Reklama

Reklama

Během řádění hurikánu Katrina zachrání neworleanský policista Terence McDonagh (Nicolas Cage) trestance ze zatopeného vězení, ale sám si poraní záda a vytvoří si závislost na utišujících lécích. V průběhu následujících šesti měsíců si však vypěstuje i závislost na drogách, hlavně kokainu, který získává z policejního depozitu. Také mu k němu dopomáhá prostitutka Frankie (Eva Mendesová) se kterou udržuje partnerský vztah. I přes tuto stinnou stránku své osobnosti je Terence jedním z nejlepších místních vyšetřovatelů a je povolán objasnit pětinásobnou vraždu senegalské rodiny. Stopa vede k vůdci drogového gangu s přezdívkou „Velký Fate“ (Xzibit). (Česká televize)

(více)

Recenze (526)

POMO 

všechny recenze uživatele

Prazvláštny halucinogénny patvar bad-cop thrilleru s vynikajúcim Cageom a sexy Mendeskou. Neeticky atraktívna temnota ktoré síce baví, ale zároveň neuspokojuje "vyššie zmysly" tak ako by mohla. Bez Cagea by to zapadlo prachom bez povšimnutia. V rámci jeho filmografie posledných rokov ale svetlá chvíľa. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Herzog nám servíruje vcelku příjemnou "oldschool" kriminálku, která sice trpí mnoha neduhy, a možná mohla být trochu drsnější, ale za divákovu pozornost jistě stojí. Už jen proto, že je příjemné občas vidět tak trochu jiný film a Nicolase Cage, který opět nabírá hereckou formu. (70 %) ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Herzog má rád oldschool, my máme rádi oldschool, není co řešit. Temný úsvit nebyl jenom příjemný omyl. Dál po stejně vlně, Wernere, kdykoliv a v jakémkoliv množství. A co se týče Cage: 10% ublíženého hledění do prázdna, 10% přehrávání, 80% herectví. Ztracená forma je tu. Welcome back. P.S. Eva Mendes byla víc sexy už jenom v Noc patří nám. ()

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Originál od Abela Ferrary je taková katolická depka o hříchu a prozření. Tohle je brutálně černá "egodeistická" komedie. Zatím nejzábavnější film roku. Má to podobné grády jako pozdní filmy od Cronenberga. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Po SMS od uživatelíčka Malarkey jsem od toho očekával podstatně víc. Neříkám, že je špatný, třeba Nicolas Cage tady hraje takovou svini, že se divím že nekandiduje v našich volbách do parlamentu. Eva Mandes je dlouhodobě velmi vydařená propagace na sex, Val Kilmer se nám zase snaží dohnat Buda Spencera co se postavy týče a ostatní herce jsem ani moc neznal. Ještě ve filmu hraje velkej bílej pes, který pořád hlasitě oddechuje ač jsem ho neviděl udělat rychlejší pohyb. Samotný příběh je dobrý, hlavně vztah Terence s Frankie byl skvělej, takovej čistej a upřimnej a bylo vidět, že jeden bez druhýho by svý soukromý toulky peklem těžko zvládali. Frankie neměla chybu, moc jsem jí fandil, taková čistá duše ve špinavým světě. Scéna kdy Terence vyprávěl Frankie v tý svý boudičce o tom, jak v dětství snil, že najde zakopaný pirátský poklad byla absolutně nejkrásnější z celýho filmu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když jsem tenhle film viděl, český název ještě neexistoval. Nutno dodat, že lepší vybrat ani nemohli. Nicolas Cage zde sice předvádí docela dost zvláštní herecký výkon, při kterém se většinu filmu, kdy není zhulenej, zfetovanej a zdrogovanej, tváří jako schrbená děfka, co není schopná dojít ani na hajzl, aniž by si nezastěžoval. Jenže jakmile mu vlezete pod kůži, tak už se nezastaví. Po půl hodině se začnou dít skutečně pekelný věci, kterým francouzští lehce uplatitelní policajti nemají šanci konkurovat. Nicolas Cage ukazuje skutečný herecký výkon! Po delší době se mi jeho role skutečně líbí. Je svým způsobem akční, drsná, nadsazená a v jistých chvílích neskutečně agresivní. Není to sice nic z toho, co by se k němu hodilo, ale je to přesně to, co bych od něj nikdy v životě nečekal. A proto mě tak dokonale překvapil. Evidentně ale nepřekvapil zbytek diváků, jelikož film skončil v modrém rozpoložení, blížícím se 70ti procentnímu ohodnocení. Podle mě si to film nezaslouží a je mi naprosto jedno, zdali je film remakem, nebo tu Nicolas Cage hraje trošičku jinak, než jsou na něj všelijací odborníci zvyklí. Já se u něj výborně bavil a s klidem bych některé scény přirovnal k jednomu jedinému policajtovi. Vášnivému fanouškovi Atletico Madrid Bouřlivákovi Torrentemu ze Španělska. Jen s tím rozdílem, že tenhle film se tváří vážnějc, i když asi ve skutečnosti vážný není. Ale ksicht Nicolase na plakátu jasně určuje, že tenhle film je prostě peklo jako prase a vidět se musí. Pro mě je to jeden z nejvýraznějších hereckých výkonů právě Nicolase, jaký jsem kdy viděl. A to se zrovna neřiká každý den, ještě když si uvědomím, že jemu vychází každou chvíli nový film. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $1,702,112Tržby Celosvetovo $10,583,889Tržby za predaj DVD v USA $4,029,925 //počet predaných kusov 261,108║ Bol som zvedavý ako Nicolas Cage zvládne vážnejšiu úlohu po tých všelijakých fantasy filmoch ale nakoniec to bolo bez šance na úspech, lebo režisér Werner Herzog až moc uletene popustil uzdu pri tvorbe tohto filmu. Ťažko sa tu je niečoho zachytiť, čo vlastne chcel týmto pokusom povedať, lebo toto išlo dosť mimo mňa, taktiež tie dokumentárne zábery zvierat boli fakt mimo. /videl v kine: 30%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: William M. Finkelstein .. Nicolas Cage i jeho duše ještě pořád zvládnou odtančit prim, zde problém nemám. Irituje mne (die) happy end, provázanost na úvodní záchranu a vůbec ta podlízavá americká šablona, která moc vlastních nápadů nepřináší. Proti tomu je pozvolné tempo a pár wtf záběrů přes leguány zcela v rovině. Stará škola joo - jenže ta kde se nevyučuje jako dřív, nýbrž kde osazenstvo zestárlo a to si bere svou daň. Samozřejmě, horší počin než předloha. ()

