Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jmenuje se Bret Maverick a právě má být pověšen trojicí zlosynů. Vzpomíná na události minulého týdne, které jej přivedly až do oprátky. Chtěl se zúčastnit proslulého pokerového šampionátu Tří řek o obrovskou výhru půl milionu dolarů. Zápisné je však pětadvacet tisíc a do těch Maverickovi chybí ještě tři tisíce. Hodlal je získat v saloonu městečka Crystal River, kde se přidal ke hře mladého pistolníka Hardina, půvabné dobrodružky Annabelle a jejího společníka Angela. Ačkoli všichni podvádějí, jak nejlépe mohou, vyhraje Maverick, který zpočátku předstíral nezkušenost. I když je mu kde kdo dlužen, nedaří se Maverickovi získat potřebnou sumu. Připojí se tedy k Annabelle, která odjíždí dostavníkem ve společnosti elegantního šerifa Zanea Coopera. Maverick se rozhodne za tučnou provizi získat okradeným přistěhovalcům zpět jejich peníze a nakonec se nechá zajmout indiány jako rukojmí. Náčelník indiánů je jeho přítel a celé složité jednání bylo jen divadýlkem pro Annabelle, které se chce zalíbit. Po řadě dalších dobrodružství se nakonec všichni zúčastnění sejdou i s potřebnou částkou na palubě parníku Lauren Belle, kde se má konat velkolepé pokerové klání. Bitva o půl milionu dolarů začíná. (TV Nova)

(více)

Recenze (537)

