Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jmenuje se Bret Maverick a právě má být pověšen trojicí zlosynů. Vzpomíná na události minulého týdne, které jej přivedly až do oprátky. Chtěl se zúčastnit proslulého pokerového šampionátu Tří řek o obrovskou výhru půl milionu dolarů. Zápisné je však pětadvacet tisíc a do těch Maverickovi chybí ještě tři tisíce. Hodlal je získat v saloonu městečka Crystal River, kde se přidal ke hře mladého pistolníka Hardina, půvabné dobrodružky Annabelle a jejího společníka Angela. Ačkoli všichni podvádějí, jak nejlépe mohou, vyhraje Maverick, který zpočátku předstíral nezkušenost. I když je mu kde kdo dlužen, nedaří se Maverickovi získat potřebnou sumu. Připojí se tedy k Annabelle, která odjíždí dostavníkem ve společnosti elegantního šerifa Zanea Coopera. Maverick se rozhodne za tučnou provizi získat okradeným přistěhovalcům zpět jejich peníze a nakonec se nechá zajmout indiány jako rukojmí. Náčelník indiánů je jeho přítel a celé složité jednání bylo jen divadýlkem pro Annabelle, které se chce zalíbit. Po řadě dalších dobrodružství se nakonec všichni zúčastnění sejdou i s potřebnou částkou na palubě parníku Lauren Belle, kde se má konat velkolepé pokerové klání. Bitva o půl milionu dolarů začíná. (TV Nova)

(více)

Recenze (537)

golfista 

všechny recenze uživatele

Velmi vtipná a kvalitní komedie s neodolatelnými Melem Gibsonem a Jodie Foster v hlavních rolích. V řadě skvěle napsaných příhod mám nejraději "přepad" indiánů a zaplacený "odstřel" :) Výborná zábava, vřele doporučuji. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Richard Donner a akční komedie, to šlo vždycky dohromady a v tomto případě se skutečně odvázal. Vtipné situace a hlášky ve filmu, který je téměř parodií na western. Je něco sladšího, než šibalský úsměv Mela Gibsona? ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nesmírně zábavná a inteligentní komedie z prostředí Divokého západu s překvapivým koncem. Podvodníček Gibson je sympaťák jedna báseň, indiáni zase těžký pohodáři a flegmatici. Jodie Fosterové to ještě nikdy tak neslušelo. Výprava s dobovým parníkem v čele nemá chybu. A to malé cameo Dannyho Glovera, nenápadným mrknutím oka upozorňující na sérii Lethal Weapon, je prostě kouzelné. Tenhle film můžu vždycky. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Takže - zbožňuju Jodie Foster a ona je v týhle komedii prostě rozkošná. Gibson je jako komik taky fajn (od dob Riggse až po Po Čem Ženy Touží) a o Jamesech Garnerovi a Coburnovi by bylo škoda mluvit, oba jsou westerny ostřílení matadoři, a obzvláště James Garner ví jak s tímto žánrem zacházet s humorem - takže podpořím svého šerifa a dám 90%. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Mel Gibson po svém vydrbe i s Indiány. Mnohem víc než roli pouhého sexy roští si po jeho boku střihla okouzlující Jodie Foster. Perfektní obsazení a vtipy, které nestárnou stejně jako Divoký západ neztrácí ze své přitažlivosti. Richard Donner uměl. 80% Zajímavé komentáře: Melies, tron ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jenom si vzpomenu na ty nejistě pátravé pohledy zloděje Dannyho Glovera a oloupeného Mavericka a mám nekontrolovatelný záchvat smíchu... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavná komedie z divokého západu o hráčích pokeru, kteří slovo "fér" vůbec nepochopili. Dvojice Gibson / Foster je naprosto neodolatelná. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem nic a dostal jsem snad vše. Tahle westernová komedie je prostě super. Málokdy se člověk zasměje chlapovi, jehož se někdo pokouší oběsit, ale tady to kupodivu jde. Skvělá byla i finta na ruského lovce a jeho lov na "indiána". Nebo "přepadení nepřátelskými" indiány. Spousta výborných gagů a vtipů, skvělí herci a nápaditá režie, prostě tenhle film stojí za to. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když porovnám Mela Gibsona současnosti a minulosti, konkrétně třeba s rokem 1994, tak mě sejmulo, jak vysoké sebevědomí Mel do svých hereckých projevů dokázal narvat. Maverick je přesně ten příklad. Mel si tam s herci dělá co chce, dělá si co chce i s Jodie Foster, s pokerovými hráči a hlavně si dělá co chce s divákem. Chvíli se mračí, pak se nečekaně směje. S ním se smějou a mračí i diváci. Chvílemi napětím ani nedýchá, na což diváci odpovídají úplně stejně. Prostě dokáže do svého projevu narvat šíleně moc emocí a projevů. V dnešní době už to takové není, ale chápu ho. Doufám ale, že se do toho zase dostane. Hrozně mu to přeju. Je to skvělý herec. Vždyť každý film, kde se v minulosti objevil, je skvělý. Všecky jeho postavy jsou zapamatováníhodné v nějakém oboru. Maverick třeba v pokeru. Nasadil tak brutální kamennou tvář, že by s ní vyhrál první místo celosvětově v soutěži o bezemoční obličej. Super. Užil jsem si to. Trošičku mi to připomínalo filmy Buda Spencera a Terence Hilla...akorát po americku. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $101,631,272Tržby Celosvetovo $183,031,272║ Richard Donner si majstrovsky počínal vo westernovom žánry, moc tu spraví aj výborné herecké obsadenie. Kráľovsky zábavné! /100%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Maverick má až neuvěřitelné množství nedostatků, nedodělků i chyb. Jenže zároveň má tak monstrózní nadhled a vtip, že já to škorpení hlavního tria můžu sledovat klidně i posté. Což se mi stává u hodně mála filmů. Takže u mě jdou veškeré výtky stranou. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie u které se zrovna nebudete otřásat smíchy, ale spíš se jen tak usmívat. Jodie Foster je hrozně roztomilá. Potěší cameo Dannyho Glovera jako odkaz na "Smrtonosnou zbraň" a vůbec bych se nezlobil, kdyby to bylo o 40 minut kratší. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Randy Newman: 1. Renegades, Rebels, and Rogues ,2. A Good Run of Bad Luck ,3. Maverick ,4. Ophelia ,5. Something Already Gone ,6. Dream on Texas Ladies ,7. Ladies Love Outlaws ,8. Solitary Travelers ,9. The Rainbow Down the Road ,10. You Don't Mess Around with Me ,11. Ride Gambler Ride 12. Amazing Grace ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Komu musím dať ešte po papuli, aby tu bol konečne pokoj?" Pohodová snímka, ktorou Richard Donner dokázal, že si s Gibsonom rozumie aj mimo kriminálnej buddy série SMRTONOSNÁ ZBRAŇ. I keď aj tu mu ide ako po masle budovanie vzťahov medzi postavami (skvelá trojica Gibson-Fosterová-Garner. + cameo Dannyho Glovera). Výborná westernová atmosféra (Indiáni Grahama Greenea), niekoľko pomilovaniahodných scénok ("Čo počujete?" - "Nič, idem spať."), vynikajúce dialógy a prekvapivý koniec. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfektni komedialni western s originalnim pribehem, kterej je prvnich asi 80 minut narvanej dokonalejma scenkama a hlaskama, ktery si hlavne Mel Gibson viditelne uziva a je to jedna z jeho nej roli. Taky mu zdatne sekunduje roztomila Jodie Foster a potesi i James Garner. Jakmile se ale dej presune na palubu a zacne pokerovej turnaj, vtipku ubyde a je to spis napinavy a konec je lehce natahovanej. Ale celkove si to 5* zaslouzi. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

