Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tým výzkumníků cestuje do Švýcarských Alp, aby zkoumal jistý objev ohledně lidského vývoje. Výlet se ale promění ve smrtelný boj o přežití v momentu, kdy vědci narazí na podivnou rokli a v ní najdou něco v co ani nedoufali. Nebo někoho. (Morien)

Recenze (90)

mysiak 

všechny recenze uživatele

Stvorenie je krásne farebný horor..ale má dosť vela nedostatkov...jeden z hlavných je že polovicu filmu sa nič nedeje...a potom druhú polovicu, nevie čo skôr...a tá druhá polovica je pritom plná nelogických vecí a predvídateľnosti...ako nápad s bandou neandertálcov je vskutku originálny ale v tomto prípade dosť zle využitý a natočený... ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Odkedy svetlo sveta uzrel Pach Krvi a remake Okatých Kopcov, prežívajú rôzne retardovaný lovci svoj boom. Tento františkánsky kúsok na nás po rádioaktívnych a incestných mutantoch vypustil nefalšovaných neandertálcov čo boli taký roztržitý že zabudli vyhynúť. Od človeka typu Homo Sapiens Sapiens sa odlišujú hlavne tým že chodia oblečený v nahrubo opracovaných kožkách a majú nosy ako Bolek Polívka. Inak to ale nemá čo ponúknuť, omšelá story o pár ľuďoch stratených v lese a prenasledovaných bandou nadržaných praľudí nedisponuje žiadnou brutalitou alebo čímkoľvek iným čo by znudeného dváka pobavilo. Na konci sa to celkom slušne rozfofruje, ale stále je to len nejaké to zapichnutie oštepom a pár výstrelov. Ten tučný starý magor s brokovnicou bol ako jediný celkom zábavný. V konečnom dôsledku zbytočná záležitosť s nula nápadmi a občasným nezmyslom. ()

Reklama

Tremono 

všechny recenze uživatele

Hrozná nuda, žádný napětí, jedna "indicie" za druhou a takzvaní "experti" se pořád a stále tváří, že nevědí co se děje a snaží se zbytečně napínat... až to vyšumí. Nejlépe to asi vystihl v diskusi Dudek :) protože tak se po tomhle filmu cítím, škoda tý přehnaný autocenzury... Jinak bacha, český dabing je celkem síla. V jedný scéně (nejméně) si trošku popletli role, to asi ty dlouhý vlasy :D ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Film je sice na odpad! či jednu hvězdu, ale já dávám ryze subjektivně hvězdy tři. Za zajímavou Elodii, která ve mě vzbudila pravěké primitivní pudy :-) Prehistorický Eduard Štorch jako sexuální štvanec. Jeho Kopčem a Veverčák živoří v alpských jeskyních a jsou na vymření, protože nemají do čeho píchnout (nikoli nudou, ale ohledně rozmnožování). Film úspěšně atakuje hranici „Tak blbé a debilní, až zábavné“ a několikrát ji i úspěšně dosáhne. Základní kostra příběhu je fajn (nese charakteristické znaky Homo Sapiens) a pokud by se chopil archeologické lopatky, režie a scenáristického pera nějaký zvrhlý švýcarský bastard (jako Michael Steiner ve své Pastýřově panence) mohly se v Alpách dít věci! Bohužel neděly. Krásná lokace a zajímavě úchylný nápad byly zabity blbou a slabomyslnou (jakou taky jinou u neandrtálců, že?) realizací. Škoda, že žádného z vesničanů, švýcarských horalů, nenapadlo oprášit jednu legendu a pro chudáky neukojené neandrtálce ušít a oživit dívku Sennentuntschi... To by se to pak rozmnožovalo! ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie francúzskej komédie RRRrrrr!!!, kde sa skupinka ľudí stratí v lese a behá tam na všetky strany. Že by potrebovali jesť, alebo piť, ich napadne prvýkrát asi po hodine filmu, navyše zázračne nekrvácajú a to dokonca ani po zastrelení, napichnutí na kôl ... sem tam maximálne červená škvrnka. Herci majú problém už s tým uveriteľne stáť, dialógy na smiech aj bez toho a na konci sa to ešte pokúšajú uhrať na nejaké posolstvo. A potom kto je tu neandertálec?! Presne film pre LIVINGDEADa ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Charlottu měla hrát původně Yolande Moreau, od projektu však odstoupila. Nahradila jí Sara Forestier, s níž zároveň došlo ke změně a z Charlotty se stala Nadia. (Terva)
  • Film měl premiéru dne 6. února 2009 na Evropském filmovém trhu v Německu. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve švýcarských Alpách, v Lucembursku a Paříži. (Terva)

Reklama

Reklama