Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jmenuje se Bret Maverick a právě má být pověšen trojicí zlosynů. Vzpomíná na události minulého týdne, které jej přivedly až do oprátky. Chtěl se zúčastnit proslulého pokerového šampionátu Tří řek o obrovskou výhru půl milionu dolarů. Zápisné je však pětadvacet tisíc a do těch Maverickovi chybí ještě tři tisíce. Hodlal je získat v saloonu městečka Crystal River, kde se přidal ke hře mladého pistolníka Hardina, půvabné dobrodružky Annabelle a jejího společníka Angela. Ačkoli všichni podvádějí, jak nejlépe mohou, vyhraje Maverick, který zpočátku předstíral nezkušenost. I když je mu kde kdo dlužen, nedaří se Maverickovi získat potřebnou sumu. Připojí se tedy k Annabelle, která odjíždí dostavníkem ve společnosti elegantního šerifa Zanea Coopera. Maverick se rozhodne za tučnou provizi získat okradeným přistěhovalcům zpět jejich peníze a nakonec se nechá zajmout indiány jako rukojmí. Náčelník indiánů je jeho přítel a celé složité jednání bylo jen divadýlkem pro Annabelle, které se chce zalíbit. Po řadě dalších dobrodružství se nakonec všichni zúčastnění sejdou i s potřebnou částkou na palubě parníku Lauren Belle, kde se má konat velkolepé pokerové klání. Bitva o půl milionu dolarů začíná. (TV Nova)

(více)

Recenze (537)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Pokaždé, když Mavericka vidím, líbí se mi víc a víc a to i přesto, že nemám ráda karetní filmy. Maverickovo věčné úsilí získat nějaké peníze, jeho věčné pošťuchování s mazanou Annabelle a hlavně úžasné scény s přítelem indiánem a vynikající závěr. Vždycky se výborně bavím. Mel Gibson je pro roli Mavericka stvořen a Jodie Foster je jako Annabelle okouzlující. Všichni ostatní podávají výborné herecké výkony, nemám tomuhle chytrému a zábavnému filmu co vytknout. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Hned, jak jsem potkal toho hombre, cítil jsem trable. A pečený fazole." Neznám koně, který by mne s radostí nevyhodil ze sedla, při pohledu do hlavně nabitýho revolveru spontánně vyprazdňuju močovej měchýř a při vychytralým pokerovém blafování mne odhalí i nevidomej začátečník. Přesto jsem ukrutnej chlapák, takže miluju dobrodružství, chlapský hláškování a rád roztahuju ochranná křídla nad hlavami slabšího pohlaví. Ve filmu mi to jde o něco lépe než v životě a tak přiznávám, že Maverick je snímek natočenej pro mý potěšení. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Výborně obsazená a skutečně vtipná komedie z Divokého západu. Snad jen nastavovaný konec mi připadl zbytečný. Jodie Fosterová příjemně překvapuje v pro ni netypické komediální roli. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Frajer a mistr pokeru Mel Gibson, sympatická podvodnice Jodie Foster + parádní a v závěru překvapivý scénář dělá z této komedie něco super, co nám zaručeně chybělo. Škoda jen trošku slabšího středu, vtípky s indiány apod. nejsou vůbec špatné, jenže taky ne na 5 hvězdiček. Ale poker mám fakt rád :) 8/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Vynikající a stylová komedie se špičkovým obsazením. Jak nesnáším Gibsona coby režiséra a člověka, jeho polopsychopatičtí sympaťáci mají pořád šťávu. Navíc skvělý poker! ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Nejlepší scéna byla při vyloupení banky a "Na to už jsem moc starej" X-D Mně než to došlo... :-D Podvádění, legrace, prach, gambling, žena a peníze - tady to udělalo velmi zajímavou kombinaci... :-) ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Tři a půl a víc ani kartu. Předvídatelně (pře)kalkulovaná a ke konci už trošku nudící zábavička. Nic víc. Trošku se i divím Jodie Fosterové, že zrovna tímto si potřebovala vydělat svou obvyklou dávku milionů dolarů. Docela nechápu ta "nesmírná" pětihvětdová hodnocení. Chcete snad tenhle film (western?) srovnávat třeba s Tenkrát na západě? Howgh. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

