Reklama

Reklama

More Things That Happened

Drama / Mysteriózní
Francie / Polsko / USA, 2007, 76 min

Obsahy(1)

Nepoužitý materiál z Lynchova celovečerního filmu "INLAND EMPIRE". Řečí hráčů počítačových her se jedná o jakýsi datadisk, který nám přináší nové informace o postavách, které jsme viděli již v předchozím filmu. Hlavní pozornost je opět soustředěna na postavu/postavy hrané herečkou Laurou Dern. Hodinky přinášející štěstí, králík, prostitutky na drogách... To vše, jak je u Lynche v poslední době zvykem, natočeno na digitální kameru. (Elementál)

(více)

Recenze (12)

H34D 

všechny recenze uživatele

Inland Empire je silné jako celek v atmosféře, proto logicky vystřižené a nesouvislé scény mohou atmosféru jen připomínat, evokovat, ale nikdy její úrovně nedosáhnou. Zvlášť, když jsou přeci jen o něco horší, než samotný film (jinak by nejspíš byly součástí filmu, nebo nějaké prodloužené verze). Zpočátku je to docela vtahující, skutečně skoro jakoby Inland Empire byl zpět, ale čím později, tím méně použitelný materiál nastupuje, až bych to spíše přirovnal k bezvýznamnému bonusu pro skalní fanoušky. 5/10 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nepoužité scény častokrát pomôžu divákovi poodhaliť informácie, na ktoré sa mu počas filmu nedostávali odpovede, prípadne viac odhalia charakter postáv. Pokiaľ sa však jedná o lynchovku, v niečo podobné som ani nedúfal a ani sa mi toho nedostalo. Možno to bude tým, že som 'Inland Empire' videl dávnejšie, ale myslím, že keby som si tento doplnok pustil hneď po filme mal by som z toho ešte väčší chaos. Ale nenudil som sa a prácu zručného režiséra je v jednotlivých scénach cítiť. 60%. ()

Silas 

všechny recenze uživatele

Sled převážně dlouhých a mnohdy zbytečných vystřižených scén, které lepšímu porozumění Inland Empire nepomáhají... ()

Dharter 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že Inland Empire je nabobtnalou kupou všeho, co kdy Lynch použil ve své tvorbě, tak tento údajně vystřižený materiál (ve skutečnosti dotočený jako bonus), pouze záměrně připomíná onu kupu, ale děj Inland Empire nijak neobohacuje. Materiál tedy nestojí ani za analyzování, ani za jakékoliv přemítání! ❌ ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Je to fakt "jen" takový bonus a doplnění. Má to silné momenty, ale i poměrně hluché chvilky, které více než divákovi pomáhaly asi spíše Davidovi při dalším směřování a rozvíjení celého IE projektu. Samo sebe bez přímé návaznosti na IE to neutáhne ale má to atmosféru a v makovici to bliká, asociuje, doplňuje, interpretuje a rozpomíná..... A tak to je dobře. ()

pevico 

všechny recenze uživatele

Několik děsivých záběrů, které při bližším ohledání nedávají dohromady významový smysl..nekonečně nudná zpověď Laury Dern a zbytečné nastavování už tak dost nastavovaného a složitého příběhu z Inland Empire..rozhodně nic nedovysvětlující záležitost, která si v mé filmotéce najde místo jen a jen proto, že jsem Lynchův fanda.. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

David Lynch natočil tolik materiálu pro "Inland Empire", že i z těch scén, co se neobjevily v konečné, tříhodinové verzi, dokázal poskládat bonusový film. Pravda, je to film, který má "pouze" 76 minut, ale pořád se jedná o délku, jež naznačuje, že materiálu bylo obrovské množství. Nedokázal jsem se propojit s filmem, tohle bylo jen utrpení navíc. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Inland Empire mám hodně rád, jelikož je to i přes ty tři hodiny silně atmosférické, mystické a dokonce jsem v tom i našel děj, nad kterým když přemýšlím víc, pořád mi do toho zapadá. Tyhle vystřižené záběry samy o sobě prostě fungovat nebudou. Jako ano, dozvíme se něco nového o postavách SPOILERY, zjistíme, že se Nikki zná s králíkem, že Fantom prodával kouzelné hodinky, že Nikki toho o svém manželovi řekla mnohem, mnohem víc než ve filmu (až to nudí...) a že když ještě Nikki neměla tušení, kam se to sakra dostala, pronásledovali ji prostitutky s ufem na dálkové ovládání. Jo, a ta žena, co na konci Inland Empire unikla, hledala štěstí. KONEC SPOILERŮ. No, to je tak vše zajímavé, jenže problém toho filmu je v tom, že to jsou prostě bonusové záběry. A bonusy zůstanou bonusy pořád, nějak pořádně se to poskládat nedá. Takže 3* Jo, btw, rád jsem viděl Fantoma v cirkusu, ale nejde mi do hlavy, proč to Lynch do Inalnd Empire nedal, jelikož ta scéna trvá tak půl minuty... ()

Toto 

všechny recenze uživatele

David Lynch ma opäť zlynčoval. Jeho filmy môžeme pozerať od začiatku, z polovice alebo 10 minút pred koncom a aj tak sme mimo časopriestor. ()

Elementál 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý film, který u mě nicméně (alespoň po prvním shlédnutí) na plné hodnocení nedosahuje. Některé scény jsou zcela brilantní (prostitutky v absťáku, hláška cynického poldy (?) aj.), jiné už své chyby mají (zejm. rozhovory natahované do zbytečných délek - např. koupě hodinek). Ze světa Inland Empire nám toho nepochybně sdélují hodně, nicméně nepřipadám si o nic chytřejší (možná by stálo za pokus shlédnout oba snímky najednou). Otázkou samozřejmě je, zda bychom se my, diváci, měli snažit v IE resp. v MTTH něco nalézt, či nikoliv. Rozhodně by mě totiž potěšilo, kdyby celý slepenec záhadných scének měl nějaký utajený smysl... Co takhle další nepoužité scény, pane Lynch? ()

Reklama

Reklama