Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joe je bubeníkem populární americké rockové skupiny, která hraje v Moskvě ruskému premiérovi. Když na koncert proniknou teroristé, situace se rázem vyhrotí. Všichni jsou bezradní, ale naštěstí je Joe bývalý mariňák... a ví si rady za všech okolností. Drsná akce, která nešetří nikoho, se rozjíždí na plné obrátky! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (87)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný akčný film s Dolphom Lundgrenom, ktorý patrí medzi jeho horšie filmy. Má dosť dobrý a často používaný príbeh o hrdinovi v uzavretom priestore, ktorý obsadia teroristi, v tomto prípade je to muzikant na koncerte, ale nie som spokojný s jeho spracovaním. Zo začiatku si ešte drží dobrú úroveń, celý priebeh koncertu je celkom zaujímavý a následný útok teroristov so zabíjaním ochrankárov, civilistov a s braním rukojemníkov je dosť dobrý, ale nanešťastie je to asi aj najlepšia časť filmu. Aj potom je film dobrý, ale určite nie tak, ako by som chcel. Hlavne je tu až moc priestoru venované teroristom a veliteľstvu pred obsadenou budovou, ktoré má na starosti vyjednávanie. Akcie tu moc nie je a nie je zlá, ale aj ma skôr sklamala. Prakticky tu nie je jediná výraznejšia a dlhšia akčná scéna, ktorá by stála za pozornosť. Lundgren niekoľkokrát za film narazí na teroristu, pričom ale nedôjde k súboju, ale ho pomerne rýchlo zneškodní nejakým drsnejším spôsobom a najzaujímavejšie je asi použitie gitary. Asi hlavným negatívom tohto filmu je podľa mňa takmer bezvýznamnosť hlavného hrdinu. Zatiaľ čo v ostatných podobných filmoch spôsobuje škodenie hlavného hrdinu teroristom veľké problémy a tak sa to snažia riešiť, ale tu s výnimkou konca si to teroristi takmer ani nevšimnú. Po technickej stránke je vzhľadom na rozpočet film na tom celkom dobre, efekty sú slušné, ale opäť sklame réžia a pomerne amatérska kamera. S hercami som celkom spokojný, hlavne teroristi sú dôveryhodní. Tento film ma určite sklamal. Nie je zlý, dá sa naň bez problémov pozerať, ale potenciál bol určite väčší. Všetko naznačovalo k tomu, že to bude Lundgrenov najlepší film posledných rokov, ale je to skôr jeden z tých horších. Objektívna kvalita filmu- 52%, film sa páči mne na 57%. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Zemří je snadné, ale rock´n´roll je dřina. Aneb jak jeden bubeník postřílel ruský teroristy na koncertě popový zpěvačky. A bohužel to není tak vtipný jak to zní, ani nechtěně. Dolph Lundgren si zde vybral další ze svých mnoha slabých chvil a natočil další akční béčko, ve který tý akce vlastně ani moc není a sám Lundgren toho moc nepředvede. Jasně na bubnech to rozjede slušně a kill kytarou potěší, ale víc se toho od něj nedočkáme. Většinu času zabíraj další nudný postavy typu popová ne tak povrchní zpěvačka, šílenej a příšerně zahranej záporák a hrdinný ruský prezident. Zkrátka průser po všech stránkách, který navíc hodně pomalu utíká. Ještě, že za Dolphem pak přišel Sly s nabídkou do jeho dream teamu, jinak už bych nad ním asi zlomil hůl. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Dolph je zpatky to musi bejt jasny kazdymu ja i jako jeho zarytej fanda sledoval z hruzou nektery jeho rezijni pociny ale tohle ja comeback jako prase nesnazi se to bejt zbytecne slozity za doprovodu rizny muziky vsechno odsejpa Ludgren mlati teroristy kytarama pres hlavu reze do bubnu a hlaskuje jak o zivot tohle mi zacina pripominat stary dobry casy a zatim co Seagal a Vandamme se topi v zumpe a Stallone nebo Willis v prumeru Dolphino hlasi navrat do prvni ligy pravda ja ho mozna az nekriticky zeru ale tohle byla proste pecka ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Akce 6/10/// +je to solidní akční masakr, Dolph Lundgren je akční jak za starých časů, docela zajímavá zápletka, atmosféra podobná jako z Přepadění v pacificu nebo Smrtonosná past 1 -přesto se dějově nejedná o nic originálního, navíc bych některé momenty natočil jinak/// Zemřít je snadné patří k tomu lepšímu co nám akční hrdinové 80tých a 90tých let nabízí. Osobně se těším na každý jejich film a když je tak kvalitní a zajímavý jako tento, mám radost dvojnásobnou. Konkrétně Lundgren se poslední dobou snaží vrátit do první ligy a docela se mu to daří./// Celkem 68%/// ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Strýček Dolphi zkouší místo Die Hard být Rock Hard, což mu nevěří ani retardovaný vozembouch. Výsledkem jeho snažení je Film Týdne pro libovolnou mongolskou televizi. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Tomuhle se říká autorský film! Lundgrenovi bohužel narozdíl od Slye chybí jedna podstatná věc: prachy. Herecký ansámbl tu je masem na porážku, efekty jsou protažený Photoshopem a celý film má odér brakové Smrtonosné pasti. Lundgren jako herec jednoho výrazu ani ty hlášky nesolí pořádně, i když občasné kopnutí do hudebního průmyslu je hodně fajn. Dvě hvězdičky za to, že palička prošla hlavou a krk kytary břichem. Po dlouhé době film, u kterého jsem se od srdce bavil ve všech možných směrech. I těch negativních. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

