Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tým výzkumníků cestuje do Švýcarských Alp, aby zkoumal jistý objev ohledně lidského vývoje. Výlet se ale promění ve smrtelný boj o přežití v momentu, kdy vědci narazí na podivnou rokli a v ní najdou něco v co ani nedoufali. Nebo někoho. (Morien)

Recenze (90)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Když se loni v létě objevily první zmínky o Humains, začal jsem je hned netrpělivě vyhlížet. Z mých hodnocení je celkem jasně patrné, že mám slabost pro horory odehrávající se v různých přírodních, či podzemních lokacích (nejlépe obé), pro humanoidní příšery či zaostalé vidláky, či pro kvalitní hororovou brutalitu, v poslední době reprezentovanou právě francouzskou novou vlnou. Humains se prostě v ideálním případě mohli stát prototypem snímku, jenž splňuje všechno to, co mám na žánru rád, jakýmsi dokonalým nadhororem. Z udělených hvězdiček je však vidět, že se tak bohužel nestalo. On to není špatný film, ale k nějaké kvalitní perle má daleko, mám s ním hned několik problémů. Zaprvé to vůbec není chytré. Zadruhé to vůbec není krvavé. Zatřetí to vůbec není napínavé. Začtvrté to vůbec není strašidelné. A já se ptám, co to tedy je? A hned si i odpovím. Je to lehce fantaskní dobrodružný příběh (nepovažuju se za osobu, které vadí kdejaká nerealističnost ve vážně míněných filmech, ale moment, spoiler, kdy plně naložená dodávka spadne z asi stometrové skály, skoro všchni to přežijou a po chvilce už běhaj vesele po lese, je vážně trochu přes hranici toho, co jsem schopen bez reptání zkousnout. konec spoileru) s legračními pračlověky a mírně WTF závěrem. Tomu filmu by se dalo vyčítat opravdu hodně a jsem si jistý, že spousta uživatelů s ním nebude mít nejmenší slitování, já vypíchnu snad už jen to, že bych velmi chtěl vidět trasu, kudy to ti hrdinové vlastně po nehodě šli. Jednou z kopce, jednou do kopce, jednou podél řeky, pak zase z kopce - trochu iracionální mi to přišlo. Ale co už, když nebudete mít vysoká očekávání, tak by se to líbit mohlo. 5/10 ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Rozmnožovať druh je v poriadku. Ale nie za každú cenu.“ Komentár obsahuje spoilery, ale pri tak nekvalitnom filme je to fuk. Dominique Pinon sa snaží, švajčiarska príroda sa snaží, tajomný príbeh (vychádzajúci z dráždivej otázky „Čo ak neandertálci nevymreli?“, tu asi niekto čítal Crichtona) sa snaží. Ale celé to nedrží pokope už preto, že človek čaká namakané príšerky a nakoniec zadychčane dobehne párškaredých týpkov v kožuchoch. Nevraviac o krívajúcej logike, kedy sú protivníci, ak treba, líčení ako špičkoví stopári a zabijaci a v druhej scéne ich je možné sledovať spoza kameňa, vzdialeného od ich brlohu pár metrov a oni si to nevšimnú. Mám rád hixploitation, ale toto vlastne hixploitation príliš nie je. Nie je to ani vydarený dobrodružný horor. Ak budete čakať mix PÁDU DO TMY a PACHU KRVI, budete kruto sklamaní. Film má problém s tempom (ešte sa ani poriadne nezačne a už sa motá a následne prehnane zrýchli a predčasne vrcholí odnikiaľ nikam), herci sú matní, postavy príšerné (telocvikár???), gore scény takmer žiadne, masky striedavo smiešne striedavo trápne, niektoré scény o ničom (ak by vám pred očami zastrelili kamaráta, naozaj by ste sa vrahov spýtali „Čo to dočerta robíte?“?), dialógy o ničom, nečakané zvraty čakané... musím pokračovať? Nemusím? Ďakujem. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org: http://recenzie.org/hixploitation/390-humains-4o- ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Skupina vědců odjede do švýcarských Alp hledat chybějící článek v evoluci člověka. Narazí však na něco, co je chce jednoho po druhém zlikvidovat... Francouzská novinka, která vyvolává dosti rozporuplné reakce. Podle mého názoru se sice nejedná o další bombu jak jsme u nich zvyklí, ale hlavně druhá půlka skvěle odsejpá. Má pár silných momentů, ale v porovnání s většinovou francouzskou produkcí se jedná o sympatický, leč průměrný snímek. 5/10 ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Tak hluboko klesl Dominique Pinon.. Smutné. -)) Jen pro ty okouzlující přírodní scenérie nepošlu Humains, až do šedi propastného zavržení. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak jsem netušil, když jsem cestoval po švýcarských Alpách, jaké nebezpečí skrývají. Horský survival v krásných kulisách nenabízí nic převratného. Tři vědci (tedy ve skutečnosti jeden profesor, syn a studentka) přiberou do auta rodinku, které se porouchalo auto. A pak už stačí hloupá nehoda a auto skončí na dně Ďáblovy roklinky. Cesta odtud vede lesem podél horské řeky, která ovšem není jedinou překážkou. Je to spíše na dvě hvězdy, třetí přidávám za konec, kdy už jde o život a ještě se ukáže pár zmetků navrch. Nejvyšší hodnocení si samozřejmě zaslouží majestátní štíty hor. Na jedno podívání, budiž. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Né příliš zajimavý počin, který má zvláštní a né příliš povedený konec, no takový, který většina diváků odsoudí, ale musí se uznat, že téma to nebylo špatné, jen nebylo dotaženo. Horší průměr. ()

