Reklama

Reklama

Lisa Auclertová (Diane Krugerová) pracuje ako novinárka, jej manžel Julien (Vincent Lindon) je profesor literatúry. Spolu so svojím šesťročným synom Oscarom (Lancelot Roch) vedú pokojný a harmonický rodinný život. Všetko sa zmení vo chvíli, keď im do bytu vtrhne polícia a Lisu zatkne. Novinárku obžalujú z vraždy jej nadriadenej a odsúdia na niekoľkoročný trest. Hoci Lisa neustále opakuje, že je nevinná, dôkazy svedčia proti nej – odtlačky prstov na vražednej zbrani, krv obete na jej kabáte a ostrá hádka s obeťou tesne pred jej smrťou. Julien je však skalopevne presvedčený o nevine svojej manželky a nemieni sa vzdať. Rozhodne sa, že podnikne mimoriadne riskantnú akciu, len aby Lisu očistil a oslobodil. (TV JOJ)

(více)

Recenze (208)

Pignon 

všechny recenze uživatele

Film asi nejvíc trpí pomalým náběhem a udýchaným herectvím Vincenta Lindona. Pěknou tvářičku naopak propůjčila Diane Kruger. Na dnešní dobu prostě moc malování a filmového přemýšlení, teprve zhruba poslední 1/3 filmu má tempo, je napínavá a dnešní. Jenom ta podivná konstrukce, kdy není možné dosáhnout spravedlonosti na systému a je nutný útěk, to prostě není filmové. Sorry! Díky Diane má film ***. ()

R-2 

všechny recenze uživatele

Miluju francouzský filmy a tenhle je zas ukázkou toho, jak se dají skvěle vykreslit postavy. Příběh, který píše život, snaha hlavního hrdiny je přímočará a bod zlomu (potvrzení rozsudku) je úplně úžasné. Milovníci drama si přijdou na své. ()

svist10 

všechny recenze uživatele

Většinu času sice děj jen tak plyne, ale plyne povětšinou zajímavě a veskrze logicky. V posledních 30 minutách, ale nastane takový twist, že jsem si musel dávat reklamní pauzy, abych to vydýchal. Postavy jsou sympatické a trvá jen chvilku, než se s nimi sžijete. Je to poprvé, co vidím Diane Kruger opravdu hrát charakterní postavu a ne děvku nebo karikaturu. Snad jediná výtka putuje ke scénáristům, vysvětlení, co se tehdy v garážích odehrálo, mohlo přijít později nebo vůbec, podtrhlo by to morální nejednoznačnost Julienova jednání. i tak ale solidní čtyři hvězdy. ()

moorks 

všechny recenze uživatele

I já přidávám velmi kladné hodnocení tomuto filmu. Lindonovi se prostě nedalo nefandit a zoufalá Krugerová mě taky chytla za srdce. V některých momentech film možná trochu příliš zpomalil tempo, ale závěr, to byla jízda. ()

Flopps 

všechny recenze uživatele

Průměrný thriller, po jehož shlédnutí divák nedostane pocit zbytečně vynaloženého času. Solidní práce, u níž člověk asi jen těžko pochopí zoufalost amerických producentů, kteří natočili remake. ()

Unrealik 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem viděl předělávku Tři dny ke svobodě. A musím tedy říci, že se mi líbila více, působila na mě více "profesionálněji". Nevinné dávám silnější 3 hvězdičky. ()

ELDoctorow 

všechny recenze uživatele

Ťažko povedať, či by som to tak videl aj k by som filmy videl v opačnom poradí, no takto mi pripadá americký remake výrazne lepší. Haggis sa temer presne držal francúzskeho originálu a len kde tu si dovolil zmeniť dramaturgiu príbehu, prípadne niečo pridať a všetky zmeny sú v mojich očiach absolútne funkčné a filmy dodávajú šťavu a napätie aj tam kde ich originál postráda a vylepšujú tak Cavayého dobrý scenár k temer dokonalosti. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Docela dobré, ale vypadá to hodně evropsky. Díky tomu to působí sice reálně, civilně a uvěřitelně, ale pořád je to příliš evropské a málo Hollywoodské, aby to dokázalo strhnout. Tento nešvar mohl napravit americký remake, ale ani ten se zrovna nepovedl, jak tomu už u hamburgerových falzifikátů bývá. ()