No tak pro mě zklamání. Ne velké, ale i přesto mě to přišlo blbě postavené všechno ve filmu. Nejde ani o nízký rozpočet, spíš asi o scény, o špatně postavený příběh. Pár dobrých kousků tam bylo, ale ne moc. Takže u mě proto, že mam zavřené všechny oči - tak slabých 50% = *** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Plány komunistických teroristů zhatí hrdina kapitalistické vlasti na slovo vzatý - Dolph Lundgren. Když soudruzi teroristé přeruší krvavým aktem moskevský koncert populární americké zpěvačky na který dorazil i ruský prezident se svými dvěma dcerami, je z toho rázem poprask. O bezpečí pěvecké hvězdy a rodiny ruského prezidenta se dokáže postarat jediný muž, který si nenasral do kalhot a je shodou okolností bubeníkem v předkapele zpěvačky a o jeho minulosti se příliš neví. A hlavně za vším hledejte (dávnou) pomstu. I za tímto teroristickým činem. Tak tohle byl bizár snímek. Co scéna, to nějaký nepochopitelný nebo absurdní moment. Film z kategorie C až D tím doslova přetékal až vznikl neodbytný dojem, že to byl úmysl to takto pojmout a myslím, že mu to zachránilo prdel. Měl jsem tu čest poprvé se obeznámit s režií pana Lundgrena, ač jsem se tomu setkání dlouhou dobu vřele vyhýbal. Mám neomylný pocit, že v tomhle filmu téměř neexistovala. Slovo "téměř" je na místě, protože ačkoliv film je to příšerně debilní od začátku až do konce, tak se mně ho nějakým způsobem zželelo, zvláště, když se v mnoha scénách krví a brutalitou nešetří a dokonce se objeví hláška "pozor na vlasy", a to ve scéně, kdy terorista uchopí našeho hrdinu za čupřinu nad čelem a ten mu místo laku na vlasy poděkuje bubenickou paličkou vraženou do krku. A tak bych mohl pokračovat. Lundgren je v akci ve svém živlu a překvapivě působil dobře i za bicími. Melissa Molinaro je v roli popové princezny atraktivní, ale těžko by si za předkapelu vybrala tvrdé rockery. Ačkoliv úvodní zachycení atmosféry koncertu řadím k tomu, co se z režijního hlediska povedlo. Dalším plusem je akční tempo a jen minimum prostoru na oddech. Samozřejmě Lundgren to všechno pospojoval režijně dost ledabyle a určitě má v režii co zlepšovat. Pokud ovšem se spokojí s rukopisem pro filmy ryze slaboduchého ražení, tak je to hotový Spielberg céčkové kategorie. O dalším se nemá smysl rozepisovat. Ono je to totiž všechno při své tragické blbosti myšleno vážně a případný nadhled je jen aktem zoufalství. Pokud jste příznivci svalů Dolpha Lundgrena a filmů, které jsou připomínkou starých časů americko - ruských napjatých vztahů, tak tohle je přesně film, který hledáte. V jiném případě z toho hodně rychle vycouvejte. A možná je to nepřiznaná komedie. Mé hodnocení: 60% ()

predators odpad!

