Reklama

Reklama

TBS je nizozemským označením pro nemocnici a zároveň vězení pro duševně nemocné zločince. Když vězeň Johan (Theo Maasen) odmítne uznat svou vinu a má být umístěn do oddělení "na doživotí", spolu s jiným vězněm a za pomoci násilí uprchne. Podle všeho je přesvědčen o své nevině a jeho jediným cílem je si promluvit s matkou, aby svědčila v jeho prospěch. To ovšem nechápe ani policie, kterou při stíhání značně omezují zákonné pravomoci, ani mladinká Tesa (Lisa Smit), kterou Johan vezme jako rukojmí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Opravdu zajímavý thriller. Severské státy v natáčení horrorů a thrillerů, jsou čím dál, tím víc lepší. Film Vězenská klinika mne nenudil, ba naopak, vtáhl do děje. Zpočátku jsem toho kriminálníka i litoval....... ale nakonec se vše obrátilo. Byl to prolhaný hajzl :-) ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Drsný dramatický film plný zvratů a nečekaných změn v tempu i ději samotném. Vede diváka různými fázemi jeho vztahu k hlavnímu hrdinovi, aniž to má autorům za zlé a aniž by to bylo křečovité, až k závěrečnému poznání, že psychické poruše utéct nelze. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Oceňuji strohý styl. Scénář nebyl špatný, hlavně v první třetině zaujal. Žádné zvraty tam nejsou, od začátku je to jasné. Nelze přehlednout slabší pasáže. Občas se nejen policie chová úplně nelogicky - ti novináři tam dělali co?. Střih je sympatický a hlavní hrdina nenudil. 64%. ()

bobin 

všechny recenze uživatele

Velmi poutavá road - mowie se zajímavou dvojicí . Sexuální aberace " hrdiny " není po celý film vlastně zjevná a až závěr vše překvapivě ukáže . Vůbec je celý film překvapivý .Jak svým holandským původem , tak zápletkou . Na celých 88 minut Vás to zaujme. ()

Reklama

Reklama