Ruut odpad!

všechny recenze uživatele

Neandrtalci ve švýcarských horách ? Pád autem z 30m skály a bez škrábánců? Manžel ztratí svou drahou polovičku na útěku v temném lese a skoro ji pak ani nechce hledat? Paráda. Nebýt tohoto, myslím si že frantíci mají monopol na geniální horory ... no nemají. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Film je sice na odpad! či jednu hvězdu, ale já dávám ryze subjektivně hvězdy tři. Za zajímavou Elodii, která ve mě vzbudila pravěké primitivní pudy :-) Prehistorický Eduard Štorch jako sexuální štvanec. Jeho Kopčem a Veverčák živoří v alpských jeskyních a jsou na vymření, protože nemají do čeho píchnout (nikoli nudou, ale ohledně rozmnožování). Film úspěšně atakuje hranici „Tak blbé a debilní, až zábavné“ a několikrát ji i úspěšně dosáhne. Základní kostra příběhu je fajn (nese charakteristické znaky Homo Sapiens) a pokud by se chopil archeologické lopatky, režie a scenáristického pera nějaký zvrhlý švýcarský bastard (jako Michael Steiner ve své Pastýřově panence) mohly se v Alpách dít věci! Bohužel neděly. Krásná lokace a zajímavě úchylný nápad byly zabity blbou a slabomyslnou (jakou taky jinou u neandrtálců, že?) realizací. Škoda, že žádného z vesničanů, švýcarských horalů, nenapadlo oprášit jednu legendu a pro chudáky neukojené neandrtálce ušít a oživit dívku Sennentuntschi... To by se to pak rozmnožovalo! ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie francúzskej komédie RRRrrrr!!!, kde sa skupinka ľudí stratí v lese a behá tam na všetky strany. Že by potrebovali jesť, alebo piť, ich napadne prvýkrát asi po hodine filmu, navyše zázračne nekrvácajú a to dokonca ani po zastrelení, napichnutí na kôl ... sem tam maximálne červená škvrnka. Herci majú problém už s tým uveriteľne stáť, dialógy na smiech aj bez toho a na konci sa to ešte pokúšajú uhrať na nejaké posolstvo. A potom kto je tu neandertálec?! Presne film pre LIVINGDEADa ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

naco jsem to sakra koukal? Na dobrodružný thriller? Na terror film? Na film o monstrech? Tenhle film chtěl být více a je méně. Konec s tím kdo "ovládá" stvoření bycch vypustil uplně protože to bylo k smíchu. KAždopádně se jedná o průměrný film který je dost nudný a 50 minut(z 80 minut) se tam prakticky nic moc neděje. Film si naštěstí udržuje aspoň nějaká napětí, ale nedokáže každého uspokojit. Takže pokud vidět tak možná jen kvůli pěkné i když nehostiné přírodě nebo kvůli skvělému pinonovy. ()

sarkas21 odpad!

