Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jmenuje se Bret Maverick a právě má být pověšen trojicí zlosynů. Vzpomíná na události minulého týdne, které jej přivedly až do oprátky. Chtěl se zúčastnit proslulého pokerového šampionátu Tří řek o obrovskou výhru půl milionu dolarů. Zápisné je však pětadvacet tisíc a do těch Maverickovi chybí ještě tři tisíce. Hodlal je získat v saloonu městečka Crystal River, kde se přidal ke hře mladého pistolníka Hardina, půvabné dobrodružky Annabelle a jejího společníka Angela. Ačkoli všichni podvádějí, jak nejlépe mohou, vyhraje Maverick, který zpočátku předstíral nezkušenost. I když je mu kde kdo dlužen, nedaří se Maverickovi získat potřebnou sumu. Připojí se tedy k Annabelle, která odjíždí dostavníkem ve společnosti elegantního šerifa Zanea Coopera. Maverick se rozhodne za tučnou provizi získat okradeným přistěhovalcům zpět jejich peníze a nakonec se nechá zajmout indiány jako rukojmí. Náčelník indiánů je jeho přítel a celé složité jednání bylo jen divadýlkem pro Annabelle, které se chce zalíbit. Po řadě dalších dobrodružství se nakonec všichni zúčastnění sejdou i s potřebnou částkou na palubě parníku Lauren Belle, kde se má konat velkolepé pokerové klání. Bitva o půl milionu dolarů začíná. (TV Nova)

(více)

Recenze (537)

Gardenboy 

všechny recenze uživatele

Trochu dlhé, ale pri tom napínavé....jeden z mála westernových filmov, ktoré mám ozaj rád a rád si ich znovu aznovu pozriem ... :) ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Nejsem nikterak velká fanynka westernů (i když nějakej by se taky našel). Překvapivě nebo možná proto se mi hrozně líbí tahle prácička, která si ze všech zažitých stereotypů utahuje naprosto nádherným způsobem - od mírně zbabělýho hlavního hrdiny, kterej prostě musí mít čistou košili přes "hau, bílá tváři" až k moc povedenýmu konci. Už ani nepočítám kolikrát jsem to viděla, ale ráda se mrknu zase. ()

swiss 

všechny recenze uživatele

Pro mě je to nejlepší western. Bavil jsem se i podruhé, když jsem věděl jak se věci mají. Možná ještě víc. A ten pohled Dannyho Glovera. Prostě paráda. ()

zberatel 

všechny recenze uživatele

Western ci komedia,je to zabava do kazdeho pocasia a nikdy neomrzi a neopozera sa.Gibson a Foster-ka su jednym z naj parov aky sa pred kamerov zisli a vtipu maju na tri filmy.Nesmie chybat v ziadnej zbierke a mne urcite nechyba :-). ()

waska 

všechny recenze uživatele

Hodně povedená akčí westernová komedie. Herci byli jednoduše skvělí, Gibson je komik k pohledání. Perfektní příběh a skvělá zábava. ()

10Domik10 

všechny recenze uživatele

Divoký západ, šarmantný Maverick, Indiáni, peniaze, svojský humor, krásna Jodie Foster a hlavne POKER !! Samozrejme s Royal Flashom na koniec finálového stola :)) ()

milaneg 

všechny recenze uživatele

Úžasná westernová komedie se spoustou gagů a zvratů, navíc úplný herecký koncert...! Doporučuju i nedivákům tohoto žánru!! ()

greigor 

všechny recenze uživatele

Pětikaretní pokr je sice kravina v porovnání s Hold´emem,ale co, je to pořád aspoň pokr. Jinak film, je trochu přitažený za vlasy, ale alespoň dost vtipný. Gibson s Jodie jsou fantastičtí, takže takové horší 4 * za fajn zábavu. ()