všechny recenze uživatele

Takže, ten otřesný hudební sponzoring bych v největší nouzi ještě snesl, ale vědět, co mě čeká potom, tak... Jenže je zde ještě něco horšího, než rockující Dolph. A to logika. A neodpustím si pár příkladů a nebojte, nepůjde o spoilery. Ono z toho, co jsem viděl žádný spoiler udělat nejde... Takže, holčina drží poprvé v životě bouchačku a troufne si střílet po padouchovi, který instinktivně použije jako štít 7-mi letého piškota. Další a už teda fakt brutální úlet je, kdy speciální ruské komando zastřelí civilistku, ovšem nutno dodat, těžce ozbrojenou minidiskem. Ikdyž je fakt, že jsou zde hudební nástroje opravdu smrtící... :-) 10% ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem myslel, že to točil chlap s Parkinsonovou chorobou, ale NAŠTĚSTÍ se to během rozuzlení vylepšilo. Námět? Opět styl jeden hrdina proti teroristům, co se chtěj mstít. Tentokrát to není ani na lodi se Seagalem, ani v mrakodrapu s Willisem a ani v bílým domě s Butlerem. Je to v O2 areně s Lundgrenem. (tu O2 arenu berte jako vtip.) Hlášky nic moc, akce celkem dost slušná a celkově je to takový průměrný, obyčejný akčnák, který s ničím novým nepřichází. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Škodáá :/ , začátek filmu je opravdu nadějnej, Dolfík vypadá pokérovanej hustě,tim svym klasickym nehraním hrozně baví, do toho tam běhá luxusní roštěnka jako popová hvězdička a po začátečním masakru sem skoro až slintal blahem,nekompromisní řezničina,ve velkym se střílí do davu lidí,všude hektolitry krve a snad 200 mrtvejch po 20ti minutách a já se fakt těšil,až nastane chvilka ticha a Dolph si pojede vykosovací řezničinu ala starý dobrý Johny McClane v uzavřeným prostoru , s řádnou dávkou ruských komparzistů v kuklách na vybití,jenže po 30ti minutách je konec, Dolf běhá zmateně po chodbách ještě s jednim komparzistou,občas někoho zastřelej a není tam nic vidět, veškerý dialogy mi od 35tý minuty na tváři kouzlily ironický úsměv a místo drsnýho charakteru si Dolfík naspal roli úplně vyhulenýho tupce s výrazem Van Damma na kokainu, kterej plácá hrozný hovna a občas mimo záběr někoho umlátí pažbou vod pušky....ufff. Ke konci jsem měl pocit že zbytek filmu psal roztěkanej puberťák na LSD,kterej neví jestli má dřív zabrat tohle nebo tohle a scénář už ke konci vlastně dává všem ,,hercům´´ neskutečný prostor k sebeparodii. Až někdy žasnu,že ten člověk má titul z chemického inženýrství. Aspoň finální bitka byla trošku dobrá ale svižnej začátek plnej brutality zabila ke konci těžkopádnost a úplně debilní scénář. 2 a půl * 45%. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

