Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jmenuje se Bret Maverick a právě má být pověšen trojicí zlosynů. Vzpomíná na události minulého týdne, které jej přivedly až do oprátky. Chtěl se zúčastnit proslulého pokerového šampionátu Tří řek o obrovskou výhru půl milionu dolarů. Zápisné je však pětadvacet tisíc a do těch Maverickovi chybí ještě tři tisíce. Hodlal je získat v saloonu městečka Crystal River, kde se přidal ke hře mladého pistolníka Hardina, půvabné dobrodružky Annabelle a jejího společníka Angela. Ačkoli všichni podvádějí, jak nejlépe mohou, vyhraje Maverick, který zpočátku předstíral nezkušenost. I když je mu kde kdo dlužen, nedaří se Maverickovi získat potřebnou sumu. Připojí se tedy k Annabelle, která odjíždí dostavníkem ve společnosti elegantního šerifa Zanea Coopera. Maverick se rozhodne za tučnou provizi získat okradeným přistěhovalcům zpět jejich peníze a nakonec se nechá zajmout indiány jako rukojmí. Náčelník indiánů je jeho přítel a celé složité jednání bylo jen divadýlkem pro Annabelle, které se chce zalíbit. Po řadě dalších dobrodružství se nakonec všichni zúčastnění sejdou i s potřebnou částkou na palubě parníku Lauren Belle, kde se má konat velkolepé pokerové klání. Bitva o půl milionu dolarů začíná. (TV Nova)

(více)

Recenze (537)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Vtipná westernová komedie s neodolatelnou šejdířkou Jodie Foster a prefíkaným poker-facem Melem Gibsonem. Dvouhodinovka, při které se nudit nebudete. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Upe nejvíc! Nejvíc potěší cameo rolička Dannyho Glovera... A hned potom notná dávka vtipu a skvělé muziky. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu HUMOR. Nepřekonatelný Gibson a znovu a znovu báječný Richard Donner, jak to ten chlap dělal, že točil takovéhle skvosty. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Maverick je parádní film, jedna z nejlepších komedií toho typu, která má parádní herce i scénář a spoustu nápadů. Nezapomenutelné scény jsou třeba přepadení banky Dannym Gloverem a první setkání s indiány. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Sofistikovanejšia verzia Kaktusového Jacka, ktorá stavia všetko na sympatických hercoch a jednoduchej zápletke (ktorá je zložito prekombinovaná). Donner ma ale príliš nevtiahol do jeho sveta. Sem tam nejaká tá suchá hláška, ináč nič moc. Je to iba rutina, ale vyčnieva vzhľadom na žánrovosť v ktorom je definovaná, dobu (90. roky western) a spomínanej uvoľnenosti. Na porovnanie s oveľa lepším El Doradom nemá šancu. ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná akční komedie a parodie na western , velmi dobře kočírovaná specialistou na tento žánr Richardem Donnerem , podporována zdařiou zápletkou a také skvělou ústřední dvojící Mel Gibson - Jodie Foster , to vše při honbě za výhrou v pokerovém šampionátu Tří řek. Doporučuji 90% ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Není to klasický western jaký miluju, ale pro pobavení dobré. Bodejť by ne, když tam hraje 8 zaručených hvězd ! ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Gibsonův film a můj nejoblíbenější "western". Ještě k tomu pokerová tématika, výborní herci, skvělý humor a krásné prostředí. Dokonalý český dabing pana Dlouhého je třešnička na dortu. Nejlepší je závěrečná scéna: "Můj starej táta vždycky říkával..." :) ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Tohle není western, tohle je komedie! Poetika westernového žánru se neztratila, ale je doplněna skvělým vtipem a ironií. Maverick nám ukazuje divoký západ z tak trochu jiné stránky - ze stránky kde slovo čest nemá ten drsný přizvuk, ale kde z něj slyšíte spíše ten šustivý zvuk bankovek. Všem jde o peníze, sice také o lásku a slávu a zachranu indiánského kmene, ale když přijde na to, jak si vydělat, tak tam teprve začně všechna legrace... ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Vtipných a vkusných komedií je pomálu. Pokerový hráč Bert (nebo Bret? ;-) )Maverick, ovšem do této kategirie bezesporu patří, ale bez té Fosterové bych se velmi mile rád obešel. Byla trapná a nudná. Děkuji za perfektní odkaz na Smrtonosné zbraně! ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Viděno znovu po deseti letech na jednom z prvních DVD od Warnerů, kde snad jedině vadí, že je v českých titulcích Maverick otrocky přepisován jako Mavrik...Výborná westernová komedie s Melem Gibsonem a Jodie Foster, kteří hrají jako karetní hráč a protřelá kapsářka tvoří neodolatelnou dvojici, kde to jiskří tak, že nevadí ani poněkud delší stopáž. Velmi vtipné je povedené cameo Dannyho Glovera coby bankovního lupiče, který pronese "smrtonosnou" hlášku "Tak na tohle už jsem starej!". Zvedám na hodnocení nejvyšší, protože si to tahle westernová komedie zaslouží. Jenom si moc přeju, aby i u nás vyšlo Blu-ray... ()

Derek 

všechny recenze uživatele

dickie donner patri k najuniverzalnejsim reziserom (dokazal si poradit s horrorom, komixovym filmom ci akcnym thrillerom) a v pohodicke zvlada i westernovu komediu, co vobec nie je prekvapujuce ked ma po boku solidnych spoluhracov ako gibson, goldman a zsigmond (ale ani zvysok vobec nezaostava hlavne stara garda ako garner a coburn su vynikajuci). cely film ma neodolatelny sarm rannych devedesiatok (takze akcna scena na koci sa zaobide bez CGI a len s poctivou kaskaderskou pracou) ale urcite nie je genialny (iritoval ma maverickov obcasny monolog a dve country odrhovacky ktore posobia vedla hudby randyho newmana ako past na oko), mozno nepravom dost zabudany film... ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Super komediální western. Mezi Gibsonem a Fosterovou to funguje bezchybně a pointa je vskutku vydařená. Dost pobaví i malá rolička Dannyho Glovera (nebudu prozrazovat čím). ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Příjemná westernová komedie, která mě mile překvapila, neboť jsem od ní vůbec nic nečekal. Mel Gibson je sympatický hrdina a Jodie Foster to neuvěřitelně sluší. Oddechová dobrodružná jízda. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že vždycky, když Maverick běží v televizi a vidím třeba jen kousek (většinou jen kousek) baví mě to pořád a čím dál tím víc . Výborné obsazení, výborný scénář, prostě zábavný, chytrý film, co víc si člověk může přát,když ho televize tak často reprízují, a mně to kupodivu vůbec nevadí. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tak mně se třeba do sledování tohoto filmu moc nechtělo, dívala jsem se spíše jenom náhodou. Navíc mě odrazoval Mel Gibson, kterého nemám ráda. Ale zase jsem si říkala, že Jodie může být docela dobrá. Film jako takový rozhodně neohromí. Spíše pobaví, to zase jo. Je to sice divné, ale vtipné, a tak jsem se dodívala. Nic ohromujícího, spíše pohodička na páteční večer. ()

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Bobr Jodie Foster přilákal Mela Gibsona

Bobr Jodie Foster přilákal Mela Gibsona

12.07.2009

Tohle si všechna média vychutnala. Stručně a jasně: Jodie Foster režíruje film Beaver, v němž si hlavní roli zahraje Mel Gibson. A protože v angličtině se slovo „bobr“ používá stejně dvojsmyslně jako… (více)

Reklama

Reklama