Reklama

Reklama

Přichází Satan!

  • Velká Británie The Omen (více)
Trailer

Obsahy(1)

Narodil se v šest hodin, šestého dne šestého měsíce... Britsko-americký film Přichází Satan! režiséra Richarda Donnera patří ke komerčně nejúspěšnějším hororům s okultistickou tematikou, které prožívaly svůj rozmach ve Spojených státech 70. let. Působeni Satana je v Donnerově filmu dáno do souvislosti s politikou: americkému diplomatovi Robertu Thornovi je za podivných okolností podstrčen k adopci chlapec Damien, ve skutečnosti vtělení Antikrista. Po řadě záhadných nehod, jejichž oběťmi jsou lidé odhalující pravou tvář dítěte, vyhledá Thorn v zoufalství kněze, který mu vyjeví, co musí udělat. (Česká televize)

(více)

Recenze (573)

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Dodnes vysoko cenená hororová klasika o podstrčenom novorodencovi z ktorého sa vyklube syn samotného satana a začnú okolo neho podozrivo zomierať ľudia. Film okrem démonickej hudby Jerryho Goldsmitha ponúkne neuveriteľne dusnú atmosféru a ozaj pôsobivé scény, z ktorých behá mráz po chrbte. Scéna obesenia sa chyžnej či scény "nešťastných náhod" sú natoľko strašidelné a pôsobivé že človeku až tuhne krv v žilách. Z malého Damiena ide fakt strach. Navyše má režisér k dispozícii výborných hercov na čele s Gregory Peckom. Pre mňa je Omen po boku The Shining či Hellraisera jeden z mála hororov ktoré mňa veľmi ovplyvnili. Tento mrazivý, temný a značne šokujúci film ani po 35 rokoch nestratil nič zo svojej pôsobivosti. Je len náhoda že tento komentár píšem vo sviatočný deň. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Velmi známý starý horor, který stojí na skvělé atmosféře. Tu podporuje i solidní kamera. Záporem je trošku děj, kdy se v něm nachází skulinky a to tím častěji, čím je blíže konec. Závěrem chválím i skvělou hudbu. 4z5 ()

Braddy 

všechny recenze uživatele

Když jsem tento film viděl poprvé, pořádně mě u něj mrazilo a bál jsem se jako nikdy. A velkou zásluhu na tom má démonická hudba Jerryho Goldsmithe, kterou mu snad pomáhal skládat skutečný satan. Brrrr ()

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Nějak takto si představuji horor. Napínavé, strhující a nečekané to jsou hlavní devize tohoto filmu, který by měl být základem pro všechny fanoušky tohoto žánru. Zázračně znějící Goldsmithova hudba a píseň Ave Satani jsou naprosto dokonalou kulisou celého filmu, stejně jako herecké obsazení. které je bezchybné. ()

NALBERTik 

všechny recenze uživatele

No, v porovnani s dnešními moderními horory si asi človjek uvjedomí krásu tohohle snímku… Žádné obludy s velkými noži, žádní chlapíci s velkými svaly a tupými předměty, jen síla příběhu a s ním spojený strach… Američtí filmaři, měli byste se z tohohle učit… ;) Každopádně za 5 ! ()

Arius 

všechny recenze uživatele

Perfektný horor s absolútne úchvatnou hudbou, najmä vďaka nej totiž film občas naberal na strašidelnosti, občas mi dokonca prebehol mráz po chrbte, ovšem ešte raz pripomínam že takmer všetko zabezpečila hudba, herci boli iba príjemným spestrením, dej mal navyše prepracovanú detektívnu zápletku, mysteriozita na rovnakej úrovňi ako napr. Gift, toto je však len dočasné riešenie, nevidel som záverečných 20.min., takže je vysoko pravdepodobné že po dopozeraní filmu sa moje hodnotenie zvýši o jednu hviezdu. ()

lskala 

všechny recenze uživatele

Divím se takhle vysokému hodnocení. Já jsem viděl průměrný horor se skvělou mrazivou atmosférou. Nic víc, nic míň. 60% - 3*** ()

birdie. 

všechny recenze uživatele

Tento horor jsem viděla jako malá holka, dokonce jsme ho měli natočený na vhs:-) Děsivé..některé záběry se mi míhaly před očima ještě dlouho poté a ta hudba.. Jméno Damien bych teda svému dítěti už nedala:-D ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Slusna podivana se spise psychologickym strasenim a neprijemnou naladou, nez s nejakou hororovou vizualnosti. Pokud mate dost casu, neni to spatne...pokud ale spechate, muze se zo zdat prilis utahane. Obzvlast, pokud znate zapletku a nebo pokud si ji uz v prvni tretine filmu domyslite... 3+ ()