Aky 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že jedna z nejlepších westernových komedií. Mel Gibson, tehdy ještě normální, je ve své roli naprosto skvělý. Šňůra historek, gagů, vtipných dialogů je poskládaná a provázaná velice inteligentně, bavil jsem se až do posledního záběru. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie se spoustou nadsázky, přesně jak to mám rád. Toto je takový ten typ filmu, na který se člověk může dívat pořád dokola. Jodie Foster a Gibson se tady řadí k nejlepším dvojkám filmové historie. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Skvělý pocit ze Smrtonosné zbrani tu je cítit a duo Donner - Gibson je vždy zárukou té nejlepší zábavy. Od začátku do konce je to vtipné, svižné, zábavné, ale i příběhově krásně zamotané (zvlášť posledních 15 minut jakoby se scénáristé předhánilo o to, kdo zamotá příběh ještě víc). Samozřejmě parádní výkon Gibsona a taky potěší momentka s Danny Gloverem. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Aby byl film s takto řídkým dějem dívatelnější, musel by se hodně prostříhat. Situační humor je sice dobrá věc, ale patři do sitcomu. Než se film doklopýtá k závěrečné, velmi překvapivé pointě, která je tím nejzajímavějším, trvá to až neúnosně dlouho. Od spolupráce Gibson-Donner bych čekal víc, než nekonečně dlouhou historku z jakéhosi prestižního pokerového turnaje. 60% ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Chytrá a ohromně příjemná westernová komedie s božím Gibsonem, roztomilou Jodie Foster a mnoha vynikajícími pasážemi (linie s indiány nikdy nezklame), která má mé velké sympatie už jen kvůli geniální narážce na SMRTONOSNOU ZBRAŇ... ;-) 90 % ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Průměrná, místy lehce nadprůměrná westernová komedie. Komediální vtipy žádný zázrak, a scénář bohužel také ne. Opravdu nic výjimečného tady nehledejte, vše už bylo viděno jinde a možná i lépe. 55% ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Westerny obecně moc nemusím, ale tohle nebyl ani tak western, jako spíš povedená (a docela trhlá) komedie. Některé momenty Mela Gibsona byly obzvlášť vtipné. Stejně tak ta interakce s "indiány". :) Jen je trochu matoucí, že film dělá ke konci několikrát dojem, že už skončí, ale pořád pokračuje dál... Takže to tak trochu "vyšumí", a to i přesto, že závěr chystá malé překvapení. ~(4,0)~ ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Zbožňujem Gibsona, Fosterovú ale ani jedného z nich nezbožňujem tak ako zbožňujem WESTERNY - a v deväťdesiatych rokoch bol tento film tým najlepším v tomto žánry. Videl som ho už viac krát, ale tak podarenú zábavu si nenecháma nikdy ujsť. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Western je už dávno mŕtvy, a aj keď občas má posmrtné tyky, na vzkriesenie to nevyzerá. Pochopil to aj Donner a svojho Mavericka natočil predovšetkým ako konverzačnú komédiu. Čiže western je iba nepodstatné pozadie. Rovnako sa mohol film odohrávať v dnešnom Las Vegas. Ale ja mu to kvitujem, bolo to príjemné osvieženie a ako western je tento film silno revizionistický. Casting dokonalý a základ úspechu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Lehce netradiční western, kde chybí typický hrdina - nejobávanější hrdina v okruhu 200 mil, který se ničeho a nikoho nebojí a je drsnější než šmirgl papír. Místo něho nám režisér naservíroval mnohem lidovějšího hrdinu v podobě gamblerského podvodníčka. Dle mého nejodbornějšího názoru ve známém vesmíru tato role Melovi více než sedla. Aby si divák snímek užil, tak je nutné co nejrychleji přistoupit na režisérovu hru a přestat očekávat cokoli jiného než průzračnou zábavu, protože o nic jiného se snímek po celou stopáž ani nepokouší. Nicméně, tahle jediná věc se mu zatraceně dobře daří. Já se bavil královsky. Všude je k vidění spousta hravých nápadů a nesmírně sympatických westernových tváří. Nechyběla dokonce ani za hřích stojící Jodie Foster. Pěkné 4 kousky. Velice příjemná westernová pohádka. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Geniální pasáž s indiány, pár výborných vtipů a Danny Glover vyměňující si pohledy s Melem Gibsonem a s tím svým "I´m too old for this shit!", to mě dostávalo do kolen. To ovšem nepřebije fakt, že Maverick je až moc překombinovaná podívaná, že to ve spoustě scén skřípe, že to je předvídatelné na sto honů a že Annabelle je s přehledem největší a nejzákeřnější mrcha v kariéře jinak líbezné a šarmantní Jodie Foster. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Konečne som sa dostal k Mavericku vcelku a nie per partes, ako doposiaľ. Nenudil som sa, ani nerozčuľoval, iba som sklamaný. To nebol film o hre zvanej poker, to bol film o hre s divákom. Ak sa divák chcel iba zabávať, bol po mnohých dejových eskapádach a prekvapujúcom konci spokojný. A ten, kto očakával príbeh, logiku, výstavbu deja, message, ten sa bude musieť poohliadnuť po inom filme. Pretože tento ponúkol iba sympatického Mela, neuveriteľne šarmantnú Jodie a neuveriteľne prekombinovaný sitcom. Ani to nie je málo, ale čakal som oveľa viac. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Humorný western plný veselých scén. Navzdory tomu nepůsobí jako parodie, ale má celkem solidní atmosféru. Bere si to nejlepší z obsažených žánrů. Člověk se neustále baví. Přestřelky, rafinované podvody a zvraty, pokerový turnaj. Dlouho jsem tenhle film nějak nemohl strávit, ale nakonec jsem dospěl k názoru, že pět hvězd si zaslouží. 90% ()

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Bobr Jodie Foster přilákal Mela Gibsona

Bobr Jodie Foster přilákal Mela Gibsona

12.07.2009

Tohle si všechna média vychutnala. Stručně a jasně: Jodie Foster režíruje film Beaver, v němž si hlavní roli zahraje Mel Gibson. A protože v angličtině se slovo „bobr“ používá stejně dvojsmyslně jako… (více)

Reklama

Reklama