Reklama

Reklama

Pomsta mravenců

(TV film)

V asijské vesnici Ban Tao se náhle objeví obrovské množství agresivních mravenců, kteří útočí na vše, co se jim postaví do cesty. Právě napadli mladou domorodku s maličkým dítětem...Entomoložka Claire Duboisová v televizi vysvětluje chování mravenců a zdá se, že jim přisuzuje jakousi inteligenci. S tím ale nesouhlasí její známý doktor Horys Lenert zvaný Len. Není se co divit, je pověřen ve spolupráci s armádou ohroženou oblast evakuovat a mravence zničit. Dělá to už léta a disponuje speciálním postřikem, který všechnu druhy mravenců spolehlivě zabíjí.První vlna hubení nebezpečného hmyzu je úspěšná a prezident velmi spokojený. Dorazí však zpráva, že se mravenci objevili znovu. Velitel armádní jednotky Cortez a jeden z jeho mužů se navíc stali svědky podivného jevu: Mravenci vytvořili jakési organizované řetězce a zaútočili na ně z větví stromů. Jeden se Billovi dostal pod ochranný oblek a uchem mu vnikl do těla. Od té doby se Bill chová velmi podivně... (TV Prima)

(více)

Recenze (66)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zatímco podle pozvolnějšího svahu mraveniště poznáte ve volné přírodě jih, tak sledováním vendety blanokřídlých poznáte pochybné tvůrčí umění pana Manuse, diletantského packala na režisérském štokrleti, jenž zaujme svou zhovadilostí leda tak diváky s mozkem rozleptaným kyselinou mravenčí. Po skončení jsem na vlastní oči viděl Sekorova Ferdu oběšeného na klice na svém puntíkovaném šátku a pod ním hlavou kroutícího, zcela bezradného Brouka Pytlíka, co tvrdil, že nic podobného nikde nikdy neviděl - a že on toho viděl opravdu hodně.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Ať si říká kdo chce, co chce, mně se Pomsta mravenců líbila:) Dostalo mě, jak to měli hrubě vymakané a gigantický mravenec tvořený celou kolonií jedinců mě odrovnal totálně:) Hudební melodie, která zněla vždy při blížícím se nebezpečí, se mi také líbila. A Elizabeth Healey, která ztvárnila Claire, je patrně dvojnicí Olivie Hussey. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nosí červenou puntíkovanou mašli kolem krku, je vynalézavý, nebojácný a vždy si poradí. Jejda, o tomhle to vlastně není. Agresivní mravenci, láhev chlastu a další důkaz toho, jak by to asi nemělo vypadat. Odstavte mozek, vezměte speciální postřik, začínáme. Neexistující scénář se tentokrát snaží pomocí nezajímavých postav vyprávět cosi o smrtonosné armádě mravenců kdesi v Asii. A jeden kvalitní dialog střídá druhý, jedna promyšlená scéna druhou. A zmiňovaný veselý chlapík Ferda Mravenec se obrací v hrobě. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je přesně způsob jakým se to dělat nemá, celý je to děsně odpudivý( i když obal děsně láká), ty digitální mravenci byly k pláči(a nejhorší bylo když padaly, to bylo ale poligonů:-)), tenhle film je děsnej a nudnej a blbej že snad to tvůrci nemyslely vážně, edici Maneater series mám poměrně rád, ale tohle už je druhej případ naprostých sraček(spolu s Croc kde to aspoň zachraňoval M. Madsen). Ale tohle je opravdu děs, ať už po herce nebo přes děsně debilní Slovenský název. MAnus dokazuje že jako režisér ujde, ale nesmí natáčet pro UK, měl by zůstat u sebe. Přece jenom Upálen a 999-9999 jsou o dost lepší díla. ()

Slartibarkfast odpad!

