Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(7)

Jedno město, jeden neobyčejný rok...  Britská historicko-dramatická minisérie z produkce BBC natočená podle stejnojmenné knižní předlohy Elizabeth Gaskellové.
Cranford je fiktivní městečko, jehož předlohou byl Knutsford, kde strávila autorka své dětství. Seriál se zaměřuje na každodenní běžné radosti a problémy obyvatel tohoto městečka. Jejich strach z vzestupu průmyslové revoluce a pokroku, které ohrožují starosvětský klid městečka. Děj se odehrává v období od června 1842 do května 1843. Poukazuje na možnou symbiózu viktoriánské Anglie a nově nastupujícího věku, která je symbolizovaná přátelstvím dvou hlavních hrdinek - postarší důstojné dámy Matty Jenkynsové a do městečka nově příchozí mladé Mary Smithové.
Na úspěšnou první sérii navazuje v roce 2009 dvoudílná speciální vánoční minisérie, která se zaměřuje na období od srpna 1844 do listopadu 1844. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Asenath

Asenath (hodnocení, recenze)

konstance

Jakási Rosy Byrne v něm hraje,malou Lizzie Hutton, ale tahle to opravdu asi nebude :-). Tak to nahlaš do chyb, a o přidání herčky požádej v sekci postrádám zde. A je to :-)

Asenath

Asenath (hodnocení, recenze)

Tak čt1 nám bude opět dávat Cranford, a poté hned Návrat do Cranfordu! Tak už se těším :-)

Vladiska

Vladiska (hodnocení, recenze)

Jozefka:  Aha tak to by asi odpovídalo, ta druhá část měla měla hodinu a tři čtvrtě :) Tak to se mi ulevilo, už jsem se lekla, že zas budu muset shánět :) Je to škoda, taky bych do toho určitě šla :))

Asenath

Asenath (hodnocení, recenze)

Vladiska: To mi taky přišlo líto, že Marta umřela, to jsem nějak nečekala..Vážně má tři, to si pamatuju, dávali to na podzim tak to neni tak dávno :-). Leda že by si to čt1 rozdělila na tři části, a jinak to byly dva. Ale každý díl měl zhruba taky tak těch 50 minut, jako Cranford..docela me mrzí že to taky nevydali na dvd, já bych byla první která by se po tom vrhla :-).

Vladiska

Vladiska (hodnocení, recenze)

Jozefka:  A ten Návrat má mít vážně tři díly? Já našla jen dva a i někde na internetu jsem četla, že má dva. Tak už jsem z toh jelen :D Teď jsem dokoukala ten první, tak nejvíc mě asi mrzí smrt Marty :(

Asenath

Asenath (hodnocení, recenze)

Vladiska: Ty to asi bude takhle, akorát to vychází - pět dílů Cranfordu plus další tři Návrat do Cranfordu..já právě hledala něco o Návratu, ale všude mi vyjede vždycky jen Cranford, jen na imdb je to rozdělený zvlášť. Přitom tam jsou i jiný herci. A co mě mrzí je že už tam nebyl doktor Harrison :-)

Vladiska

Vladiska (hodnocení, recenze)

Jozefka:  Aha, tak Návrat do Cranfordu jsem už někde zahlídla, ale nevěděla jsem, že to počítají takhle ty díly.. děkuju moc :)

Asenath

Asenath (hodnocení, recenze)

Vladiska: Ty tři další šly na podzim na čt 1, jmenovalo se to Návrat do Cranfordu. Ale kde sehnat to netušim..taky se na to dalo koukat, ale bylo tam dost nových tváří a míň těch starých..

Vladiska

Vladiska (hodnocení, recenze)

Tady píšou, že má 8 dílů, ale já sehnala jen 5 :( Nevíte někdo, kde sehnat i ty další tři?

bigwendy

bigwendy (hodnocení, recenze)

Sháněla jsem tuhle kolekci v češtině docela dlouho a nakonec jsem byla spíš zklamaná. Naprosto souhlasím s komentářem cherity a to do puntíku.

made1

made1 (hodnocení, recenze)

Samozřejmě, pokud se jedničku nepodařilo sehnat. Na titulky.com jsou k prvnímu dílu myslím dostupné, tak by to mělo jít na netu sehnat.

Reklama

Reklama