Reklama

Reklama

Děti věka

  • Rusko Дети века

Obsahy(1)

Bohatý bankéř projeví zájem o Marju Nikolajevnu, hezkou manželku jednoho z jeho zaměstnanců. Marja nedokáže odolat touze po přepychu a bohatství. (wero1000)

Recenze (4)

Kass 

všechny recenze uživatele

Ach ty ruské tragédie, aneb věděl jsem do čeho jdu. Film, který mi byl vyloženě nepříjemný. Tak to dopadá, když si bezskrupulózní nadržený pracháč vyhlédne jako oběť paničku co je lehce do větru. Další kvalitní zářez legendy ruského němého filmu Jevgenije Bauera. Zaujalo mě rámování filmu, kdy postavy jakoby unikaly ze záběru. Muselo jít o záměr, protože Bauer byl mistr kompozice. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Režisér Jevgenij Bauer natočil množstvo filmov v predrevolučnom cárskom Rusku, ale veľa filmov sa nezachovalo. Tu sa zameral na príbeh ženy, ktorá podľahla prepychu bohatého bankára. Snímok je natočený veľkoryso, všetky scény sú dokonale pripravená a zahrané. Prvý komentár. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Fenomenální ruský snímek z němé éry s Verou Cholodnajovou, která je dodnes s úctou označována jako královna ruského němého filmu. Tento krátký snímek je jeden z jejích raných filmů natočený režisérem Jevgenijem Bauerem, který ji pro film objevil. Melodramatická tragédie, u které mnohdy až zatrne. Na krátký film je příběh po dějové stránce tak bohatý, že snad ani není co k tomu víc dodat. Kritikou je právem označován za mistrovské filmové dílo a tak se beze studu řadí k několika dalším žánrově odlišným. Ano, ruská kinematografie, historicky před revolucí, se i po světové stránce má čím pochlubit. V českém překladu ´Děti století´ mají tak silný příběh, že mnozí hovoří o síle kinematografie. A že se film jmenuje zrovna ´Děti století´ není náhodné. Poukazuje se tak na století, které odsoudilo své hrdiny ke zradě, k utrpení, k smrti. Tento příběh křehkou a bázlivou ženou s pravidelnými rysi přímo vytváří symbol doby. Dává tak najevo, jak moc je světová společnost nemocná. Diváci se s ní spojili a jak truchlili nad jejím osudem, tak truchlili nad osudem i svým vlastním. Tohle se dnešním tvůrcům nepodaří ani u filmu zvukového, který má tak širší spektrum diváky zasáhnout. Režisér Jevgenij Bauer byl mistr svého filmového řemesla a i Vera Cholodnaja byla herečkou na svém místě. Rozhodně měla před sebou hereckou budoucnost, nebýt však její předčasná smrt v pouhých 25 letech, která je stále zahalena tajemstvím. Ale to už je jiná historická kapitola. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Hodnotím nízko pro ne příliš dobré herecké výkony, naprosto odporného svůdníka a konec, který mě osobně překvapil, protože jsem čekala, že se ještě něco bude dít a ono nic. Navíc motivace hrdinky, která je patrně v polovině filmu znásilněna boháčem (přijde domů otrhaná a viditelně otřesená), ale stejně za ním odchází od dítěte a manžela, to mi prostě nesedělo. ()

Reklama

Reklama