Reklama

Reklama

Přichází Satan!

  • Velká Británie The Omen (více)
Trailer

Obsahy(1)

Americký politik Thorn adoptuje za velice zvláštních okolností malého chlapce. Má jméno Damien a dějí se kolem něj záhadné věci. Při jedné jeho návštěvě zoologické zahrady propadnou zvířata nevysvětlitelnému záchvatu agresivity a množí se i smrtelné nehody v blízkosti rodiny Thornových - pokaždé v souvislosti s malým Damienem. Thorn si to začíná uvědomovat a v zoufalství vyhledá kněze, který mu objasní příčinu - jeho adoptivní syn je vtělením samotného Satana... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (570)

golfista 

všechny recenze uživatele

První velý film Richarda Donnera, který (alespoň mně) dokázal jaký je to vynikající filmař. Spousta krásných "vychytaných" záběrů, skvělý scénář, nádherná "děsivá" muzika a Gregory Peck ..... no co by člověk ještě chtěl ! ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Skvělý scénář, skvělí herci, výborná výprava i technická stránka, naprosto dokonale mrazivá hudba Jerryho Goldsmithe (při chorálu Ave Satani běhá mráz po zádech) a navíc je to ještě dobře zrežírováno... musím souhlasit se zdejšími názory, že jde o jeden z nejlepších hororů všech dob. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nemůžu než se připojit ke kladným hodnocením svých bratří ve zbrani... Omen opravdu je jeden z nejlepších hororů všech dob. A asi nejděsivější, který jsem měl možnost vidět. Děsivé je všechno od herců-přisluhovačů, přes temnou sílu provázející mladého antikrista Damiena, až po zřejmě nejpříšernější hudbu jaká kdy ve filmu zazněla, a která se stala jedním z vrcholných opusů Jerryho Goldsmithe. Sbory zpívající věci typu Versus Christi, Ave Satani, doprovázející efektní smrt každé nepohodlné osoby, vám na klidu rozhodně nepřidají. A po zhlédnutí tohoto filmu už vám práce fotografa určitě nepřijde tak pohodová jako dříve... Po několika opakováních stále stejně vybuzených 100%. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Podobně jako Rosemary má děťátko, také The Omen lze z velké části sledovat jako nadpřirozený horor i jako drsný thriller, v němž se vlastně nestane nic logikou (a fyzikou) nevysvětlitelného. S odstupem času už zápletka koketující s příchodem antikrista není tak mrazivá a pomalu vyprávěný film drží naši pozornost - podobně jako později například všechny Nezvratné osudy - hlavně očekáváním toho, jak bude vypadat další brutální "nehoda". Oproti dnešním gore filmům jde však stále o seriózní áčkovou produkci zejména díky nápaditému vyzobávání motivů z Knihy zjevení, díky nečekaně nekompromisnímu finále a díky hudbě, která musela LaVeye přivádět do rauše. 75% Zajímavé komentáře: A_FISH, Falcor, Teya, gudaulin ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Filmařsky bravurně zvládnuté dílo, podkreslené neméně bravurní hudbou, no děj je na můj vkus zpočátku dost zdlouhavý, což se však s přibývajícími minutami mění a poslední půlhodinka (respektive od návštěvy hřbitova) je již bezesporu pětihvězdičkovou záležitostí. Jeden z nejvyrovnanějších hororů co jsem viděl, kdy ani jedna složka (režie, hudba, herci, scénář) za ostatními znatelně nezaostává. Horror movie of the year ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Pri príležitosti môjho 666. komentára tu na čsfd... :-) Stále vynikajúco natočená klasika. Mám dojem, že Donner už nikdy potom nehýril toľkými režijnými nápadmi. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Zručně napsaný děj, ve kterém jsou velmi efektní formou objasněny základní pojmy satanismu, neztratil ani po letech nic ze své chytlavosti. Gradace napětí stoupá s téměř „schodovitou“ přesností a spěje až ke konci, na němž by se měla závěrečná patnáctiminutovka vyučovat, protože já sám jsem chvílemi zapomínal dýchat. Zajímavá výprava ve stylu chladných velkolepých budov, které skýtá jak samotný dům velvyslance, tak i mnoho kostelů, po kterých se prochází nejistě pátrající Gregory Peck, kterého je radost sledovat a spolu s ním si prožívat téměř až nezdravé emoční vypětí, ke kterému nemalou měrou přispěla i hudba Jerryho Goldsmithe. Dle mého je Omen nejzdařilejší kousek svého subžánru. Přesto dávám „jenom“ čtyři hvězdičky, protože horory se satanskou tematikou mi nikdy řádně nepřirostli k srdci. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších hororů všech dob. I v dnešní "hororové" době dokáže u většiny diváků vyvolat tíživý pocit a přimět je ke strachu. Velmi dobře napsaný scénář dává příležitost vyniknout zejména výbornému herectví Gregory Pecka, který svými schopnostmi dokáže i tak "brakový" žánr, jakým horor bezesporu je, povýšit na filmové umění. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $2,8miliónaTržby USA $60,922,980Tržby Celosvetovo $-║ Režisér Richard Donner a jeho celovečerný debut nemohol ani dopadnúť lepšie, okrem toho že to bol hit v kinách, sa stal obdivuhodnou snímkou plnou napätia, temnej atmosféry a ako jeden z mála sa vyrovnal úrovni filmu The Exorcist. Pre samotného Donnera to bol odrazový mostík k väčším projektom a zaručene to aj zúročil a natočil množstvo výnimočných snímok. Príbeh má po celú dobu čím zaujať a slabších chvíľ sa tu nájde len minimum, herecké obsadenie pre kompaktnosť deja funguje na čele s Gregory Peckom. "Horror overený časom" Presnejšie Hodnotenie 90% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tento film byl pro mě neznámý dokud jsem ho neobjevil v prvním Top10 hororů na IMDB. Dlouho jsem čekal na Vymítače dábla, který se mi dostal nakonec do rukou a bylo z toho velké zklamání. The Omen: Satan přichází! je podle mě oproti Vymítači mnohem více děsivý a trochu více "o něčem". Herecké eso starých časů Gregory Peck hraje skvěle a David Warner mu perfektně sekunduje v roli vyděšeného fotografa. Film má skvělou, děsivou chorálovou hudbu. Richard Donner ze sebe dostal to nejlepší a již nikdy to nepřekonal. Kdo miluje horrory, musí povinně shlédnout! ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Pise sa sobota, 29.8.2009 a konecne som videla dalsiu klasiku. Chvalabohu, ze mi nikam neusla, pretoze by ma to dost mrzelo :) Niet co dodat, skvely klasicky horor, ktory je uz v dnesnej dobe ohrozeny druh, zrely na vyhynutie. ()