smack 

všechny recenze uživatele

Bert Maverick, Martin Riggs tyhle 2 role jsou si hodně podobné, Gibson v obou hraje znalce svého oboru, ve kterém se snaží uživit, se smyslem pro humor, nicméně čas od času obě filmové postavy znenadání popadne nečekaný a bezdůvodný amok. Dvě stejné postavy zasazené do časově i dějově odlišných příběhů. V sérii Smrtonosná zbraň výborně zahrál a je tomu tak i u Mavericka. SPOILER! Zajímalo by mě, kolik hodnotících si všimlo scény s Danny Gloverem, která nemůže neodkazovat na Smrtonosnou Zbraň (geniální scéna :c)). Jádro děje je skromné, ale příjemně obohacené o patálie s ním související. Jodie Foster překvapivě (pro mě) pobavila. Nakonec jedna výtka, setkání otce a syna na závěr bylo trapné. Haug! ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Pojem "roztomilý" je v podstatě definován tímto filmem. :-) Parádní příjemná komedie s cimrmanovskou elegancí, která nikde neskřípe. Moje oblíbenkyně Jodie je taktéž roztomilá a nepochybuji o tom, že Gibson se zdá být roztomilý dámskému publiku. ()

Pilník 

všechny recenze uživatele

Výbornej film, i když osobně Mela Gibsona moc nemusím a líbí se mi jen pár filmů, tak tento je výborný a celkově jak je napsaný, sehraný a režírovaný je super.... Koukat na něj mohu pořád dokola a neomrzí mne to...!! ()

Jaxx84 

všechny recenze uživatele

Příjemný, ale až moc účelový děj, kde se střídají šílené prvky s těmi rádoby akčními. Sám jsem se tomu divil, ale bavil jsem se víc než jsem čekal a některé scény byly opravdu vtipné (viz indiáni). Za sympatické herce a zajímavé rozuzlení děje dávám 7/10. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Výborná westernová komedie, na kterou se dá dívat i opakovaně. Jodie, Mel, ale i Jamesové Garner a Coburn jsou tu výborní. ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Westerny mám rád a nevadí mi ani komediální nádech. Mel Gibson zde naplno ukázal, že srandu dělat umí. Má to prostě v sobě. Jodie Foster v roli vyčůrané zlatokopky taky super. Na víkendové odpočinkové odpoledne výborná volba ---->90% ()

BigBang 

všechny recenze uživatele

Paní Fosterová úchvatná. Na filmu je pozoruhodná všudypřítomná lehkost a síla postav snášet neustálé rány osudu. Pěkná postava ruského knížete. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Zasmial sa, sadol si unavený od pôžitku na kraj skaly, pozrel na ľud a od najúprimnejšej slasti zaspieval osadenstvu na čele s Donnerom túto pieseň: "Ďakujme Pánovi, ale aj Richardovi s Melom, lebo sa preslávili..." Lalalalaa popevok a zrazu obesenec na strome v púšti. Čo z toho môže byť...?! Vývza k divákovi, aby nepodiehal panike a hľadal poklady aj hlboko v minulosti. Tam to bolo totižto viac o vzájomnej úcte. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná a inteligentní komedie, posazená do kulis Divokého západu. Film je snůškou neustávajících menších, či větších podvodů. Prostě každý zde vydrbe s každým a někdy i několikrát po sobě. Hlavní herecký "pár" je opravdu kouzelný a není potřeba opakovat, co už v předchozích 466-ti komentářích bylo řečeno. Určitě ale jedna důležitá a opominutá věc. Ty polibky! Tak naturálně výživné, neodfláknuté a ... já nevím. Kdybych tam byl, tak se přidám (Gibsona bych vynechal). Je ale potřeba si říci: byl to jenom film, byl tam režisér, kameraman, klapka ... ()

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Bobr Jodie Foster přilákal Mela Gibsona

Bobr Jodie Foster přilákal Mela Gibsona

12.07.2009

Tohle si všechna média vychutnala. Stručně a jasně: Jodie Foster režíruje film Beaver, v němž si hlavní roli zahraje Mel Gibson. A protože v angličtině se slovo „bobr“ používá stejně dvojsmyslně jako… (více)

Reklama

Reklama