Reklama

Reklama

Kuky se vrací, film scénáristy a režiséra Jana Svěráka, je dobrodružný i poetický rodinný příběh, v němž ovšem hlavní role přebírají hrdinové ze světa dětské představivosti. Šestiletý Ondra trpí astmatem, a tak ze “zdravotních důvodů“ musí pryč i jeho oblíbená hračka - růžový medvídek Kuky. Když maminka vyhodí Kukyho do popelnice, začne pracovat Ondrova fantazie, v níž prožívá medvídkovy příběhy v neznámém přírodním světě. Je to ale opravdu jen sen malého kluka a nebo se Kuky skutečně vydal za největším dobrodružstvím svého plyšového života? Kuky se vrací představuje v kontextu současné domácí kinematografie skutečně jedinečný snímek, a to nejen pro své zaměření na rodinné publikum spojující dětského i dospělého diváka, ale i pro netradiční a moderní kombinaci hraného a animovaného příběhu, plného akčních scén a vtipných dialogů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (877)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Velmi hezké, postavičky neuvěřitelně povedené, Kuky je tak okouzlující, jako méďa Mr. Beana a neherectví malého Svěráka mi vůbec nevadilo. Jediné, co mi trochu vadilo, byl ten motiv s bezdomovcem, přišel mi tak nějak umělý a neseděl tam. Jinak to mně osobně přišlo pro malé děti poněkud těžké, ale několik jich v kině sedělo (byli jsme na večerním představení) a ani nemukaly. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Svěrákovi se nedá upřít hravost, tuna nápadů a taky fakt, že má opravdu hodně nakoukáno. To jsou vlastnosti, kterými vyčnívá nad většinou českých režisérů a které jsou v tomto filmu nádherně vidět. Svěrák si s tím opravdu pohrál, loutková animace je výborná, postavičky jsou výborně namluvené a celé to má nádech starých českých filmů. Bohužel to tentokrát neuměl Svěrák dostatečně prodat, tempo filmu je docela pomalé, atmosféra asi nenadchne všechny a ke konci už to bylo vážně docela zdlouhavé a to zakončení okolo Kaiserovi postavy bych klidně vypustil. I tak ale Svěřák patří pořád na českou špičku, jenom jsem tentokrát čekal trochu více.70% ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Co to, český film, po kterém nemám chuť zvolat kupříkladu "Ta úvodní scéna byla ale trapná!" (Ačkoliv u většiny českých filmů posledního pětiletí až desetiletí mám spíš chuť naříkat "Všechny scény kromě té úvodní byly trapné!") Toto je prosím pěkně český film, u kterého mě nenapadá vůbec nic, co bych mu vytkla. Všechno sedlo jako nočník na zadek a nenastala jediná chvíle, kdy bych se nudila. A konečně také film pro děti, který děti nechápe jako slintající nablblé tvorečky, které stačí odbýt nějakým protivným popěvkem a pár pády na hlavu, nýbrž tak nějak ve smyslu Malého prince. Jsem naprosto spokojená. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Síce je to čudný film i čo sa týka príbehu i jeho vizuálneho prevedenia, no po niekoľkých minútach sa človek do tohto sveta dostane a potom je to už len a len úžasné. Skvelé bizarné figúrky, vynikajúci dabing (možno až na príliš apatického Zdenka Svěráka) a úplne nádherná hudba! A najväčší king je cool hláškar Anuška! Anuška!!! ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Tak tohle není nějáká obyčejná pohádka, to je pořádná sranda..Většina postaviček je naprosto vzhledově odporná, ale Kuky to všechno vyvažuje a nakonec to samozřejmě všechno zachrání, i když má nevhodnou barvu a pořád se takhle blbě usmívá. :D Dabing byl skvělej a celý film byl průměrný, až nadprůměrný. Dávám 4* nasmála jsem se a Kukyho chci domů! ()

Galerie (77)

Zajímavosti (29)

  • Natáčení bylo původně plánováno na 35 dní, aby se posléze protáhlo na 100 dnů a odehrávalo se v několika etapách postupně od roku 2008. Tuhá zima se točila na Ještědu, zajímavé kořeny u Bechyně, mechový les a potok na vrchu Melechově, borovice a skály u Drábských světniček, nejkrásnější listnatý les byl na podzim natáčen ve Voděradských bučinách u Jevan, zajímavá červená půda se našla v okolí Nové Paky a konečně k tajemnému svícnovému smrku si štáb vyrazil až k Vyškovu u Brna. (POMO)
  • Kuky je jméno plyšového psa dcery produkční z režisérovy filmové společnosti. Svěrákovi se jméno zalíbilo a použil jej pro film. (Milan25)

Reklama

Reklama