Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj filmu se odehrává v New Yorku v 90. letech 19. století. Lady Lou (Mae Westová) pracuje v salonu a stýká se tak s mnoha muži pochybné pověsti. Seznámí se s mladíkem, který se jí představí jako Captain Cummings (Cary Grant v jedné ze svých prvních rolí), vedoucím pobočky Armády spásy v sousedství. Ukáže se ale, že Cummings sehraje důležitou roli nejen v životě Lou, ale i všech mužů ze salónu. (ČSFD)

(více)

Recenze (22)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Mae West byla rozhodně svá. Nic to ovšem nemění na tom, že její "sexy" chůze mě vskutku děsila. :-) ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Čas tomu filmu značně ublížil. Přesto je Mae Westová v roli Lady Lou, ženy s pochybnou pověstí, výborná a některé její dvojsmyslné vtipy a písně ("Chlap, který nikam nespěchá") obstojí i dnes. Ale chápu, proč tento film a mnohé další daly důvod ke vzniku neblaze proslulé Legie slušnosti. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé, čo všetko dokázalo kedysi pohoršiť americké orgány. Ale nakoniec je iba dobre, že sa tvorcovia museli krotiť a namiesto opĺzlostí ponúkali dvojzmysly a tá telesná odtiahnutosť skôr zvyšovala sexuálne napätie. Tak je to aj v tomto svižnom a rýchlom filme, kde je v každom zábere nejaká iná dvojica až trojica protagonistov zo zaujímavého panoptika podsvetia, ktorí sa tak pravidelne striedajú na plátne. Mae West podľa mňa nebola krásna žena, takže fakt, že bola obletovaná sa dá prisúdiť viac jej charizme a sebavedomiu. Len mi k nej Cary Grant vôbec nesedí. Feministický charakter snímku je ľahko napadnuteľný tým, že ide o to ukázať femme fatale mužskému divákovi a vzbudiť jeho túžby a záver je už čisto návratom k patriarchátu. Na druhú stranu ani dnes nie je ženská postava ako hlavná hrdinka filmu tak frekventovaná, v tomto bol klasický Hollywood revolučný a čerpá sa z neho dodnes. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Kult Mae West jako herečky úplně nechápu, její námět a dialogy, prošpikované sexuálními narážkami v pokodexovém Hollywoodu naprosto nepřípustné, jsou však patřičně šťavnaté. Film jako celek průměr - s vyhlídkou na noční můry z chůze Lady Lou nacpané do obskurních šatiček. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Do tohto hrnca sa nahádzalo spústa ingrediencií, z ktorých sa mohla uvariť chutná polievočka. Všetko to ale vykypelo a ostala len nevýrazná chuť. V skutočnosti netuším, o čom ten film vlastne bol. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

,,Zažila jste vůbec někdy, že by vás nějaký muž učinil šťastnou?" ,,Jistě. Mnohokrát." V hlavní roli pornoherečka Mae Westová, fascinující ve svých mondénních robách, obložená hromadou šperků, která neopakovatelným způsobem přede svoje repliky na pomezí vulgarity. Co tehdy herci nemohli dát do obrazu, dali do slov... Výborné dialogy a erotická energie jsou propriety, které zachránily studio Paramount před krachem. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

První setkání s Mae West v její silné formě mě, přiznám se, nějak moc nerozhodilo. Její stylizace mi nesedí, stejně jako její herectví, ale tak to už je o vkusu. Jinak je příběh sám o sobě celkem zajímavý a docela dobře plyne. V tomhle směru bavil a skvěle se zde střídají zábavné momenty i s těmi trochu vážnějšími. Ale spíše je to přece jen romantická taškařice. ()

marťan 

všechny recenze uživatele

Byla to komedie u které jsem se bohužel jaksi moc nenasmála. Možná, že to zapříčinila především Maye West svým naprosto nehereckým vystupováním, a přehnaným kroucením boků, jako koráb na rozbouřeném moři :o). Cary Grant už byl v roce 1933 nadějný, talentovaný začínající mladý herec, a jeho komediální přístup k ději bylo tak trochu "jinačí kafé :o)" ()

Fox85 

všechny recenze uživatele

Vše co bych chtěl k tomuto filmu říci, již napsal ve svém komentáři Hejtmy. Mae Westová je neuvěřitelně špatná a ničím zajímavá herečka. Děj filmu snad psal zkrachovalý fetující pisálek na koleni s pistolí u hlavy. A s tím koncem jsem si opravdu říkal: To si z nás děláte p*del?! Alepsoň, že je to krátké. ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky za vyzývavou a smyslnou Mae West a dobovou atmosféru, jinak průměrný až podprůměrný film. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Pre-code santanova podivana s prapodivnou Mae West. Vlastne porad nevim co si o tom jejim kultu myslet, tenhle styl na pomezi vulgarity, porna, arogance, asertivity a bordelove vychytralosti neni uplne muj obor...na druhou stranu urcitou stavnatost tomu priznat clovek musi... :) P.S.: Je tam par peknejch pisnicek, z nichz bych vyzdvihl predevsim krasnou Silver Threads Among the Gold, kterou tam zpiva Fred Santley. 3+ ()

derryl 

všechny recenze uživatele

Táta měl rád Mae Westovou a já ji mám rád ještě víc, trošku parafrázuji píseň Hany Hegerové, ale je to tak! Bez ní by byl tento film jen zvláštní parodií, i přes to, že tuto hru napsala, ale s ní má děj neuvěřitelný spád a pohled na Mae mě fascinoval a dále fascinovat bude. Krásně nostalgické připomenutí hollywoodské superstar. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"They say money talks, but this can only whisper."     Komédia zaradená medzi 1001 filmov, ktoré musíte vidieť, než umriete (nominovaná aj na Oscara), na ktorej nevidím také kvality, ktoré by ju stále radili do tejto vybranej spoločnosti. Ten mohutný úspech u divákov i kritikov je pre mňa dosť nepochopiteľný, zrejme ide o akýsi lokálny americký fenomén. Na tomto diele s motívom konfliktu lascívnej vyzývavosti a náboženského konzervatizmu, s plytkým scenárom i postavami, ma zaujali iba dve veci - dobové piesne a zopár vtipných replík ("You know ever since I sang that song, it's been haunting me." "It should haunt you. You murdered it."). Za zmienku ešte stojí výskyt mladého Caryho Granta, ktorý je ako nageľovaný, zmaľovaný panáčik doslova na nepoznanie (obzvlášť, keď ho človek pozná najmä z jeho podstatne starších rolí, keď ešte ako 60-ročný hrával donchuana). Dosť nepríjemným zjavom je pre mňa hlavná predstaviteľka Mae West s tým jej čudným nosovým hlasom (a spevom) a podivným úškľabkom. To, čo v 30. rokoch pripadalo ľuďom príťažlivé a provokatívne, je už dnes úplne mimo misu.     "Well, surely you don't mind my holding your hand." "It ain't heavy. I can hold it myself." ()

JimiH 

všechny recenze uživatele

Prvních deset minut mě hlášky Mae Westové bavily, ale... s tím jak se většina tohoto filmu nesla v tomto duchu se dostavila nuda... nemluvě o pěkně hloupé zápletce s opravdu divným koncem. A uznávám, že pro někoho byla Mae West určitě atraktivní žena, ale stylizace do sexbomby je opravdu přepísklá... Díky bohu za ještě stydlivého Caryho Granta... ()

Atron 

všechny recenze uživatele

To že měla být komedie? To by tam ale nejdříve muselo být něco k smíchu. Jedině tak Mae West, která byla naprosto úděsná. Již nikdy více. ()

Reklama

Reklama