všechny recenze uživatele

Myslím, že Ondra Sekora si ty mravence maloval v jiných barvách a po zhlédnutí tohoto by asi Ferdovi neuvazoval kolem krku ten puntíkatý šátek. Na druhou stranu, tohle je tak ukrutná sračka, že by se k tomu asi nikdy dobrovolně nedostal, kdyby byl živ. Nechme ho tedy spát a buďme rádi, že se toho tento kreslíř a entomolog nedožil. Sám sebe obdivuji a plácám po ramenou, že jsem to dokázal ve zdraví dokoukat, protože tohle je jako solit si otevřenou zlomeninu, nebo se pokoušet o vlastnoruční vyoperování svého zaníceného apendixu naběračkou na zmrzlinu. Chvíli jsem uvažoval, že si jako prevenci proti likvidaci mého dobrého vkusu vypíchnu oči, ale nenašel jsem nikde poblíž vhodný nástroj a odvahu použít holé ruce. Byla to hrůzná zkušenost, na kterou si, pevně doufám, už brzy ani nevzpomenu. Mám však jisté obavy, že Pomstu mravenců z hlavy už nikdy nedostanu. Budiž to tedy odstrašujícím příkladem! Nevrmór! 0% ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Mělo mě varovat, že celej look filmu byl jak z pilotního dílu Kobry 11. Ale to já ne, každou blbost musím vidět. A tak jsem přišel o hodinu a půl spánku sledováním digitálních mravenců, kteří jsou inteligentní, vytváří vlastní počítače, chtějí vlastní ostrov a vyjednávají s lidmi. No jasný, normálka. Když se ale celej mravenčí roj začne sdružovat do dlouhých, i nad vodou mávajících "rukou" včetně prstů, i zvrhlík libující si v pitomostech začne cítit nějakou čertovinu. A když pak roj mravenců vytvoří jednoho obřího mravence, nezbývá nic jiného než rezignovaný smích. A přitom mi je jasné, že filmy na stanici Prima cool začínající po půl druhý v noci nebudou nic moc. A nepoučím se. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Horory se zvířecí tématikou patří dlouhodobě mezi moje velmi oblíbené a svého času jsem je i vědomě dost nadhodnocoval. Dokážu hodně přimhouřit oko nad stupiditou scénáře i lacinými triky – zvláště když jde o céčkové televizní kousky, ovšem mravenčí kousky jsem nikdy moc v oblibě neměl – přestože mezi nimi existuje opravdu pár světlejších výjimek. Tento film je samozřejmě součástí Maneater film series, nicméně z těch které jsem dosud viděl, je prozatím tím jednoznačně nejhorším – dokonce předčil už tak slabý Croc (2007).Prvních několik minut vypadalo ještě docela dobře a mělo to i náznak zajímavé atmosféry a samotného příběhu. Jenže na to co následovalo, jsem už nadále čuměl jen v tichém úžasu nad absolutní stupiditou scénáře i režiséra. Manus nikdy nebude patřit mezi top režiséry, ale třeba takový film 999-9999 (obdoba Nezvratného osudu) se mi docela líbil. Ale tohle? To snad ti blbci nemohli myslet ani vážně. To už i ten díl ze seriálu MacGyver (kdy hlavní hrdina čelí mravenčí invazi) měl mnohem lepší atmosféru i triky, než tento céčkový paskvil. Mravenci tvořící živá chapadla, ruky, počítač a obrázky ze svých těl? To jako vážně? Kdo to neuvidí, tak ten neuvěří! Do toho trojice drsňáků se speciálními zbraněmi, kteří několikrát lacině padnou do pasti – i když kdo by čekal mimozemsky inteligentní mravence, že jo…Ženské tu byly leda tak pro okrasu – stejně jako ta připitomělá romantická vložka a několik rádoby vtipných drsňáckých nebo intelektuálních hlášek, ze kterých vás bude přepadat zrak, stejně jako ze samotného finále. 10% ()

eraserhead666 odpad!

všechny recenze uživatele

Bezvýznamné asi stejně, jako mravenčí prd. Levná digitalizace zabíjí film a tenhle, v kombinaci s dost šíleným přebujele fantazijním námětem, srazila do smradlavých bažin hnusu pokaždé, když se před kamerou objevili „mravenci“. 0,5* ()

Genero odpad!