kodwin 

všechny recenze uživatele

Rozhodně mě to bavilo, takže otázkou je spíš, jestli si Nevinná zaslouží pět hvězd. Myslím, že spíš ne. Teda zatím. ()

raru 

všechny recenze uživatele

Väčšinou sú americké remaky len odvary originálu,ale tu je to presne naopak.Francúzska verzia nemá tempo,zato má nesympatické herecké obsadenie,aj Diane Kruger mi tu šla na nervy,ale jej manžel,tak to bol vzor otca malého chlapca,skôr by mu sadla rola deduška vzhľadom k veku. ()

SchwabXIII 

všechny recenze uživatele

Je to takove pomale, skoro i nudne, bez jedineho prekvapeni. Jooo, kdyby je spoiler alert na konci chytli a ji propustili a jeho naopak zavreli, to by byl kulervouci finiš :) ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele

"Ano na každý zámek se dá najít klíč..." Velice slušný film o útěku z vězení a následného útěku na svobodu... "utéct je jedna věc, ale těžší je zůstat na svobodě...!" ()

Baroon 

všechny recenze uživatele

Zajimavá kriminálka z Francie nenudil sem se od začátku až do konce, jenom škoda toho klasicky amerického závěru. ()

k.rakonos 

všechny recenze uživatele

Strhující krimi drama a po dlouhé době výrazný francouzský film, už jsem ani nedoufal, že po příšernostech typu Purpurových řek vznikne něco takového. Plný počet. Ale ruku na srdce, je to asi i tak jen fikce, ve skutečnosti by to dopadlo mnohem prozaičtěji - hlavní hrdina by se buď uzoufal, nebo uchlastal, neprávem odsouzená by dopadla také kdoví jak. Tenhle film trochu nahlodá přívržence znovuzavedení trestu smrti, i já jsem trochu zapochyboval. ()

babuca 

všechny recenze uživatele

Vrelo odporúčam pre tých, ktorí majú plné zuby dominancie amerických filmov. Aspoň pre mňa to bolo veľmi milé prekvapenie.Dosť som to prežíval a čakal kedy ich pri úteku chytia....ale nestalo sa :) 80% ...žeby sa francúzsky film prebral zo spánku ? Už by bolo načase. ()

jjemi 

všechny recenze uživatele

Vincent Lindon svojí úspornou mimikou připomínal Jeana Gabina. Z jeho Juliana čišela pevná vůle a odhodlání i když si z počátku nevěděl rady a až do konce hrál vabank. Dian Kruger se pro svojí křehkou krásou vyjímala proti celkové atmosféře i tmavému zabarvení filmu. Americká obdoba je na pohled „hezčí“, ale nemá to napětí a autentičnost. Obraz Julianových rodičů a jejich domácnosti působí tak realisticky, jako by šlo o dokument. Divák od začátku ví jak k vraždě došlo a to je trochu škoda. Je to jiné než anglosaská produkce a je to dobré! ()

Související novinky

Crowe bere lekce od Neesona

Crowe bere lekce od Neesona

06.10.2009

Přinejmenším ve svém novém filmu The Next Three Days, jehož natáčení zahájil oscarový Paul Haggis v pátek v Pittsburghu. Liam Neeson se s letošní osobní tragédií vyrovnává plným pracovním nasazením.… (více)

Russell Crowe zachraňuje vražedkyni

Russell Crowe zachraňuje vražedkyni

01.08.2009

Proč? Protože je to zároveň jeho manželka. Samozřejmě je řeč o jeho nové roli. Crowe ještě ani neodložil luk, se kterým pobíhal po Sherwoodském hvozdu, ale už má jasno o svém dalším filmu. Bude jím… (více)

Reklama

Reklama