Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Merton of the Movies je komiksový román Harryho Leona Wilsona (1867–1939). Byl adaptován jako divadelní hra a třikrát též zfilmován. Wilson, spisovatel a prozaik, napsal knihu po krátkém působení v Hollywoodu.
Maloměstské nemehlo Merton Gill (Red Skelton) fantazíruje o vstupu do okouzlujícího světa němých filmů a zaplatí si korespondenční kurz herectví. Cestuje do Hollywoodu, kde je rozčarovaný slabostmi svých idolů, které zná z obrazovky. Spřátelí se s ním komička a kaskadérka Flips Montague (Virginia O'Brien), která mu pomáhá přistát nohama na zem. (sator)

(více)

Recenze (2)

M.E.J.L.A. 

všechny recenze uživatele

Kdyby hrál hlavní roli Bob Hope, věřím, že by to bylo i na čtyři. V druhé půlce - zhruba po scéně s Haasem jako autokratickým režisérem Von Struttem - se bohužel tempo filmu zpomalí. Jinak ale docela povedená komedie ze zákulisí Hollywoodu. ()

sator

všechny recenze uživatele

Merton of the Movies je komiksový román Harryho Leona Wilsona (1867 -  1939), byl adaptován jako divadelní hra a třikrát též zfilmován. Wilson, spisovatel a prozaik, napsal knihu po krátkém působení v Hollywoodu. Maloměstské nemehlo Merton Gill (Red Skelton) fantazíruje o vstupu do okouzlujícího světa němých filmů, a zaplatí si korespondenční  kurz herectví. Cestuje do Hollywoodu, kde je rozčarovaný slabostmi svých idolů na obrazovce. Spřátelil se s ním komička a kaskadérka Flips Montague (Virginia O'Brien), která mu pomáhá přistát nohama na zem. ()

Reklama

Reklama