všechny recenze uživatele

Pomsta mravenců je natolik vynikající a dramaticky vystavěná podívaná, že jsem se rozhodl z kampeličky vybrat svou uspořenou libru a přepsat filmové dějiny. Protože zásadně neTroškařím, natočím hned volnou trilogii, která bude tvořit základní pilíř světové kinematografie. Svou pouť na režisérský piedestal započnu krvavým dramatem Kruté oči chvostoskoků, následovat bude roadmovie s prvky hororu Jepičí apokalypsa a dílo završím dlouho očekávaným letním blockbusterem Filcky: Reborn 3D. Bude v tom trocha sexu, trocha cestování a vždycky, když už se bude zdát, že ty malé svině opíchají vietnamskou holčičku, přijde komando statečných a skvěle vycvičených homosexuálních ekologů, kteří je promptně zlikvidují plazmovým dělem. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tohle by evoluce nikdy neudělala !!" Tak si říkám, jestli by nebylo lepší mravenčení v nohou než tohle laciné mravenčí filmové zoufalství upoceného mravenečníka Manuse, které však není vlastně ani zvráceně zábavné, jak často podobná céčka bývají.. Scénář také příliš nadhledu nepobral, což bych zrovna od T.S. Cooka, který se podepsal třeba pod skript Čínského syndromu, nečekal, a tak snad zaujme skutečně jen Tom Wopat, co s luxusním tikem v oku navrhuje atomovku.. Tomu se říká dobrej plán !! ;) Mimochodem jsem si při sledování tohohle řídkého průjmu vzpomněl na stejně zrůdný český skvost s dost podobným názvem, totiž Mravenci nesou smrt, u něhož hrozí také smrt, ale divákovi, který by si lehce mohl prostě hlavu ukroutit.. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,MOŽNO SOM BLÁZON, ALE MNE TO PRIPOMÍNA KÁBLE NA POČÍTAČ." __ To, že naša distribúcia sa obyčajný názov ,,Úľ" rozhodla po zrejmom ,,megaúspechu" Marabunty prekrstiť na jej akože pokračovanie ma zo začiatku iritivalo, nakoniec ale majú tieto filmy nemálo spoločného (obidva u mňa 1*) a ak by som mal ,,dvojke" vyčítať len toto, bolo by ešte dobre. Ináč mám tieto filmy rád, no tu som mal naozaj čo robiť aby som to dopozeral. Hlavne zamrzí, že sa všetko tvári neuveriteľne vážne, pritom je to tak dementné, že by im to nezhltlo snáď ani 5 ročné decko. Oproti Marabunte sú to o niečo lepšie efekty, i keď zrejme robené na tom ,,mravčom počítači", ale čo už, miestami sa celkom drží hudba. Tak ma napadá, či sa tvorcovia neinšpirovali Anakondou a tiež aj Chobotnicou (inak tiež v originále Deep Rising)...hmmm... (5. komentár k filmu) ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Mate doma mravce? Tie také malé žlté hnusné faraóny, čo sa ich nie a nie zbaviť. Skúsili ste na ne už bazuku? Bacha na to, aby tie mrchy nazačali myslieť! Béčka mám strašne rád. Rád sa nechám rozosmiať dementnov teóriou prečo niečo požiera ľudí, a ešte dementnejšou teóriou ako z toho von. Takže tu máme Marabunta vol2. Samozrejme akčnejšie, mravcovejšie, extrémnejšie, a tona mŕtvol navrch. Škoda, že si ich divák moc neužije, keďže sú turbomravcami okamžite skonzumované. Na druhej strane tu máme mravčeka a lá boží hlas, a to už je silné kafé aj na echt bé kaliber. Nechápem prečo sa film tvári, že je niečo viac? Tie pokusy hercov o skutočné herecstvo majú v tomto subžánri až deštrukčný účinok. Navyše ak sa k tomu pridá aj snaha režiséra snímok nemá u fanúšikov ľudožravých potvor šancu. Nakoniec z toho vznikne len úbohý zlý film. Ešteže tu máme aspoň tie otrasné efekty, že sa je na čo dívať. ()

L_O_U_S odpad!

všechny recenze uživatele

Tak špatný film jsem už vážně dlouho neviděl. Vlastně nevím, jestli této kokotině mám říkat "film", protože tohle byl evidentně pokus o naprostou demontáž filmového umění vůbec. Jediným kladem je celkem fešná slečna za monitory, jinak se tato splaška topí v nefungující kanalizaci bukurešťského ghetta Ferentari. (635., 21. IV. 2011) ()

JohnMiller odpad!

všechny recenze uživatele

Nič moc scenár tak isto herci. Dokopy dosť slabý Céčkový Eco horror. Avšak mravce s ultravyspelou inteligenciou ktorý pochopili že sú ako jedinci slabý tak sa formujú do chápadiel ma úplne "zničilo" tak isto aj zbrane ktoré proti nim použili. vyzeralo to ako zbraň z pc hry Portal. No to najbrutálnejšie je iba pred nami . Mravce zo seba sformovali binárni počítač ktorý prenášal dáta a komunikoval s ľudmi tak že ukazoval obrázky ako cez monitor. A nakoniec z nich vznikol obrovský super mravec.... Nič čudnejšieho som ešte nevidel. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Takto to vyzerá keď film réžiruje Tom Wodpad...veľmi dlho som hľadal dôvod na 1*, napokon tých niekoľko prestrihov v úvode a počas filmu ktoré mali dokresliť príbeh a odvaha tvorcov vôbec s týmto výjsť na svetlo sveta...tak akože jednotka, prrtože filmy na seba nijako nenadväzujú a asi iba český preklad ich spojil bola v porovnaní s týmto Oscarmi ovenčená delikatesa. ()

Katarine odpad!

všechny recenze uživatele

No teda... větší krávovinu jsem asi ještě neviděla, tohle snad předčilo i Mega Shark vs. Giant Octopus dohromady s českou sračkou Panic je nanic. Když už to níž jak odpad! nejde, tak musím hodnotit takto "vysoko". A ani jsem to nedokázala dokoukat, což mluví za vše. ()

SallyZen odpad!

všechny recenze uživatele

Takovýmto "horrorům" dávám většinou aspoň 1* , protože se u toho zasměju :D. Tady to, ale bohužel nešlo. Jako mravenčí kabely a počítač. To je už i na mě moc. 5% ()

Reklama

Reklama