepobírám, že obraz téhle romantické crazykomedie není bourneovsky roztřesený. Protože při pohledu na Grantovy rozverné klukoviny, verbální judo mezi pohlavími, prehistorický trik s akrobatem a cynické dětičky mohl být v klidu jen kameraman na dálkové ovládání. A takoví se v roce 1940 ještě nevyráběli :) ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Herci byli hrozně fajn, ale těch komediálních situací na mě bylo až moc a nějak mě nebavily. Zejména ten konec mi přišel tak natahovaný a ta jeho žena tak protivná, že být Carym, tak už jí snad opravdu opustím. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

I hollywoodská továrna na sny uměla produkovat - někdy i tvořit - filmy, z jejichž cukrkandlového obalu trčelo skutečné umění. Zdánlivě rozverná komedie o podařené shodě okolností balancuje na rozhraní červenoknižního sentimentu, nepředstíraného skutečného humoru, občasných výpadků ve scénáři a druhoplánové společenské kritiky. Vynikajícímu Gary Grantovi, pro kterého mám velkou slabost, kterou naštěstí nemusím příliš krotit (byl to skutečně vynikající herec) sekunduje neméně dobrá ne-li lepší Irene Dunnová, vynikající, u nás zřejmě prakticky neznámá herečka. Souzvuk, který oba vytvářejí, je skutečnou páteří filmu; značně mi připomínají jiné proslulé milostné duelové duo Hepburnová-Tracy. V humoru právně mrtvé, ve skutečnosti však až překvapivě živé ženy-emancipistky (fotografka, která odjede na vědeckou výpravu a malé děti svěří manželovi a tchyni, by byla i dnes spíše výjimečným než typickým zjevem; srv. scény v hotelu, v nichž ještě naplno dýchá prudérní puritánství předminulého století) se skrývá čertovo kopýtko prvních skutečně emancipovaných žen, čelících svým mužským partnerům už ne slzami a fňukáním, ale naopak až černým humorem, jiskřivou nápaditostí ženských intelektů a až překvapivě věcnou argumentací. Hluché scény (Evin partner z ostrova, vcelku zbytečná figura, pletoucí se soudce) jsou těmito dominantními dialogy a výstupy eliminovány. Za zmínku stojí i představitelé dětských rolí, jejichž režijní vedení se mi zdá být vysoko nad průměrem doby a blíží se svými kvalitami nehereckému režisérství šedesátých a dalších let minulého století i naší současnosti. Nápaditá, svěží komedie utkví určitě i současnému divákovi natrvalo v jeho paměti. Co víc by si její tvůrci, kteří se na nás dnes dívají shora, kam je svou nekompromisní píšťalkou už před časem poslal ten nejvyšší soudce, mohli přát? ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keby toto isté niekto natočil v dnešnej dobe a do hlavných rolí by mohol obsadiť aj esá romantických komédií ako Hugh Grant a Julia Roberts, tak dávam malú šancu tomu, že by som film ohodnotil viac ako troma hviezdičkami. Kúzlo romantických komédií v rannom období filmu má totiž neskutočne očarujúce čaro aj napriek príbehu banálnemu ako malá násobilka. Žiadne výbuchy smiechu, žiadny uplakaný romanticky, sentimentálny záver. Jednoduchý príbeh, oslniví herci, príjemný dej. To je kľúč k úspechu. 80%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Roztomilý a svižný romcom s vynikajúcim námetom, veľmi vtipným scenárom a postavami, ktoré si človek musí zamilovať. Všetci herci v 100% forme a navyše to na mňa to fungovalo aj vo vážnych pasážach. Nie je to žiadny masterpiece ani žiadna nesmrteľná klasika ale do toho filmu som sa zamiloval 10/10 ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Výborná a i po letech svěží, příjemná a poutavá romantická komedie ideální pro oddech. Od samého začátku mě začala bavit svým dějem, který je sice v mnoha ohledech předvídatelný, jednoduchý a snad i naivní, ale to k obdobným filmům patří. Cary Grant je sympaťák, Randolph Scott rovněž a obě hlavní herečky mají také jisté kouzlo. Již během sledování jsem věděl, že budu hodnotit 5*. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