woody 

všechny recenze uživatele

K čemu v takhle sváteční den napsat komentář než k nejlepšímu hororu co jsem kdy viděl? The Omen je nejnádhernější a nejsymfotičtější spojení obrazu a hudby co jsem kdy viděl. Tucotvý horor jenom s rozdílem, že si zde na živobytí vydělával Gragory Peck. Ale ty chorály jej povyšují někam do výšin. Na piedestál OSTeček. Vždyť i tohle píšu s podkresem Ave Satani a jak to jde najednou docela těžce. Zaposloucháte se a klidně vám přijde, že dneska už by Armagedon mohl nastat. Ale s Jerrym by to tak pěkně uteklo. Jako se někdo po Čelistech už nikdy nevykoupe v moři, já zase neprojdu kolem sklenářů bez záblesku na pana fotografa a jeho tabuli skla. Ačkoliv jsme se mnohem brutálnějších a povedenějších vraždiček dočkali až ve dvojce, The Omen je originál. Opravdu se spíše bojím u opičího útoku nebo dokonalého finále než u bestiálních krváků. Tohle dusno mi dělá líp než podřezané mrtvoly v detailním záběru. Dotek Medusy a Omen. Lepší mrazivo není. Exorcistu jsem ještě neviděl ale nemyslím, že masturbace s krucifixem mě vyděsí víc než odkrytí hrobů na zapomenutém hřbitově... ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Naprosto sugestivní filmové dílo, představitel z dnešního pohledu již bohužel téměř uzavřené éry klasického mysteriózního hororu. Vše se točí kolem budování atmosféry (casting, herecké výkony, střih, hudba...) a ta postupně vzbuzuje v divákovi až podvědomou hrůzu. Film, o kterém se vám pak ještě dlouho zdá a v kterém, ač tu není ani jedna šokující nechutnost či bizarnost, následuje jedna sugestivní scéna za druhou a vy pomalu uvěříte, že Zlo má tvář malého Damiena... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Také máte pocit, že Antikrist je v současnosti v každém druhém spratkovi stojícím vedle vás v MHD, akorát že jeho fňukáni neprovází geniální Goldsmithův soundtrack? No i kdyby ne, tak vězte, že Omen patří do vzácného druhu filmových mysteriózních horrorů z dob, kdy tento žánr ještě stavěl na atmosféře a hercích. Směle ho lze řadit mezi Exorcistu či Dotek Medusy (a to nejen datem vzniku), byť se Damien i se svým psíkem v jejich stínu trochu krčí. Ne moc, ale trochu přeci jen. Reputaci si tak Satanův chlapec zachraňuje především skvostným závěrem, který však stejně výše dva zmínění mají lepší. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Mým zbožným přáním je vidět tento film o půlnoci samotný v zatemělém kinosále, to bych samým napětím asi explodoval. Příběh a zpracování je dosti podobné jako u "Rosemary má děťátko," které je ale asi ještě více napínavější a pocit "všechno je v prdeli" je tam výraznější díky tomu že Mia Farrow přece jenom vypadá bezbrannější než Gregory Pack, který je tu sice už trochu starší, ale charisma má a hraje mu to o stošest. Richard Donner skvěle zvládá vypjaté scény a třeba ta s "chůvou v nemocnici" je dokonalá. Některé scény by (např. Peck na konci procházející svým domem) možná chtěly o pár sekund zkrátit, ale to jsou jen takové mušky. Dost mě překvapil vynikající gore efekt s tou useklou hlavou, to jsem fakt nečekal. Hudba se k filmu skvěle hodí a výborně podtrhuje celkovou atmosféru filmu. Poslední záběr spolu se závěrečnými titulky jen umocňuje tento nevšední zážitek. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ale jo celkem fajn. Příjemná mysteriozní "kriminálka",která dokáže udržet divákovou pozornost až do konce,i přesto, že se jedná o starý film. Slušné. 75% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nevídaným způsobem vystupňovaná atmosféra až do nervy drásající scény na hřbitově a samozřejmě vrcholu ve vile. Přestože se nejedná o čistokrevný horror, jedním z faktorů, proč se mi Donnerovo dílo tak líbilo je, že kromě jednoho z finálních okamžiků nepoužívá tradičně lekací momenty a velmi tak prospívá stísněné náladě. Těžko bych ale tolik chválil, nebýt v hlavní roli tradičně úžasný Peck, jehož stoupající nervozitu, odhodlání a zoufalství jsem sledoval s úžasem. Tahle atmosféra umí vlézt do nočních můr. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jeden z troch pilierov satanských hororov (ROSEMARY MÁ DIEŤATKO a VYHÁŇAČ DIABLA, zaujímavé je, že všetky tri vznikli podľa kníh), presiaknutý „osudovou“ atmosférou, ktorá v divákovi vyvoláva tušenie, že nech politik a novinár urobia čokoľvek, nič tým nezmenia. Ani sa mi nechce veriť, že tento takmer majstrovský ponurý satanský horor vznikol v Hollywoode a režíroval ho Američan Richard Donner, budúci režisér takých "srandičiek", ako SUPERMAN, SMRTONOSNÁ ZBRAŇ 1 - 4 a MAVERICK. Musím dodať, že hoci som remake s Lievom Schreiberom z roku 2006 videl asi 15 rokov po origináli, páči sa mi takmer rovnako (sranda je, že z iných dôvodov, hoci sa jedná relatívne o otrocký prepis). ()

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Von Trier vyvolává Ďábla

Von Trier vyvolává Ďábla

19.04.2008

Lars von Trier a horor? Kdo viděl jeho seriál Království, ten ví, že na tom vztahu není nic nového ani neobvyklého. Tentokrát do toho ale dánský svéráz praští v celovečerní formě. Už letos v létě se… (více)

Reklama

Reklama