Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Koichi Uehara nájde cestou do školy skamenelinu kappy - bájneho vodného tvora, ktorý bol posledných 200 rokov v hlbokom spánku. Presvedčí svojich rodičov, aby si kappu mohol nechať, a pomenuje ho Coo. Čas ukáže, že Coo nemôže zostať žiť v rušnom meste, a tak sa spolu jedného letného dňa vydajú hľadať ostatných príslušníkov jeho druhu. (Barbiken)

(více)

Recenze (6)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Kappa (japonská obdoba vodníka), jehož bažinu lidé z okolí toužili vysušit a udělat z ní pole, se jednoho dne rozhodl se svým malým synkem místní pány poprosit o slitování. Bohužel si k tomu nevybral vhodný okamžik a celé setkání skončilo velmi nešťastně jeho smrtí. Synek zázrakem přežil, sucho ho však na 200 let uspalo. Probouzí se až v naší době v náručí malého chlapce, jehož rodina ho adoptuje... Přátelství současného děcka s nadpřirozenou bytostí není ve světě filmu žádnou vzácností, v našich luzích a hájích máme třebas Lucku s formeláky či velmi podobné chobotničky. A na rozdíl od nich v sobě Kappa nemá ani zdaleka tolik hravosti a imaginace, vlastně je docela střízlivý, chvílemi možná až sterilní, je v něm pramálo dobrodružství, chybí mi v něm nevinné dětské lumpárny a v mnohých chvílích nepokrytě nudí. Jistě, musím uznat, že Kappa se nesnaží být filmem pro zábavu, ale filmem, který sděluje nějakou myšlenku a sděluje ji dětskému diváku. Bohužel tak činí způsobem v mnoha chvílích až mentorským, přičemž jde o mentora, který se snaží dojmout. V jedné či dvou chvílích se mu to i podaří, a tyto chvíle patří k nejsilnějším momentům filmu. Postavy jsou věrné, uvěřitelné, ale nemají vlastnost, která by je činila jedinečnými a s výjimkou jednoho psa a trochu i samotného kappy si mě nedokázaly získat. Čisté ***. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Docela příjemný příběh o roztomilé Kappě jménem Coo, který ale není díky přepálené stopáži tak intenzivní jak by mohl. Z postav je jednoznačně nejlepší pes Ossan, pak samotný Coo a to je asi tak všechno. Hlavní hrdina mě někdy štval, jindy mi přišel vcelku v pořádku. Nejhorší postava jednoznačně Hitomi. Ten rozmazlený fracek je jasným důkazem toho, že na některé děti by měli být tělesné tresty nejen povoleny, ale i doporučovány. Hudba se mi líbila, animace ušla. Když si to sečtu, tak se na to docela dobře dívá, ale je to opravdu hodně dlouhé a některé emotivní okamžiky jsem vůbec neprožíval. Takže u mě jen trochu lepší průměr. 6/10 ()

VittaBella 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka potěší spíše mladší diváky a jaký jsem měla šok, když jsem zjistila, že je tento snímek pouze 2 roky starý. Japonské anime považuji za vrcholné umění a toto výtvarné zpracování mě velmi zklamalo. Děj mi bavíc připadal malinko poameričtělý...škoda ()

Galerie (29)

Související novinky

12. ročník festivalu EIGASAI se blíží

12. ročník festivalu EIGASAI se blíží

09.03.2019

Filmový festival Eigasai, pořádaný již tradičně jako každé jaro Česko-japonskou společností ve spolupráci s Kinem Lucerna a Japonským velvyslanectvím v Praze, nabízí divákům v již 12. ročníku… (více)

Reklama

Reklama