9 / 10 Absolútne najlepšia komédia akú som kedy videl!!! Maverickovi skutočne nemám čo vytknúť a ani to robiť nechcem - film, ktorý ma pobaví aj keď mi je úplne mizerne a aj napriek faktu, že som ho videl už asi tisíckrát... tak taký film si tých päť * určite zaslúži. Že nie!? Bang! Bang! Bum! Bum! Prásk! Prásk! ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Najlepšia westernová komédia! Charizmatický Mel Gibson, neodolateľná Jodie Foster a 127 minút plných hlášok, zábavy a pohody. Vždy sa na to v tv teším a pozriem si to veľmi rád. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z mých úplně nejoblíbenějších filmů s Melem Gibsonem. Příběh sice neni nijak složitej, ale je fakt děsně zábavnej a některý hlášky a scénky z tohohle filmu jsou prostě nezapomenuzelný. Co se týká herců, tak samozřejmě nejlepší je Mel gibson, ale i ostatní jsou skvelý a Jodie Foster je tady děsně roztomilá ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem se u tohoto filmu bavil ještě víc než u Podivného dědictví a Manitouovy boty (další 2 westernové komedie/parodie). Snímku snad nic nechybí (zručná režie, napínavý příběh, chytlavá hudba a samozřejmě excelentní herci) a až na pár slabších scén jsem se smál od začátku až do konce (závěr je kapitola sama pro sebe ;-)). Navíc hlavní hrdina Maverick v podání Gibsona mě opravdu dostal. Doporučuju Mavericka všem, kteří mají rádi žánr western, umějí ocenit dobrý humor nebo mají rádi Mela a Jodie. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vykutálená kapsářka Jodie a ještě vykutálenější Mel v samo se peroucí běloskvoucí košili uprostřed Donner Poker Hold´em westernové taškařice o přepálené stopáži. I přes krátkou vsuvku s Rogerem Murtaughem na opačné straně zákon byla ponechána má bránice (navzdory předpokladům) poměrně v nečinnosti a Podivné dědictví tak jede vstříc západu slunce, jemuž se smíchem roztahují koutky, stále pevně usazeno v sedle.. Zajímalo by mě, jak asi u takových filmů probíhá obsazení indiánských rolí. Režisér řekne: „Potřebuji hodného rudokožce, koho tam máš?“. Odborník přes casting nahlédne významně do seznamu a praví: „Takže podle abecedy: Brice, Greene, Means, Mitič, …říkal jsi hodného, takže Studiho škrtám. Pokud potřebuješ někoho, kdo ještě vyleze na koně, zbývá jen Greene…“ - „OK, zavolej Grahamovi..“ ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

V Maverickovi je obsažen snad nejhezčí a nejhřejivější odkaz na jiný film či zaběhnutou filmovou sérii. Hudební motiv Smrtonosné zbraně, přijíždějící Danny Glover jako bankovní lupič, dlouze vyměněné pohledy s Melem Gibsonem a hláška I'm too old for this shit. A ve stejném duchu se nese i zbytek filmu - narážky či parodující scény, bezchybné minimalistické komediální herectví, zábavné akční scény, jisté vedení režiséra... Na plné hodnocení to nebude, nad dalším případným zhlédnutím však váhat nebudu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Maverick je ten typ filmu, že ak ho pozerám aj desiatykrát, stále ma prekvapuje niečím novým, pretože počas niečo vyše dvoch hodín má v sebe ukrytých toľko zvratov, dynamiky, svižnosti, bravúrnej zábavy, dôvtipu, dobrodružných sekvencií, že na to nestíham hltať očami. Inteligentná zábavka je okorenená sympatiami zo strany hercov a keď sa za hrniec postaví Donner vo svojej ešte veľkej forme, výsledok je vysnívaná lahôdka. A čerešničkou na tom všetkom bolo cameo rolička Dannyho Glovera s nechápavou výmenou pohľadov s Gibsonom s následnou legendárnou citáciou sgt. Murtaugh-a: I'm too old for this shit - ruleeez!!! 95%. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Musím priznať, že nie vždy sa schuti pobavím na amerických komédiách, obalených do nenávideného klišé. V tomto prípade sa však stal pravý opak a môže za to vyžarujúca charizma z neodolateľného Mela Gibsona a jeho "spoločníčky" Jodie Foster. Všetko je v tejto snímke zasadené svižne, takže nehrozí chvíľková nuda. Dialógové zložky sú na úrovni a hoci to v rámci klišé nemá čím ohúriť, pobavila som sa na vtipných scénach a dialógoch, z ktorých razí dokonalá uvoľnenosť. A nič snáď nie je príjemnejšie ako sladký a zároveň potmehúdsky pohľad Mela Gibsona... alebo áno? ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Příběh o mý oblíbený karetní hře zasazenej do zajímavýho prostředí, několik skvělých gagů, příjemná atmosféra, jeden charismatický chlap, který kuje pikle s kdekým, a na mě až moc zamotaný konec. Prostě solidní 4*. ()

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Bobr Jodie Foster přilákal Mela Gibsona

Bobr Jodie Foster přilákal Mela Gibsona

12.07.2009

Tohle si všechna média vychutnala. Stručně a jasně: Jodie Foster režíruje film Beaver, v němž si hlavní roli zahraje Mel Gibson. A protože v angličtině se slovo „bobr“ používá stejně dvojsmyslně jako… (více)

Reklama

Reklama