Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jmenuje se Bret Maverick a právě má být pověšen trojicí zlosynů. Vzpomíná na události minulého týdne, které jej přivedly až do oprátky. Chtěl se zúčastnit proslulého pokerového šampionátu Tří řek o obrovskou výhru půl milionu dolarů. Zápisné je však pětadvacet tisíc a do těch Maverickovi chybí ještě tři tisíce. Hodlal je získat v saloonu městečka Crystal River, kde se přidal ke hře mladého pistolníka Hardina, půvabné dobrodružky Annabelle a jejího společníka Angela. Ačkoli všichni podvádějí, jak nejlépe mohou, vyhraje Maverick, který zpočátku předstíral nezkušenost. I když je mu kde kdo dlužen, nedaří se Maverickovi získat potřebnou sumu. Připojí se tedy k Annabelle, která odjíždí dostavníkem ve společnosti elegantního šerifa Zanea Coopera. Maverick se rozhodne za tučnou provizi získat okradeným přistěhovalcům zpět jejich peníze a nakonec se nechá zajmout indiány jako rukojmí. Náčelník indiánů je jeho přítel a celé složité jednání bylo jen divadýlkem pro Annabelle, které se chce zalíbit. Po řadě dalších dobrodružství se nakonec všichni zúčastnění sejdou i s potřebnou částkou na palubě parníku Lauren Belle, kde se má konat velkolepé pokerové klání. Bitva o půl milionu dolarů začíná. (TV Nova)

(více)

