Reklama

Reklama

Trojdílný muzikál Doctor Horrible's Sing-Along Blog, určený výhradně pro internet, pojednává o šíleném vědci a zároveň superzločinci, který je platonicky zamilovaný do dívky z prádelny, Penny. Je však příliš plachý na to, aby ji oslovil. Zároveň velmi touží po tom, aby se dostal do ligy superzločinců. V cestě za splněním obou snů mu však stojí jeho věčný rival a superhrdina Captain Hammer, který ho ve všem poráží. Scěnář napsal uznávaný tvůrce Joss Whedon, spolu se svými bratry a snoubenkou jednoho z nich, během stávky scénaristů a celý projekt natočil s minimálním rozpočtem s pomocí svých známých. (Sydia)

(více)

Recenze (291)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Whedon vie vynikajúco narábať s minimom rozpočtu. Bohužiaľ horšie je to so scenárom, ktorý hlavne v prvej polovici nevie nakopnúť príbeh správnym smerom. Piesne sú vynikajúco napísané, ale majú strašnú produkciu. Nehodia sa tam gitary ani rockové bicie, chýba v nich miesto pre orchester a dychy. Dosť sklamanie, ale záver stojí za to a prináša to, (aj) pre čo sme milovali Buffy a Firefly - emócie! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ode dneška jsem ve Zlém spolku Zla, pokud vše půjde podle plánu, což půjde, protože mám doktorát z hrůzostrašnosti.“ Vždycky jsem se považoval za kladného hrdinu a ono to tak není. Vždyť mně se ten současný světový řád taky nelíbí, takže asi brzy ukradnu nějaké divuflonium a nařežu kapitánovi Hammerovi tak, že bude i s tím svým velkým kladivem mezi nohama utíkat k psychiatrovi. Ano, tak to udělám a je mi jedno, jestli mě za to ocení Gándhí nebo Zlý kůň. Tohle je prostě zpívaná válka a v té mi nikdo nebude házet auto na hlavu. Doktore na ně, protože mě bavíš. I když kapitán mě bavil ještě o mrazící paprsek víc. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Skromné, nenápadně a všedně vykukující dílko, které uvnitř skrývá nefalšovaný talent, neodbyté texty a vlastně i nenápadnou promyšlenost. Je to patřičně nadsazený, hravý (zejména z herectví N. P. Harrise a N. Filliona je to vyloženě cítit) a úsměvný kousek, avšak o genialitě, či schopnosti zaujmout na více zhlédnutí se zase hovořit nedá, příjemné je to pouze jednou a efekt nadšení je stejně tak dočasný. V drobnůstkách a praštěné atmosféře zůstává Dr. Horrible's silný... 7/10 ()

Ender66 

všechny recenze uživatele

Ovládnuť svet to nie je med, ani nič iné lízať. Vedel to Ceasar a predsa mu bolo marcové stretnutie senátu osudné, vedel to Šaňo a predsa ho smrť dobehla skôr ako stihol zbudovať 198 Alexandriu. A zistí to aj doktor Horrible. Tým viac, že okrem tradičných opletačiek so superhrdinom, ktorý mu prekazí každý dokonalý plán a popri snahe vstúpiť do profesijnej komory združujúcich všetky najväčšie evil-mindy musí riešiť aj veci lásky. A ako všetci vieme tie sa človeku plnia do bodky iba vo filmoch. V realite je to však vždy trochu inak ako človek plánuje:). ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Zle jsem se bavil, NPH žeru a tady je fakt výbornej, jako vždy:) Trojdílný seriál tvořící krátký film plný příjemných písní a srandovních scén. Nečekejte výbuchy smíchu, spíš lehké pousmání, ale nemusíme se pořád jen zplnahrdla smát ne? Stačí navození hezké atmosféry. Seriál rozhodně není dokonalej, naopak, občas působí jako výplod značně amatérské snahy, ale ohromně si cením té svěžesti a originality, která na vás z Dr.Horrible's Blogu dýchne. Víc takovýchto děl! PS: Už jsem to viděl celé čtyřikrát a celý soundtrack už jsem slyšel víc jak desetkrát :) To mluví za vše. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (17)

  • Omračující paprsek Dr. Horribla, který později přemění na smrtelný paprsek, je omračující zbraň, kterou nosí vojáci Alliance v seriálu Firefly, avšak zde ji má Dr. Horrible obráceně. (HappySmile)
  • Spousta fanoušků Josse Whedona si mylně myslela, že rozmazaný objekt, který je vidět vlevo v okně, když v úvodní scéně Dr. Horrible mluví přímo do kamery, je model kosmické lodi Serenity, která měla připomenout Jossův seriál Firefly (2002), kde hrál také Nathan Fillion (kapitán Hammer). Ve skutečnosti to však byl pouze obrys hrnců a pánví pověšených v okně, který náhodou připomněl svým tvarem známou loď. (HappySmile)
  • Seriál byl časopisem Time jmenován 4. nejlepším televizním seriálem roku 2008, přestože byl vytvořen pouze pro internet a nikdy se neplánovalo, že by běžel klasicky v televizi. (HappySmile)

Reklama

Reklama