7/10 Viac než obstojná komédia s pár fantastickými scénami, ktorá stojí na výbornej zápletke, ktorá musela byť písaná na telo Caryho Granta (a ktorému výborne sekunduje Irene Dunne). Každopádne, mám dojem, že z toho fakt bohovského námetu sa dalo vyťažiť oveľa viac. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěná komedie, která bohužel není tak ztřeštěná, aby vyvážila skoro stupidní začátek filmu, kdy jsem si neustále říkala: tak proč, probohy, konečně neřekne, že se mu vrátila zdánlivě mrtvá žena, vždyť to přece nebyla jeho chyba! To nepochopitelné oddalování něčeho, co stejně jednou musí nastat, sloužilo jen k tomu, aby hlavního hrdinu vrhalo do dalších a dalších komických nedorozumění. Jenomže založené na tak chatrném základě, že se veškerý vtip vytratil. KOUSEK DĚJE Mnohem lepší byla druhá půlka, kdy k sobě vzájemně se špičkující manželé hledají znovu cestu, anebo spíš záminku, aby se zase dali dohromady, protože je jasné, že je to k sobě stále táhne. To byly konečně klasické dialogy ostré jako puky na nažehlených Grantových kalhotách. ____ A obdivuji ty dávné vyšívačky, kterým musely dát titulky nepředstavitelnou práci. A přitom to byla taková blbost, že? Ale moc milá. /26. 8. 13./ ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Senzační screwballová komedie v režii Garsona Kanina (který byl známější spíše jako scénárista filmů jako Adamovo žebro či autor divadelní hry Včera narození) má zajímavou výchozí situaci: Cary Grant se oženil s Gail Patrickovou, ale v téže době se vrací jeho milovaná první žena Irene Dunneová, která byla úředně prohlášena za mrtvou... V šedesátých letech začal vznikat remake tohoto filmu v hlavních rolích s Deanem Martinem, Marilyn Monroe a Cyd Charisse. Ironií je, že režírovat ho měl George Cukor, který předtím s Kaninem pracoval na mnoha filmech... "Impulsivní? Je plný mrkve!" ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ, prvá staronová manželka bola na konci tak zlá a otravná, že strhla jednu hviezdičku, aj keď do posledných 30 minút nemala Irene Dunne chybu. Škoda. Cary Grant ako vždy skvelý. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Super romcom s Cary Grantem a hrozně vtipnými dialogy. Až jsem se cítil blbě, že jsem se u takto vážného tématu smál. Hlavně je to jaksi nestárnoucí a není tam nic archaického, co by dnes nefungovalo. Často si to pro sebe krade Irene Dunne, která je tu IMHO i hlavní postava. 9/10 ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Prijemna a vtipna romanticna komedia s niekolkymi velmi vydarenymi momentami, ale predovsetkym vynikajuco sa doplnajucou dvojicou Cary Grant a Irene Dunne. No nic nezabudnutelne. 3,5/5* ()

zette 

všechny recenze uživatele

Chtel jsem napsat uplne to stejne, jako uzivatel "genetique". V dnesni dobe by proste takovy scenar mel nulovou sanci na uspech. Zde se vsak jedna o solidni podivanou s Carym Grantem v hlavni roli. Celkove si myslim, ze film neni dejove dotahnuty do konce a zenske postavy nebyly vylozene kladne, coz je v romanticke komedii asi skoda. ()

misulka03 

všechny recenze uživatele

Krásný film s naprosto perfektním obsazením. Příjemná oddychovka, kterou jsem si užila. Bohužel mě však od začátku film iritoval tím, že stačilo říct jedno slovo a vše by bylo vyřešeno. Bohužel mi tento aspekt zkazil požitek z celého filmu. Pro mě osobně to bylo i na komedii trochu přehnané. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

THE MOMENT I SAW YOU I KNEW.. I BET YOU SAY THAT TO ALL YOUR WIVES! Film byl naprosto perfektní, až na dvě věci. Nevím, jestli je to dnešní společností, věcmi které se kolem mě dějí a nebo jsem prostě jen dospěl, ale strašně mi vadila ta mrtvá liška, kterou Ellen donesla do hotelu jako ozdobu své róby. Jím maso a mám koženej pásek, dělá to ze mě pokrytce? Asi ano. Druhá věc co mi vadila, byla scéna jako vystřižená z filmu " The Awful Truth", kde Ellen dělá před Biancou divadýlko a je to strašně trapné. Tolik k negativům. Pojďme na klady. Když pomineme ústřední dvojci, tak nám okamžitě vyskočí jméno Randolph Scott, který pokud se nemýlím v té době bydlel s Carym. Moc potěšila jeho přítomnost. Komediální prvky byly rozkošné. Scéna na půdě se svící a hračkami, scény v hotelu (hlavně ta v telefonní budce) a scéna ve srubu, kde se Nick vymlouvá na co všechno, i na telefon, který zazvonil asi pikosekundu po tom, co řekl, že telefonní dráty spadly. Příjemně strávená hodinka a půl s mistrem komedie 30 a 40 let. ()

Reklama

Reklama