Reklama

Reklama

Přichází Satan!

  • Velká Británie The Omen (více)
Trailer

Obsahy(1)

Narodil se v šest hodin, šestého dne šestého měsíce... Britsko-americký film Přichází Satan! režiséra Richarda Donnera patří ke komerčně nejúspěšnějším hororům s okultistickou tematikou, které prožívaly svůj rozmach ve Spojených státech 70. let. Působeni Satana je v Donnerově filmu dáno do souvislosti s politikou: americkému diplomatovi Robertu Thornovi je za podivných okolností podstrčen k adopci chlapec Damien, ve skutečnosti vtělení Antikrista. Po řadě záhadných nehod, jejichž oběťmi jsou lidé odhalující pravou tvář dítěte, vyhledá Thorn v zoufalství kněze, který mu vyjeví, co musí udělat. (Česká televize)

(více)

Recenze (573)

Kontryhelka 

všechny recenze uživatele

Můj první celovečerní horor na který jsem se koukala tak před 30 lety sama v noci. Na ten pocit děsu zapomenout nemůžu, přesto ve mně nechal hluboký dojem. Děsivá atmosféra, vynikající herci a satanův spratek,který si nebral servítky s nikým a ničím. Dobré vraždy,syrovost a mrazivost. Snímek pro milovníky těhle kultovních skvostů. ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Napriek vyše 45 rokom od vydania behá po pozretí po chrbte mráz a nejedná scéna spôsobuje kropaje studeného potu. V akčných scénach je samozrejme vek badať, začo ide jedna hviezda subjektívne dole. Mrazivá hudba a desivý pes sú však dokonalé. ()

Dvojirakri 

všechny recenze uživatele

Pomalu a pečlivě budované napětí, horor ze staré školy jako vyšitý! Ty scény brutálních úmrtí hlavně mužských členů byly vskutku výživné, až jsem si říkal že něžnější pohlaví tu tvůrci docela dost šetřili, protože to co provedli s Otcem mě přimrazilo ke křeslu! Přitom nejde o žádné nadpřirozené jevy nebo čáry ale samé racionální nehody a právě to mě nejvíc bavilo! Plný počet bez diskuze! ()

Djibril 

všechny recenze uživatele

Pro můj život osudový film,dostal jsem podle něj jméno :) Horor s velkým H,O,R,O, i R, po prvním shlédnutí jsem poprvé poznal,co to je dvoutýdenní nespavost... ()

Vital 

všechny recenze uživatele

Vskutku dobrý horror,když jsem viděl ty fotky co vyvolal ten fotograf s těmi " stíny" na nich,moc hezky mi nebylo:-) Vážně hezky zrežírovaný a velmi hezká atmosféra. ()

Werewolf2 

všechny recenze uživatele

Brrrr.... Spojeni silene neprijemne hudby a hercu, ze kterych jde strach, jenom je vidite, me celkem odrovnalo. Jeden z nejdesivejsich hororu. ()

Kvico 

všechny recenze uživatele

stará klasika nehrdzavie, tie roky ktoré tento film už má mu svedčia a nepotrebuje žiadne prerobenia aby zaujal aj dneska, hororom by som tento film nenazýval, ale výborným mysterióznym filmom určite áno ()

damienomen 

všechny recenze uživatele

Tento,pre mna jednoznačne najlepší "satanský"horor som videl prvý krát pred vyše dvadsiatimi rokmi na "západniarskej"rakuskej stanici ORF.Aj ked bol v nemeckom jazyku,rozumel som mu až moc dobre.Stačil jediný pohlad na malého Damiena a hned sa stal pre mna stelesnením zla v najčistejšej podobe.Aj ked vlastne nezabíjal ludí bez dovodu,ale "iba "tých,ktorý mu nejakým sposobom stály v ceste.A nesmiem zabudnut na nádhernu hudbu,ktorá tento film posuva ešte vyššie.Možem povedat,že pred 20 rokmi mi tento film zmenil život. ()

Denuna 

všechny recenze uživatele

Naprostá klasika a ukázka toho, jak by měl vypadat opravdový horor - strhující a gradující atmosféra, nervy drásající scény, které podkresluje fantasticky děsivá hudba (za všechny scéna na hřbitově).. V neposlední řadě filmu nechybí ani herecké výkony, Gregory Peck jim samozřejmě vévodí, ale i ostatní herci podali skvělé výkony - vyzdvihl bych ještě "chůvu" Billie Whitelawové. Jediné, co by se snad dalo snímku do jisté míry vytknout je pomalejší "rozjezd", je však třeba mít na paměti, že o to větší "nářez" diváka čeká ve strhující druhé polovině filmu. Po opětovném shlédnutí snímku mi přijde, že dřív to "nějak víc uměli" (dnes jsou horory/thrillery většinou bez atmosféry, za to samoúčelně brutální), ()

juluch 

všechny recenze uživatele

veru, jak ma byt, bolo tam vsetko! dalsie slova netreba. (...ale neubranila som sa pocitu, ze keby tolko 6-rocne decko na rukach nevlacili, mozno by sa lepsieho konca dockali ;-)) ()

kpt.Marťas 

všechny recenze uživatele

Hororová špička. Absolutně perfetní souhra mnoha jednotlivostí. Skvělý scénář, originální režie, tísnivá kamera, krásná výprava, perfektní obsazení, neskutečná atmosféra, obskurní úmrtí, švih a hudba. Goldsmithovo Ave Satani by mě zabilo i bez přispění malého Damiána. Vysoce kvalitní film a vynikající horor. ()

montel 

všechny recenze uživatele

Manželům Thornovým zemře při porodu dítě. Pan Thorn (Gregory Peck) se tedy rozhodne urychleně adoptovat jiné novorozeně, které přišlo o matku a své manželce vše zatají. Chlapec dostane jméno Damien. V jeho dětství se však stane mnoho záhadných, tragických nehod. Poté, co se velmi vážně zraní paní Thronová (Lee Remick) rozhodne se její manžel zjistit, odkud vlastně jejich syn pochází. Brzy se dozvídá pekelnou zprávu, jeho adoptovaný syn je ztělesním Satana...Na tomto jinak velmi dobrém hororu mi vadili dvě věci - hudba a představitel malého Damiena. Naštěstí tyto dvě velice významné věci nahradilo napětí, dobrý děj a výborná atmosféra. 60% ()

MrClansman1 

všechny recenze uživatele

Nechápem prečo som tento film videl až teraz. Celý dej sa odohráva v zaujímavom prostredí v slede scén, ktorých atmosféru bezchybne dotvára vynikajúca hudba. K tomu navyše herecké výkony na jedničku... Zážitok na necelé dve hodiny. ()

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Von Trier vyvolává Ďábla

Von Trier vyvolává Ďábla

19.04.2008

Lars von Trier a horor? Kdo viděl jeho seriál Království, ten ví, že na tom vztahu není nic nového ani neobvyklého. Tentokrát do toho ale dánský svéráz praští v celovečerní formě. Už letos v létě se… (více)

Reklama

Reklama