Reklama

Reklama

Během řádění hurikánu Katrina zachrání neworleanský policista Terence McDonagh (Nicolas Cage) trestance ze zatopeného vězení, ale sám si poraní záda a vytvoří si závislost na utišujících lécích. V průběhu následujících šesti měsíců si však vypěstuje i závislost na drogách, hlavně kokainu, který získává z policejního depozitu. Také mu k němu dopomáhá prostitutka Frankie (Eva Mendesová) se kterou udržuje partnerský vztah. I přes tuto stinnou stránku své osobnosti je Terence jedním z nejlepších místních vyšetřovatelů a je povolán objasnit pětinásobnou vraždu senegalské rodiny. Stopa vede k vůdci drogového gangu s přezdívkou „Velký Fate“ (Xzibit). (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (526)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Že by se přece jen blýskalo na lepší časy, co se týče filmografie Nicolase Cage? Špatnej polda je totiž výborný snímek, kterému právě Cage vévodí a co se týče mužské části ansámblu, tak nemá konkurenci. Uvěříte mu, že už má nějaké ty roky jako polda za sebou, uvěříte mu tu zkorumpovanost, uvěříte mu i jeho vztah s krásnou Evou Mendes… Celým filmem se táhne taková ta špinavá, drsná atmosféra, která je podkreslena skvěle sedící hudbou. Zkrátka a dobře, tohle je důkaz, že Cage ještě zdaleka nepatří do starého železa. 80 %. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tohle kriminální drama má divácká očekávání na háku, takže nám servíruje trochu divočejší vyprávění, než bývá zvykem. Nejspíš jsme už viděli zkorumpovanější poldy, ale tenhle portrét je natolik barvitý, že nakonec zpochybní i špatnost hlavního hrdiny. Nicolas Cage byl buď opět ve formě, nebo zafungoval Werner Herzog coby krotitel problémových herců. Ať tak, či tak, výsledek rozhodně za vidění stojí. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Cage umí dobře vyvalovat oči a cenit zuby a to prakticky celou svou hereckou kariéru, ve Špatným poldovi předvede, že umí i nahrbit záda...a to je tak vše co si z tohohle filmu odnáším, příběh o fetujícím poldovi mě nějak minul, byť pár překvapivých hlášek mou letargii přece jen trochu nabouralo. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Vysnená herecká forma Nickyho Cagea je späť a všetkým, ktorí ho už odpisovali týmto výkonom klepol po prstoch. Tentokrát sa karta obrátila, a i keď scenár nie je najhorší, rád by som vymazal z pamäti niektoré naozaj excentrické scény, ktoré si mohli tvorcovia odpustiť. Scenár sa v pôvodnom filme zameriaval viac na charakter postavy špinavého policajta. Film bol drsnejší, špinavší, prehnitejší, skorumpovanejší, ale takisto viacmenej spoliehal na výkon Harveyho Keitela. Herecké kreácie oboch hlavných predstaviteľov majú preto moje vysoké hodnotenia. Zápletka hrá však v tomto filme veľmi dôležitú rolu. Je moderná, veľmi pekne využíva aktuálne dianie, odbočuje do vedľajších uličiek, v ktorých ale slepo neblúdi a vždy si nájde cestu späť. V tých uličkách sú pánmi vedľajšie postavy, kde musím pochváliť dokonalý výber hercov. Hudba mohla byť výraznejšia, ale akciou, hláškami, napätím a všetkým ostatným som sa napapal dosýta. 80%. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Špatný není jenom polda, ale podle mého mínění bohužel celý Herzogův film. Herzog patří k režisérům, jejichž výsledky kolísají jako vrstevnice v Himalájích a tady podle mě přestřelil. Snaží se v podstatě o totéž, co v jiném žánru vyšlo na jedničku v případě Obchodníka se smrtí nebo Děkujeme, že kouříte. To znamená stylový "cool" film s cynickým antihrdinou a jeho svérázným hodnotovým žebříčkem. Ale zatímco výše zmíněné tituly měly svůj nezaměnitelný styl, byly kompaktní a nejenom bavily, ale i dávaly nepříjemné morální lekce, tady to od počátku tak nějak drhne a rozjíždí se to na všechny strany. Může za to scénář, režisér a bohužel i Nicolas Cage v hlavní roli. Ten díky svému stylu života a děsivým dluhům, které by dokázal nasekat, i kdyby mu patřil Gasprom a British Petrols dohromady, bere v posledních patnácti letech v podstatě jakoukoli nabídku a hraje ve vyložených ptákovinách, nicméně drží si jakous takous úroveň, tohle je ale první případ, na který si vzpomenu, kdy svým přístupem a přehráváním film zabíjí. Té postavě a jejímu přežívání v prostředí, které by v reálu jeho těžkou drogovou závislost a rozpad osobnosti muselo zatraceně rychle odhalit, zkrátka nevěřím. Celé bych to byl ochoten akceptovat jako ryzí komedii v duchu rodiny Simpsonových, kdy nýmand přežívá díky neuvěřitelnému štěstí a souhře okolností, ale takhle vážně ne. Ten film prostě není dost chytrý, aby dokázal prodat to, co zamýšlí. Celkový dojem: 40 %. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Nicolas Cage (Terence McDonagh) sa vyjadril, že nedroguje a nikdy nedrogoval s výnimkou pár víkendov pred 25 rokmi. Odvtedy je čistý a proti drogám. No keď bol v Austrálii, dostal sa k nemu scenár k tomuto filmu a v Austrálii je bežné, že keď doktor zavádza pacientovi sondu, dostane roztok s istým percentom kokaínu, aby sa mu rozšírili cievy a sonda s kamerou mohla prejsť. Cage dostal takúto dávku a následne si písal poznámky o tom, aké mal stavy (sucho v ústach, prehĺtania, pocity nepremožiteľnosti), pretože mu to pripomenulo stavy spred 25 rokov. Následne si po "vytriezvení" poznámky prechádzal a na ich základe hral. (HOMERjeALIEN)

Související novinky

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

13.07.2021

Kdysi dávno existovaly plány učinit z drsné krimi Bad Lieutenant/Poručík s Harvey Keitelem v hl. roli filmovou sérii. Snímek z roku 1992 měl sice přísný mládeži nepřístupný rating, diváky si však… (více)

Nicolas Cage přichází o zrak

Nicolas Cage přichází o zrak

26.01.2014

Těžko říci, jestli má Nicolas Cage špatného agenta, nebo už o něj přední hollywoodští filmaři nemají takový zájem, pravdou ale je, že v poslední době jde oscarový herec z jednoho průměrného žánrového… (více)

Reklama

Reklama