Circumscriptor 

všechny recenze uživatele

Najviac ma zo všetkého na tomto filme upútala hudba od Jerryho Golsmitha a je to asi prvý a jediný film svojej doby, ktorý mal tak kvalitne zbesilú a hrôzunaháňajúcu atmosféru. Prvotina Richarda Donnera sa drží ešte veľmi dlho na vysokej úrovni. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Hororová klasika, která prostě a jednoduše nestárne. Richard Donner to zrežíroval skvěle, Gregory Peck září, nicméně největší hvězdou je jednoznačně Jerry Goldsmith, který pozvedl svou hudbou tuhle klasiku o několik levelů výš. (Blu-ray, orig.) ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Úvodné titulky s chlapcom s tieňom kríža a spievaním zboru sú efektné. Ako prvá postava je nám predstavený Gregory Peck, čo sa necháva rozvážať v limuzíne zaťažený na smrť dieťaťa. Kňaz mu navrhne adoptovať si dieťa a oklamať manželku, že je to jej vlastné. Prijme to. S manželkou sa radujú zo syna a o pár rokov neskôr aj z vymenovania manžela na miesto ambasádora v Británii. Rodinnú idylku však začne kaziť zdanlivá samovražda obesením vychovávateľky na rodinnej oslave, ktorá nezabudne zakričať Damieovi, že ho ľúbi a robí to preňho, pričom sú všetci svedkami. Po tomto incidente za otcom zájde kňaz, ktorý ho varuje a chce, aby prijal telo Kristovo a prijal jeho krv, inak bude antichrist zabíjať znovu. Samozrejme, otec nepočúva, musia prísť až zlé udalosti, ktoré ho presvedčia, aby sa zlu snažil zabrániť. Damiena príde ochraňovať vychovávateľka, tiež spojená s temnými silami a rotvajler. Je tu veľa antichrista a príliš málo krvi. Navyše, dalo by sa to skrátiť, keďže nie všetky minúty sú napínavé. Dej je predvídateľný a záver v kostole vyznieva hlúpo, keďže sa diplomat zabudol schovať za nejaký rad stoličiek. Viac ako staršie béčko mi film nepovedal. ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

Kráľ medzi satanskými filmami, ktorý dokáže diváka zaujať od úvodných titulkov až po záverečné a za svoju výslednú kvalitu vďačí predovšetkým trom ľuďom: R. DONNEROVI za jeho zručnú réžiu, G. PECKOVI za jeho hereckú charizmu a J. GOLDSMITHOVI za jeho diabolsky kvalitnú hudbu, ktorá síce v mojom osobnom Goldsmithovom rebríčku nedosahuje prvé priečky, ale paradoxne ako jediná mu priniesla Oscara (a zaslúžene). Ak ste ešte nikdy nevideli film s touto tematikou, nie je lepšia voľba, než začať s Donnerovým filmom. ()

!Borec! 

všechny recenze uživatele

Přichází Satan...bojim bojim...!ke mě přišla možná tak Nuda. Možná je to způsobeno tím, že filmům tohoto typu neholduji, ale i tak nelze lépe hodnotit. Malý Damien na mě působil spíše směšně a rozhodně ne tak satanisticky jak by měl, celá jeho postava mi přišla nevýrazná. Veškeré snahy o různé sakrální motivy byly uměle vytvořené a celou rádoby tajemnou atmosferu zazdil trapný a otevřený konec. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Vysokými hodnoteniami ospevovaný horor, ktorý ale postráda to hlavné-strach u diváka .Napätie a atmosféra boli v kľúčových scénach celkom dobré,jediné čo ale fungovalo a čo stojí za väčšie spomenutie je hudba, ktorá právom si zaslúžila získaného Oscara. ()

see_sawandrew 

všechny recenze uživatele

O tři roky mladší konkurent Vymítače ďábla, který mě však narozdíl od něj jaksi minul účinkem. Ve výběru hororů ze sedmdesátých let volím raději kousky z tehdejší italské zlaté éry. 65% ()

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Von Trier vyvolává Ďábla

Von Trier vyvolává Ďábla

19.04.2008

Lars von Trier a horor? Kdo viděl jeho seriál Království, ten ví, že na tom vztahu není nic nového ani neobvyklého. Tentokrát do toho ale dánský svéráz praští v celovečerní formě. Už letos v létě se… (více)

Reklama

Reklama