Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva bratři by dodnes leželi za pecí, kdyby je otec (V. Hrubý) nevyhnal do služby. A tak se vydali, nejdřív Vojta (J. Drbohlav) a pak i Ondra (M. Stropnický), na královský zámek. Zdejší král (J. Kemr) a jeho dcera princezna (T. Medvecká) si rádi zažertovali, a tak bratři dostali za úkol uhlídat stádo zajíců. Jednomu se nevedlo, ale druhý to dokázal, a to díky kouzelné píšťaličce od babičky (V. Fabianová)… (Česká televize)

(více)

Recenze (14)

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Když jsem se na tu pohádku dívala poprvé, tak jsem se u toho tak strašně nasmála až mě z toho bolelo břicho. ale dle mého názoru, to člověka pak nemůže bavit víckrát.Ale i tak musím říci že naprosto vtipná pohádka a dobře promyšlená. konečně taky jednou taková, kde se princ s princeznou do sebe nezamilují a nevezmou se, což je pro mě klasická nudná záležitost. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V poslednom čase som zhliadol viacero tv titulov, pod ktorými je podpísaná Vlasta Janečková. Bola to česká režisérka, ktorá celú svoju dlhú, plodnú kariéru zasvätila práci na realizácii televíznych rozprávok. Jeden z tunajších užívateľov ma upozornil aj na tvorbu Svatavy Simonovej, ktorá taktiež celý život pracovala výhradne na režírovaní televíznych rozprávok. Tak som si povedal, že kuknem aj nejaký titul od tejto režisérky. Vybral som si snímok "Pastierská rozprávka", ktorý natočila v roku 1980. Príbeh o dvoch lenivých bratoch, ktorých ich otec vyhnal do sveta, aby tam našli šťastie a nevestu, je známa klasika. Ako však v mojom hodnotení dopadol súboj režisérok Janečková versus Simonová? Povedal by som, že pani Janečková jasne vyhráva, no ale predsa len dám i pani Simonovej ešte aspoň jednu šancu. * ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Klasická papundeklová studiovka z osmdesátek, která vyniká vtipem a rozverností. Tyhle pohádky měly fakt svoje a většinou solidně pobavily. Výborné obsazení Josefa Kemra do role krále nebo Vlastimila Brodského, jehož uslyšíme pouze hlas jako vypravěče. Krásná minimalistická hudba Otmara Máchy, plyšoví zajíci s velkýma očima a já se výsostně bavím. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k ne vždy veselým a podařeným pohádkám režisérky Simonové se tady jedná jednoznačně o opravdu povedenou a konečně radostnou a pohodovou pohádku zasazenou do levných kulis. Tím se z ní stala naprosto klasická televizní pohádka osmdesátých let, jakých se natočily mraky. Ovšem se Stropnickým v roli kladného ňoumy a Kemra jako částečně záporáckého či aspoň podivného krále mnoho pohádek nevzniklo. Navíc i když hláškami se tady docela šetří, sem tam Stropnický, ale hlavně Kemp zaperlí. Příjemné pro dospělé i děti. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Dva polosirotci jsou líní jak vandrák v červenci, jenže na rozdíl od toho vandráka, to mají jako celoroční vlastnost. Starý otec se je dlouho snaží vyšťouchat z pohodlného místečka na peci (chápu, taky bych si tam hned vlezla a rochnila si v teploučku). Nakonec se mu to povede a nejdřív Vojta a po něm i Ondřej musejí čelit nejen životu s jeho běžnými starostmi, ale obzvláště poťouchlému králi a princezně. Jen ti zajíci, to jsou opravdu strašidelní mutanti. Moji králíčci při pohledu na příbuzné zajícovce valili kulatá očka a zrakům nevěřili a přiznávám, že i já, přes obvyklou tolerancí vůči kulisám a loutkám místo zvířátek, na vyjádření pocitu z těchto zajíčků mám jen tři písmena - FUJ. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Podle stejného scénáře vznikla v roce 1974 v režii Ladislava Rybišara i rozhlasová pohádka „Čarovná píšťalka". (Miggi90)

Reklama

Reklama