Reklama

Reklama

Le Château hanté

  • USA Haunted Castle, The
Krátkometrážní
Francie, 1897, 1 min

Obsahy(1)

Istému šľachticovi sa na zámku začnú diať strašidelné, no kúzelné veci, keď sa presúva stolička a zjavujú sa mu rôzne bytosti, ktoré sa menia. Objavia sa tu napríklad kostra rytier alebo osoba zahalená v mníšskom habite. (Marek1991)

Recenze (21)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Francúz George Méliés je rešpektovaný priekopník a vynálezca hraného filmu. Potom čo sa zúčastnil premietania prvých filmov bratov Lumiéreovcov, sa zanedlho pustil do vlastnej filmovej tvorby. Založil filmový ateliér v ktorom produkoval svoje snímky. Jedným z nich je aj titul z roku 1897 „Le Chateau hanté“. Zámok v ktorom straší možno považovať za jeden z prvých duchárskych filmov. Ešte nie horror, ale skôr len taký malý, strašidelný experiment. *** ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Prvý horor, aký bol kedy natočený. A to nie je tak celkom horor. Sú tu len použité triky zo stop-motion. Ešte to nie je pravý Georges Méliès, ale toto je len predzvesť toho, čo príde o pár rokov neskôr. Inak filmik nemá len 1 minútu ako tu je napísané, ale má až 3! K pozretiu TU: https://www.youtube.com/watch?v=OPmKaz3Quzo ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Někde označováno jako remake snímečku Le manoir du diable. V některých článcích je snímek dokonce zaměňován. A někde je zase uváděn pod jménem režiséra Alberta Smithe. Ten však snímek údajně jen zakoupil. Nu, pravdu už se nedozvíme, každý historik tvrdí, že má pravdu on. Takže, jde skutečně o hodně podobnou věcičku, spíše pro pobavení, tedy v dnešní době. Já hodnotím umění pana Méliése v tomto filmečku jako velmi dobré. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama