Reklama

Reklama

Běžný den v kanceláři se promění v děsivý boj o přežití poté, co 80 zaměstnanců kolumbijské společnosti Belko v Bogotě zjistí, že jsou pěšáky ve smrtící hře. Zatímco jsou uvězněni v budově, hlas z interkomu vyděšeným pracovníkům oznámí, že musí být během třiceti minut dva z nich zavražděni. Poté následuje další ultimátum. Z přátel se stávají nepřátelé a vznikají nová spojenectví, neboť na konci zůstanou naživu jen ti nejsilnější. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (239)

URBAN 

všechny recenze uživatele

V celku ošemetné toto hodnotit. Je to dobře zpracovaný horor, jenomže mohl nabídnout více. Úkoly mohly být trochu jiné a psychologie postav byla tady dobrá, ale jen dobrá a když je to hlavní na čem film stojí by se na tom mohlo zapracovat a závěr mě spíše zklamal, když kolem toho byl celou dobu oblak tajemna. ( 9.7.17/MAC ) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

REziser Greg McLean ma nazhavil roku 2005 filmom Wolf Creek., Z toho som odvaleny, tak to bolo dobre. Potom trochu zakopl s Wolf &Creekom 2, to alemne nevadi, od prirodzenia som tolerantny. Tomuto proste musim dat 80 % nech a deje co sa deje. Uz uvod v style - "Zabili by ste niekoho keby to malo znamenat vase prezitie" je kvalitny. Potom nasleduje klasicka brutalna strasidelna hororova jazda. Objavene vdaka tomu, ze filmovu teoriu som uspesne vymenil za filmovu prax : 80 % ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Možná jako hodně drsná a krvavá parodie na team buildingy a open spaces a lidi, co si v nich lezou na nervy... možná. Ale vidět 80 vybuchujících hlav fakt není nic, co bych chtěl vidět znovu, a časem už je to vlastně nuda, protože prvotní nápad začíná a končí jen tou vyvražďovačkou. Pořád jsem čekal, že se třeba někomu povede porušit ten proces, aby nešlo jen o vyvražďovačku, ale jen chabé pokusy. Dokonce se ani nikdo nepokusil udělat si provizorní lano a sjet ze střechy po druhé straně, kde vojáci nehlídali. Nebo projít podzemím podél trubek ven, protože odněkud tam musí být vedená voda, plyn apod. Člověk si tam stihne pár postav oblíbit, ale i ty zemřou krutě a často nesmyslně, zbytečně, takže fakt jen čekáme, kdo bude vítěz (což je myslím od akce na střeše jasné). Ok, soudíme lidské chování v extrémní situaci, ale nebýt podobných experimentů, jak často bychom se asi do takové situace dostali? Navíc mi tady vadila nejednoznačná pravidla. Kdyby zabili těch 30 lidí, byl by konec hry? Nebo by následovalo dalších 30, takže slib ušetření jejich životů by byl i tak zbytečný. Čím dál víc mi to pak připomínalo přebujelou Kostku, kde už se tvůrci ukájeli, jak koho líp oddělat, aby to vyznělo efektně. No nevím, mně v tom chyběl větší přesah, větší zajímavost, a poté, co zde byla Kostka, jež ještě byla neotřelá a zajímavá, je tenhle film zbytečný a zbytečně přehnaně a překvantifikovaně násilný. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Podobný styl filmů mám rád. Uzavřená skupina "pokusných" lidí, kde do poslední chvíle nevíte, kdo přežije a co za tím vězí. Zde je navíc skupina celkem velká, takže mrtvol kvapem přibývá a než se stačíte rozkoukat, je jich pár desítek. Celé je to celkem příjemně natočené a herci se snaží. trochu to sráží konec, který jsem už někde viděl a který se mi zdá tím pádem neoriginální. Na jedno zhlédnutí ale dobré, teda za tři. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zavretá skupinka ľudí - boj o život sa môže začať, veď na konci je aj tak každý len sám za seba (teda väčšinou)... Aj takto by niekedy v budúcnosti mohol vyzerať sociologický prieskum. Veď predsa nikto nevie, aké šialenosti si ešte človek dokáže vymyslieť, ktohovie, fantázii sa medze nekladú... Musím priznať, som milo prekvapený. Hneď od začiatku sa tu začala pekne budovať atmosféra, a aj keď nedosiahla nejak extra závratných výšok, vydržala po celý čas. K tomu niekoľko známejších, slušne hrajúcich hercov, kus napätia, akcie a prekvapivo dobré gore a k spokojnosti viac nie je treba. Nadpriemer. 75/100 ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Spolu s filmem vyšla i hra ve virtuální realitě „Belko VR: An Escape Room Experiment“. (Osiris_o.O)
  • Zhruba v čase 52:00, je děj doprovázen hudbou Antonína Dvořáka z „Rusalky“ – „Měsíčku na nebi hlubokém“. (kalysta)
  • Na začátku filmu, kdy lidé už pomalu přichází ráno do práce a Wendell (John C. McGinley) si dopisuje s Lendrou (Adria Arjona) po chatu, je na monitoru čas 05:10 p.m., tedy pět hodin odpoledne. To ale není doba, která se děje ve filmu. A ještě k tomu Lendra nemá počítač připojený k síti. (Leopard105)

Reklama

Reklama