Recenze (537)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Mám ráda filmy, ve kterých je děj brán s nadsázkou a houmrem. Zároveň jsem si jistá, že kdyby neměl tak hvězdné a skvělé obsazení, byla by procenta hodnocení asi níž než je to teď. Mel a Jodie film zachránili svým brilantním hereckým uměním, jinak ... no znám lepší... Pro mě je prostě důležité se k filmu s chutí vrátit, ale u Mavericka tohle necítím, je mi líto. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vynikající komedie se skvělým Melem Gibsonem v hlavní roli. Donner vrství jednu humornou scénu za druhou a ani neztrácí kontrolu nad příběhem. Smějete se dokonce i když Maverick visí z útesu nebo když má na hlavě oprátku. Prostě švanda. Určitě nejlepší komedie z prostředí divokého západu. P.S. Jodie Fosterová je tady neodolatelná. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Sialena jazda z dielne RIcharda Donnera. Jedno blaznive dobrodruzstvo strieda druhe, cas leti a popritom mi ani nevadilo ze dej je riedky ako brigadnicka polievka. Na tento kusok proste nedam dopustit, pretoze sa pri nom desne bavim, uzivam si sialene dobrodruzstvo, herecke vykony a skvele prostredie. Naviac vo filme je najgenialnejsie cameo vsetkych cias - Danny GLover alias Murtaugh - to ma proste zrazilo do kolien :)). Ziadny iny film mi nepripomenie to, ako velmi mi na platnach chyba Mel Gibson. (10/10) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jediný film, kde mě akčně/komedální tempo Richarda Donnera vyloženě nesedělo. Akce je skutečně jen minimum a žádná díra do světa to taky není a vtipu rovněž není zrovna gigantické množství. Jediná skutečně geniální scéna je tak upomínka na Lethal Weapon sérii uprostřed přepadení banky. Jodie Foster je vcelku nevýrazná a jediné co stojí za zmínku je ledatak sympaťák Mel Gibson. Prostřední segment s Indiány vyloženě nudí a závěrečné scény kdo z koho jsou po desáté už poměrně trapnou záležitostí. Nechápu proč tolik chvály, nic kolosálního jsem skutečně neobjevil. Donner natočil mnoho lepších věcí. Více zábavných, více akčních, i lépe zkloubených. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že první polovina mě skoro vůbec nebavila, cameo Dannyho Glovera sice pobavilo, ale přišlo mi, že to tentokrát Mel Gibson přespříliš karikaturně přehání. Druhá už se rozjela o poznání lépe, zejména pokerový turnaj na parníku byl pro milovníky Red Dead Redemption 2 vyloženě lahůdkový. Podruhé to snad docením ještě více. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Myslíte si, že scény s mužem, který sedí na koni a kolem krku má oprátku, nemohou být vtipné? Domníváte se snad, že sledování partie pokera nemůže být záživné a vzrušující? Nebo si dokonce myslíte, že se Mel Gibson a Jodie Fosterová (a s nimi James Garner) k sobě nehodí? Podívejte se na "Mavericka" a změníte názor. 80%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ona chce jeho peníze, ale on už je o krok napřed. Nebo je to všechno jinak? Maverick nebyl jen excelentní stíhač a frajírek z elitního kurzu Top Gun, ale i inteligentní chlapík s proklatě rychlými kolty a vždy připraveným balíčkem karet. Potkává sličnou podvodnici, několik ostrých hochů a to vše v době, kdy se blíží turnaj nejlepších hráčů pokeru z celých Spojených států. Není to klasický western, Divoký západ představuje jen jakousi kulisu, základem je nadsázka a humor, který troufám si tvrdit nesedne úplně každému. Stejně jako zbytečně nastavovaný konec. Prostě se komediálně akční tempo nepodaří vždy. Potěší nicméně dynamická akce nasnímaná zkušeným Vilmosem Zsigmondem (Lovec jelenů, Nájemní vrazi, Blízká setkání třetího druhu) a především herecké výkony nejen ústřední dvojice. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hvězdné obsazení, Gibson jasně na svém vrcholu a spousta precizního humoru. Tady si zkrátka všechno skvěle sedlo a všichni účastníci si podle mě natáčení krásně užili. 90% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek westernů nemohu neváhat s hodnocením. Je Maverick hoden 4* nebo jsou to lepší 3*? Dějově mě Donnerova westernová komedia neuchvátila. Prostředím a oddechovou atmosférou si mě celkem získala. Hereckými výkony hlavních postav mne potěšila. Humorem mi nepřišla extra zábavná a neodrovnala mě, spíš jsem se dobře odreagoval. Řemeslné zpracování potěšilo. Navzdory zdejšímu vysokému hodnocení a také velkému počtu mých oblíbených uživatelů s plným hodnocením nemohu po rozmyšlení udělit 4*. Pro mě jde o western typu Rychlejší než smrt, byť zde je jako bonus snaha o vtip. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Westernových komédií nie je zase až tak veľa a tých kvalitných je ešte menej. Maverick je jedna z najpodarenejších. Má to spád, je to vtipné, pohodová atmosféra, pointa na záver, to všetko dohromady zaručuje kvalitnú zábavu. Maverick je skvelý film a ešte lepšie obsadený film. Skvelý Mel Gibson a James Garner. K tomu trošku sexy Jodie Foster. Parádny film o najväčšom kartovom turnaji na lodi. Pekný dej nás prevedie celým filmom. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Brilantná réžia Richarda Donnera so skvelými nápadmi, ešte lepším humorom, vtipným hláškami a to všetko v stodvadsiatich siedmich minutách, ktoré tu sprevádza naj-sympatickejší človek s Lethlal Weapon .Pre mňa jeden s najlepších westernov. 90% - 5* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Moc sympatické parodování základních westernových vzorců. Nechybí poker, bankovní loupeže, akce na dostavníku, přestřelky ani indiáni. A dohromady to překvapivě dobře odsýpá, nutno dodat s vydatnou výpomocí všech skvělých herců (pobavil hlavně odvázaný indián Graham Greene a kratičká role Dannyho Glovera, vtipně odkazující k Smrtonosné zbrani). Chvílemi se příběh trochu drolí do úzce propojených epizod, ale fakt pěkně se na to kouká a atmosféra Divokého západu na vás zaručeně a opojně dýchne. 80% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Zaplať kdokoli nejsem na Světě ještě nějak extra dlouhý čas. I tak má ale velkou váhu mé konstatování, že jsem za celou tu dobu neviděl lepší koktejl smíchaný ze zábavy a westernové akce. Mel Gibson a Jodie Foster tady jsou k sežrání, k dokonalosti naprosté chybí snad už jen účast Paula Newmana, který roli odřekl. Neodpustím si nezmínit jeden z humorných minidialogů, kterými je film prošpikován a které jsou jedním z největších lákadel ke shlédnutí. "Většinou, když se rozrušíte, zhluboka dýcháte." - "Ale jak to víte? Aha..." ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Mel Gibson v jeho klasickej role excentrického playboya vo vynikajúcej westernovej komédii s nádhernou Jodie Foster. Poker, indiáni, švindle, to môžem. ()

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Bobr Jodie Foster přilákal Mela Gibsona

Bobr Jodie Foster přilákal Mela Gibsona

12.07.2009

Tohle si všechna média vychutnala. Stručně a jasně: Jodie Foster režíruje film Beaver, v němž si hlavní roli zahraje Mel Gibson. A protože v angličtině se slovo „bobr“ používá stejně dvojsmyslně jako… (více)

Reklama

Reklama