larelay odpad!

všechny recenze uživatele

Herzog zacina byt pre mna synonymom najvacsieho filmoveho zla. Tento film je stelesnenim uplneho utrpenia. Co to malo byt? Vacsiu blbost som uz davno nevidela a dufam, ze coskoro ani neuvidim. Nech mi to odpoustia vsetci z vas, ktori dali tomuto filmu viac ako jednu hviezdu. Okrem Evy Mendes v tomto braku nebolo nic, co by stalo vobec za zmienku. A pokial niekomu tento film prisiel vtipny, tak mne jedine v tom, ako priserne je blby. Otrasna kamera, otrasne herecke vykony, blbe, doslova blbe dialogy, absolutne ziaden pribeh, len nejake spajanie a zliepanie viacerych dejovych linii, ktore sa mozu zdat ako podstatne, ale pritom znamenaju houby, otrasna hudba a proste cely film uz od uvodnych dialogov vyzeral ako nejaky brakovy televizny film z roku 1991, ktory vysielaju o pol tretej v noci na JOJ-je, hned po Chuckovi Norrisovi. A ano, vacsina to nazyva old-school, ja to nazyvam brakove Cecko. Dopozerala som to len kvoli korekciam titulkov, inak by som to vypla po desiatich minutach, kedy som pochopila, ze tadialto cesta nevedie. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Cageovi uvěříte možná tak bolest zad, protože chodí jako rachitik. Jinak ztvárnil poldu propadajícího se do feťácké a gamblerské spirály, úplně stejně jako hraje všechny své postavy za posledních 10 let. Není to ani zábavné, ani smutné (podle toho jestli film berete jako drama nebo černou satiru), je to jen nudné a fádní (a když se sjede, je to úplně trapné, až jsem musel zabořit hlavu do polštáře). Scénář je nedodělek, který nabídne dvě tři kvalitní situace a zbytek je ubíjející šeď, při níž se nemůžete rozhodnout co to je - kriminálka? černá komedie? společenská satira? Všechno a nic. Za totálně nevyužité prostředí New Orleans po Katríně a celkově tříminutové cameo Vala Kilmera bych střílel. Oldschoolové to sice je, ale maximálně tak svou opatrností a snahou neurazit, to už bylo větší vzrůšo, když Hitchcock ukázal splachování záchodu. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Bad Lieutenant z roku 1992 měl v podstatě "jen" dokonalého Harveyho Keitela. Tato verze má perfektního Nicolase Cage a k tomu i nějaký ten děj. Nenudil jsem se ani chviličku a jen jsem vychutnával pravou oldschool jízdu. Cage je tu shrbenej má divnej hlas a fetuje o stošest. Přece jenom, ale aspoň vyšetřuje případ a navštěvuje otce (i když tam zas míří obří koltovkou na dvě stařenky a jedný vezme kyslíkovej přístroj). Je zajímavé jak se téhle látky vždy chytnou osobití režiséři. Brutální znásilňování jeptišek nečekejte. Herzog radši haluzní zabírání leguánů a mega WTF breakdancový "tanec duše." Co se týče zbytku osazenstva, tak Eva Mendez je příjemně civilní a dokonce tam hraje i Stiflerova máma. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