všechny recenze uživatele

neskutečna krawina.myslím že škoda peněz na takowýhle film.a jak říka THE MARKER nemůžu se dočkat jak nowa stoho udelá Megafilm.........!!!!!!!§TRAPAZ ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Nevýrazný, často nudný horor o tom, že vo švajčiarskych lesoch žijú krvilačné obludy... Trilógia PACH KRVI je lepšou variantou... Znesiteľné len ako príspevok medzi prírodno-cestopisné vyvrazďovačky. Málo krvi, málo gore efektov, nulová nahota... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Naprosto nevýrazný a nudný pokus o dobrodružný horor, ve kterém svadí boj skupina vědců s jakýmsi druhem neandrtálců. Prkenní herci a příšerné masky nezachrání ani krásné prostředí, které je jediným plusem tohoto jedním slovem průseru. ()

packa odpad!

všechny recenze uživatele

Shlédnuto na doporučení jednoho zákazníka, podotýkám velmi rozčarovaného zákazníka. Proboha, jak může jít něco tak strašnýho do distribuce?!? V Bontonu se asi zbláznili... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou mám fakt pech na výběr filmů. Nevybírám si je nějak systematicky, ale prostě tahám jedno DVD ze svých pořadačů za druhým a zrovna na tomhle se dá všech pět filmů označit za opravdové „klenoty“ hororového žánru. Říkal jsem si: francouzská distribuce, to by nemuselo být zas až tak špatné, leč jsem si dopředu nic o filmu nepřečetl (většinou si pročítání komentářů a recenzí nechávám až na potom). Tak jsem se s chutí pustil do krásného prostředí Alp, které mě vždy fascinuje a přestože na mě postavy moc velký dojem neudělaly, dal jsem tomu šanci. Již po digi pádu do rokle mi však bylo naprosto jasné, jaká uhodila. Další laciný brak (tohle snad už ani není béčko, ale spíš céčko), první půlhodina neskutečně nudila, co se příběhu týče (ono se tam vlastně ani nic zajímavého nedělo) a tak když se konečně přeživší vydali na špacír podél řeky, očekával jsem zlepšení. To měli přinést „záhadní“ pronásledovatelé, kteří se zanedlouho objevili na scéně a já se musel pousmát již podruhé. Novodobí neandrtálci vypadali hrozně a to jsem ještě netušil, jak vlastně vyvrcholí tahle evropská „pohádka“. Pořád jsem marně doufal, že se to pohne nějak kupředu, nastane nějaký pořádný masakr ala Pach krve, ale byl jsem moc pošetilý...30% ()

mm13 odpad!

všechny recenze uživatele

Diskusný príspevok užívateľa Crytic k srdcu a ruky preč!! V tomto filme okrem píčovín (nie hlúpostí, nedotiahnutostí a logických lapsusov - píčovín) nečaká na diváka NIČ. Lacné, smiešne, trápne a znova - o ničom ničovatom najničovatejšom! Keby to bolo aspoň smiešne, ale ani toho sa nedočkáte. Definícia tuposti. ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle ne. Že se ve Švajcu prohánějí neandrtálci je stejně pravděpodobný, že ráno najdete ve Sněmovně kufřík s deseti milionama, kterej jste tam večer zapomněli. Ale to by ani tolik nevadilo, kdyby se bylo na co koukat. Copak o to. Švýcaraká příroda je nádherná, ale to je po hříchu všechno. Herci strašní, akce strašná, neandrtálci k smíchu a o scénáristickym zmatku škoda mluvit. Tohle se vůbec nepovedlo. ()

Reklama

Reklama