K vlastní škodě jsem se tomuto filmu dlouho vyhýbal, protože jsem na spojení westernu a komedie, aniž by to byla parodie, nevěřil. Nicméně jsem změnil názor, protože tenhle film je opravdu velmi zábavný a poetiku Divokého Západu má přitom taky. Scénář je přímo brilantní a trio hlavních herců podává tak dobré výkony, že bych to ani do jednoho z nich neřekl. S tímhle filmem opravdu není co ztratit, dejte na mě. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

#83 Co dodat, tenhle film má naprosto všechno. Sympatického hl. hrdinu (Mel Gibson, štramák za všech okolností), Jodie Foster (roztomilá mrcha, proč ne), svižnou akci (ale jo, je tam), pohodové tempo (film vždycky krásně uteče), vtipné hlášky (fungují i po několikátém shlédnutí), silné momenty (zdravím Dannyho Glovera), kvalitní zápletku (kde je poker, tam to žije), přesnou stopáž (nic víc, nic míň), perfektní režii (Richard Donner umí) a bezva hudbu k tomu (♫ ♪), prostě jasná pěticípá záležitost. ()

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Bobr Jodie Foster přilákal Mela Gibsona

Bobr Jodie Foster přilákal Mela Gibsona

12.07.2009

Tohle si všechna média vychutnala. Stručně a jasně: Jodie Foster režíruje film Beaver, v němž si hlavní roli zahraje Mel Gibson. A protože v angličtině se slovo „bobr“ používá stejně dvojsmyslně jako… (více)

Reklama

Reklama