MAJÍ RYBY SNY?. ..... /// Schopnej polda s vyzáží Hrbáče, kterej dokáže v domově důchodců udělat pořádný dusno – to je N.Cage, který díky zranění a postupné závislosti na heroinu má výhodu, že nikdo nemůže napadnout jeho ,,herectví“. A tak šetří zločin a přitom dělá spoustu nezajímavých věcí, při kterých mě vždycky napadne, že je to nudná kravina. Možná ne úplně největší, ale rozhodně je to DIVNEJ film, jehož poslání mi uniká. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Musím vidět každej film, kde je leguán. 2.) Jsem drogově závislej policajt, kterýho život stojí za hovno. 3.) Werner Herzog je můj nejoblíbenější režisér. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: First Look // Počet premietajúcich kín v USA: 96 // Otvárací Víkend v USA: $245,398 // Nicolas Cage opäť dokázal, že vie zahrať akúkoľvek rolu a pri tomto filme mu rola zlého policajta išla na výbornú. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Špatnéj Polda možná, z mého pohledu se však jedná o dost špatný film, při kterém jsem se trápil 2 hodiny nudy! Za celý film se nestalo nic zajímavého,co by mě zaujalo.. Leda tak polonahá Eva Mendes ohýbající se nad Cagem.. Slabota 40% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Stejne jako u puvodniho filmu, i tady jsem cekal vic a hlavne ze to bude daleko drsnejsi. Nicmene Cage ma po case extra vyzivnou postavu, kterou si naprosto uziva, vypada jak pobledla, pohubla, kulhajici troska, neustale fuckuje a kazdou chvily neco snupe, s nicim se moc nepare a vyhrozovat dvoum babkam a podobny veci pro nej nejsou problem. Proste hraje perfektne. Problem je, ze krome toho, ze hlavni postava je peknej srac, je to vcelku normalni kriminalka o vysetrovani vrazdy. Navic obcas tu syrovou atmosferu Herzog zbytecne rozbiji nejakou az komickou zhuleneckou scenou a konec je desnej happy-end, kterej se sem fakt nehodi. Co se tyce srovnani s puvodnim filmem, je si to fakt silne podobny a pribeh je vicemene totoznej, ale puvodni z toho vychazi precejen o fous lip, ale uz kuli Cageovi ty 4* musim dat. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Herzog odkazuje na film noir s důrazem na "bliss of evil", nafetovaný polda Cage blouzní, chová se jak hovado, potácí se s .44 revolverem za opaskem a herecky plně prodá svý vyšinutý charisma, sodoma-gomorácký New Orleans krátce po hurikánu je v troskách a plný plazí havěti. Ano, velmi netradiční temná detektivní komedie (jak říká nadšeně sám režisér, je to dementní), poprvé wtf, teď na podruhé už mám v srdci. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Nedá se než souhlasit, duše Nicolase Cage stále tančí (i duše Vala Kilmera), ale je to trochu těžké uvěřit po všech jeho prohřešcích z blízké minulosti. Duši Wernera Herzoga netřeba zmiňovat, ta tančí bez přestávky už 50 let. Remake BAD LIEUTENANT z 80. let koneckonců natočil jen na základě toho, že někde zaslechl námět filmu a docela netypicky se pohybuje na hraně temné krimi a dusné komedie (občas se dá těžko určit jestli Cageova tvář zračí neurózu nebo mírnou nadsázku). ()

Související novinky

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

13.07.2021

Kdysi dávno existovaly plány učinit z drsné krimi Bad Lieutenant/Poručík s Harvey Keitelem v hl. roli filmovou sérii. Snímek z roku 1992 měl sice přísný mládeži nepřístupný rating, diváky si však… (více)

Nicolas Cage přichází o zrak

Nicolas Cage přichází o zrak

26.01.2014

Těžko říci, jestli má Nicolas Cage špatného agenta, nebo už o něj přední hollywoodští filmaři nemají takový zájem, pravdou ale je, že v poslední době jde oscarový herec z jednoho průměrného žánrového… (více)

Reklama

Reklama