Reklama

Reklama

Pomsta mravenců

(TV film)

V asijské vesnici Ban Tao se náhle objeví obrovské množství agresivních mravenců, kteří útočí na vše, co se jim postaví do cesty. Právě napadli mladou domorodku s maličkým dítětem...Entomoložka Claire Duboisová v televizi vysvětluje chování mravenců a zdá se, že jim přisuzuje jakousi inteligenci. S tím ale nesouhlasí její známý doktor Horys Lenert zvaný Len. Není se co divit, je pověřen ve spolupráci s armádou ohroženou oblast evakuovat a mravence zničit. Dělá to už léta a disponuje speciálním postřikem, který všechnu druhy mravenců spolehlivě zabíjí.První vlna hubení nebezpečného hmyzu je úspěšná a prezident velmi spokojený. Dorazí však zpráva, že se mravenci objevili znovu. Velitel armádní jednotky Cortez a jeden z jeho mužů se navíc stali svědky podivného jevu: Mravenci vytvořili jakési organizované řetězce a zaútočili na ně z větví stromů. Jeden se Billovi dostal pod ochranný oblek a uchem mu vnikl do těla. Od té doby se Bill chová velmi podivně... (TV Prima)

(více)

Recenze (66)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Mělo mě varovat, že celej look filmu byl jak z pilotního dílu Kobry 11. Ale to já ne, každou blbost musím vidět. A tak jsem přišel o hodinu a půl spánku sledováním digitálních mravenců, kteří jsou inteligentní, vytváří vlastní počítače, chtějí vlastní ostrov a vyjednávají s lidmi. No jasný, normálka. Když se ale celej mravenčí roj začne sdružovat do dlouhých, i nad vodou mávajících "rukou" včetně prstů, i zvrhlík libující si v pitomostech začne cítit nějakou čertovinu. A když pak roj mravenců vytvoří jednoho obřího mravence, nezbývá nic jiného než rezignovaný smích. A přitom mi je jasné, že filmy na stanici Prima cool začínající po půl druhý v noci nebudou nic moc. A nepoučím se. ()

LukeUp 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že nemáme doma mravence, protože kdyby to jenom okem nějaký zahlédl a viděl třeba to, jak efektivní laso nebo cesta se z nich dá vybudovat, pomstu by rozhodně chystal ještě horší, než byl tenhle “film”. Opět děkuju Primě Cool za sondu do spodiny toho nejhoršího odpadu, tohle bylo dobrý peklo. ()

Reklama

psychous3 odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film u mě spíše vzbuzoval smích než strach. Při prvních scénách jsem si sice říkal, že by to mohl být dobrý film, ale rychlost, kterou mravenci požírali, a to, že neodnášeli nikam zbytky, mě velice překvapilo. Střední část mne vůbec nenadchla, a místo "hororových" prvků, jsem spíše vypozoroval prvky parodie na nějaký normální film. Závěr tomu dal "korunku", když se krvelační mravenci rozhodli vyjednávat s "armádou", ve které umí všichni vojáci perfektně anglicky. Pokud tedy pominu ty americké vozidla, angličtinu a rychlost přemisťování mravenců, byl tento film o ničem a nezaslouží si víc, něž jenom uložení do spodních regálu žebříčku filmů. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zatímco podle pozvolnějšího svahu mraveniště poznáte ve volné přírodě jih, tak sledováním vendety blanokřídlých poznáte pochybné tvůrčí umění pana Manuse, diletantského packala na režisérském štokrleti, jenž zaujme svou zhovadilostí leda tak diváky s mozkem rozleptaným kyselinou mravenčí. Po skončení jsem na vlastní oči viděl Sekorova Ferdu oběšeného na klice na svém puntíkovaném šátku a pod ním hlavou kroutícího, zcela bezradného Brouka Pytlíka, co tvrdil, že nic podobného nikde nikdy neviděl - a že on toho viděl opravdu hodně.. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Mate doma mravce? Tie také malé žlté hnusné faraóny, čo sa ich nie a nie zbaviť. Skúsili ste na ne už bazuku? Bacha na to, aby tie mrchy nazačali myslieť! Béčka mám strašne rád. Rád sa nechám rozosmiať dementnov teóriou prečo niečo požiera ľudí, a ešte dementnejšou teóriou ako z toho von. Takže tu máme Marabunta vol2. Samozrejme akčnejšie, mravcovejšie, extrémnejšie, a tona mŕtvol navrch. Škoda, že si ich divák moc neužije, keďže sú turbomravcami okamžite skonzumované. Na druhej strane tu máme mravčeka a lá boží hlas, a to už je silné kafé aj na echt bé kaliber. Nechápem prečo sa film tvári, že je niečo viac? Tie pokusy hercov o skutočné herecstvo majú v tomto subžánri až deštrukčný účinok. Navyše ak sa k tomu pridá aj snaha režiséra snímok nemá u fanúšikov ľudožravých potvor šancu. Nakoniec z toho vznikne len úbohý zlý film. Ešteže tu máme aspoň tie otrasné efekty, že sa je na čo dívať. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Filmovou lokací, kde se natáčelo, se stala thajská provincie Krabi. (SOLOM.)

Reklama

Reklama