Reklama

Reklama

VOD (1)

James Brennan (Jesse Eisenberg), který právě absolvoval vysokou školu, se těší se na vytoužené prázdniny. Rád by projel Evropu, ochutnal německé pivo, navštívil světově proslulá muzea a oslnil nějakou krásnou dívku, nejlépe typickou Francouzku. Jenže se píše rok 1987 a v Americe právě probíhá ekonomická recese. Potřebné finance se na poslední chvíli v rodinném rozpočtu nenajdou, a tak Jamesovi nezbývá než vzít podřadnou brigádu v zábavním parku. Stokrát omleté disco spolu s vůní cukrové vaty, netrpělivými rodiči a uřvanými dětmi - nic horšího snad už Jamese potkat nemohlo. I tady však návštěvníci prožívají skryté příběhy, díky nimž je tohle zaměstnání snesitelnější. A když s vámi pracuje chytrá a hezká Em (Kristen Stewartová), může se i z pekla stát nebe na zemi. Vtipná americká komedie od tvůrců filmu Superbad, v čele s režisérem Gregem Mottolou, je plná sympatických postav a hudby osmdesátých let. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (9)

  • Když hlavní představitelé jedí hash brownies a posléze jezdí na autodromu, hraje v pozadí skladba „Just Like Heaven“ od The Cure z alba „Kiss Me, Kiss Me, Kiss Me“. (Trajektt)
  • Kristen Wiig se v jednom z rozhovorů přiznala, že nemá atrakce moc v lásce. (Brousitch)
  • Kristen Stewart (Em) má na pravé ruce stejný náramek jako ve filmu Na území žen z roku 2007, ve kterém hrála Lucy. (Kyushu)
  • Skutečný Adventureland se nachází ve Farmingdale v New Yorku na Long Islandu. (HellFire)
  • Film měl mít premiéru ve stejný den, kdy se znovu otevíral skutečný zábavní park Adventureland, tj. 27. března. (HellFire)
  • Režisér Greg Mottola chtěl původně natáčet ve skutečném Adventurelandu, ve kterém pracoval, ale nakonec od tohoto úmyslu odstoupil, protože se park hodně změnil. Natáčelo se v Pittsburghu, v zábavním parku známem jako Kennywood Park. (HellFire)
  • Greg Mottola je zároveň autorom čiastočne autobiografického scenára. (Svadbos)

Reklama

Reklama