1,5*/5 Dolph Lundgren opäť dáva pojmu drsnosť nový rozmer... Ako bubeník rock´n´rollovej kapely drsne bubnuje, drsne sa tvári, drsne likviduje teroristov, má drsné pózy, jednu ultra drsnú hlášku ("dying is easy, but rock´n´roll is hard":)))...Nie je tu veľa na pozeranie, nejedná sa ani o dementno- zábavnú záležitosť (teda najmä tá zábavná zložka absentuje). Ako najväčšie (aj keď bezvýznamné) plusy vidím to, že sa to dá dopozerať a že je to po režijnej stránke o niečo lepšie ako doteraz všetky filmy režírované Dolphom (by the way všetko pekné shity:)... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Oproti filmu Direct Contact, ktorý bol tak zlý až bol zábavný, je tento film len nudne zlý. Prestreliek je v druhej polovici filmu relatívne dosť, ale sú úboho natočené. Kamera sa trasie hore dole a zároveň neustále pohybuje do strán. Proste sa na to nepríjemne pozerá jak vo filmoch od packala megatona. Lundgren je síce snaživý, ale ako režisér nemá vôbec talent. Jediné čím zaujme, je miera brutality na ktorú Lundgren vsadil všetko. Takže sa dočkáme riadne čvachtavých zásahov a brutálnych podrezaní nepriateľa. Príbeh je milióta variácia na Die Hard koncept. Vzhľadom na rozpočet film nevyzerá zle a amatérsky ako je zvykom v DTV filmoch z roku 2020, ale akcia je stereotypná nuda. pobehuje sa po chodbách a občas nastane neprehľadná prestrelka. Lundgrenova postava je dosť nesympatická, záporák smiešny a vedľajsie postavy nezaujímavé. Jednoducho film sklamal po každej stránke a nebavil ma ani na druhý pokus. Mal som veriť svojmu komentáru, že je to strata času. 2/10. ()

brutale odpad!

všechny recenze uživatele

Vyschnutý bubeník Lungren behá obnažený a ukazuje krásu tela v podaní vysušenej slivky. Niekto fakt nevie kedy dosť... ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Pěkná řezba, se skvělým /rockovým soundtrackem a docela často hláškujícím Lundgrenem. Akce je tu tak akorát, spíš se jedná o několika sekundové střety, jinak tu jsou tak 3-4 velké akční scény. Když Lundgren někomu rozbijí hlavu úderama, vynoří se mi úsměv na tváři. Jsou tu však 2 nevýhody. Ta první je kamera, není úplně strašná, ale občas se třese, není přehled a to je velké mínus, ale nemotala se mi palice, takže oukej. Pak další věc, že se film odehrává často ve tmě, respektive akce, což platí totéž, jak o kameře - minimální přehlednost. Ale herci super, Lundgren jednička s hvězdou, jeho parťák taky, záporáci/ hodně povedený, měl jsem chuť je sám zabít, takže svojí roli zvládají též na jedničku. Kdyby byl vyšší rozpočet, nevadilo by 120 minut s větším obsahem akčních scén + lepší kamery, jinak jsem spokojený, nenudil jsem se. 8/10 || "Zemřít je snadné, ale rock n' roll je tvrdej!" ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu jde v dobrém tempu je to napínavé, dobré záběry, sebevražda ruského důstaojníka a pak Dolph na motorce,následuje zkouška kapeli ve, které je Dolph bubeníkem nehrajou špatně.Objeví se tam pár zpěváků a zpěvaček a pak tam najednou vtrhne comando pozabíjí strážné, Dolph si zatím pokuřuje na záchodě a pak se to celkem utne.Až sem je to zábavné a pak jako když utne.Následuje nuda a nuda.Sem tam nějaká akce a konec to vynahradí jako v Dolphově Ochránci.60% ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Nečekaně mě to překvapilo,čekal jsem klasický film s Lundgrenem a průměrnou podívanou,ale alespoň za mě je to nad průměr v tvorbě Dolpha a navíc to i točil takže je vidět,že si to nejspíše dělal po svém a je to vidět i na jeho postavě,která se s níčím nepáře.Děj to taky nemá špatný a proto nad 70 % a čtyři hvězdy ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

PRIMA - Rize průměrný akční film, který je slabý jako čajíček. Bohužel akce, napětí, obsazení, příběh i scénář jsou naprosto o ničem. Na druhou stranu... 3 hvězdičky se mi zdají příliš, 2 zase málo. Ponechám tedy více, ale jenom za snahu Dolpha, který si vzal na triko jak hlavní roli, tak i scénář a režii. Už ale do filmu víckrát znovu nepůjdu. 50% ()

DDT 

všechny recenze uživatele

Ivan Drago reinkarnoval jako rockový bubeník. Ale pak vzal do ruky kytaru a rozpoutal masakr.... Zemřít smíchy je tak snadné. ()

Reklama

Reklama