Reklama

Reklama

Lisa Auclertová (Diane Krugerová) pracuje ako novinárka, jej manžel Julien (Vincent Lindon) je profesor literatúry. Spolu so svojím šesťročným synom Oscarom (Lancelot Roch) vedú pokojný a harmonický rodinný život. Všetko sa zmení vo chvíli, keď im do bytu vtrhne polícia a Lisu zatkne. Novinárku obžalujú z vraždy jej nadriadenej a odsúdia na niekoľkoročný trest. Hoci Lisa neustále opakuje, že je nevinná, dôkazy svedčia proti nej – odtlačky prstov na vražednej zbrani, krv obete na jej kabáte a ostrá hádka s obeťou tesne pred jej smrťou. Julien je však skalopevne presvedčený o nevine svojej manželky a nemieni sa vzdať. Rozhodne sa, že podnikne mimoriadne riskantnú akciu, len aby Lisu očistil a oslobodil. (TV JOJ)

(více)

Recenze (208)

nunka 

všechny recenze uživatele

Harmonicky si žijúca rodinka, kde všetko funguje dokonale až kým manželku a matku neodsúdia na pár rokov do väzenia, aj keď je nevinná. To,čo sa deje potom je detailne pripravený plán, ktorý ak vyjde, môže zmeniť kvalitu života všetkým členom rodiny. O napätie je v celom filme postarané v dostatočnej miere, akcia vrcholí najmä v záverečnej polhodinke a celková realisticky poňatá atmosféra korunuje túto francúzsku detektívku na kvalitný film s jednoduchými ambíciami. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

Americký remake Tři dny ke svobodě jsem viděl dřív, než-li tento francouzský originál a jsem za to velmi rád. Remaku se podařilo tento velice dobrý film mírnými úpravami povýšit o řadu víš. Nicméně i francouzský originál z roku 2008 je velmi slušný- ale doporučiji nejdříve vidět americký remake (už jen proto, že ten Vás celou dobu napíná, kdežto originál Vám prozrazuje vše hned). Dát tomuto filmu tři hvězdy je málo, takže dávám čtyři a Třem dnům ke svobodě měním na plný počet! ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Výtečná nejen kriminálka klasického francouzského střihu, ale také drama o spravedlnosti, křivdě, právu na sebeobranu, a to třeba i proti státní moci. To všechno na podkladu intenzívní ne příliš romanticky podávané lásky a skvěle vykresleného vztahu otce a syna. Vincent Lindon je stejně uvěřitelný, jako dějové zvraty, které jsou vedeny přes bizarní náhody, ale ani na chvíli nepůsobí nepravděpdobně. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Francouzi zase dokázali natočit zcela jinou detektivku, Lindon byl jako vždy naprosto dokonalý. Věřit muži s jeho vizáží, že ho miluje Diana Kruger, se dá jen, když je špičkový herec. A já mu věřila nejen to, prožívala jsem s ním celou hektickou přípravu akce a do poslední chvíle jsem doufala v její zdárný konec. Takhle jsem asi nefandila ani našim hokejistům hrajícím v Naganu. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

I napriek tomu, že Pour Elle je presným príkladom toho, že " toto " sa deje len vo filme, je výborným filmovým zážitkom ! ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Když jsem dal Nothing But the Truth 4*, tak musím i tady. Oba filmy mají společný základ, tenhle je dějově sice jednodušší, ale i přívětivější. Čekal bych víc překvapení. 69% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Niekde medzi kinom a televíziou. Nižší rozpočet ale nemusí hneď znamenať nevýhodu, aj keď ide o útekový triler, sľubujúci vysoké napätie. Tvorcom sa vydaril pomerne originálny scenár, ktorý diváka vtiahne do deja a drží hlavným postavám palce až do konca. Americký remake je lepší, ale to je spôsobené hlavne vyšším rozpočtom. Režisér sa nebojí ukázať Diane vo väznici aj úplne bez make upu, inak je samozrejme vždy nádherná a sympatická:). ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Po sústave mnou videných poslabších komédií z Francúzska (Král Guillaume, Co vtip, to mrtvola...) som sa na tvorbu z tejto krajiny začal dívať cez prsty. Našťastie prišiel vynikajúci krimi thriller "Nevinná" a všetko dal zase do poriadku. Vynikajúci nárez od začiatku až do konca mi nedovolil ani odísť na záchod a Francúz ma až do konca držal v hrsti. Na postave Juliena je pekne znázornené, čo všetko je schopný urobiť človek pritlačený k múru, keď je páchané neprávo na jeho blízkych. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem výborné. I tím jak je to jiné než americký remake. Ne lepší, ani ne horší. Každá z verzí má něco do sebe a nabízí požitek jiného druhu. Americká si víc vyhrála s plánem, jeho přípravou i gradací některých scén a navíc dodala několik výborných detailů (třeba finta s odpadky), francouzská mě nadchla syrovou atmosférou, která houstne každou minutou, realističtějším pojetím postav, plánu i příběhu, nekomplikovanou přímočarostí, se kterou míří přímo k cíli, bez zbytečných slov, zbytečných scén a efektních žánrových kudrlinek. Ačkoli je Russell Crowe výborný, Vincent Lindon je přirozenější a lepší v každém ohledu. Sympaťák, který přes místy téměř minimalistické herectví dokáže předat mnohem víc emocí (kde musí Crowe křičet, Lindon se jen podívá a vše je jasné). Zkrátka výborný kousek, který se v přehrávači neroztočil naposledy. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Americký remake lepší originálu. A to nejen v maličkostech (trik s tenisákem), ale i v celkově lepším a hezčím obsazení. Tady není nic pořádně rozvedené a v tom Tři dny ke svobodě vládnou. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Když jsem v své době viděl Haggisovi "Tři dny ke svobodě" byl jsem překvapen, jak se z tak omílané zápletky jako vysvobodit svou milovanou z vězení dá natočit výborná a napínavá podívaná. Netušil jsem však, že byla inspirace čerpána z tohoto méně známého - a více komornějšího - francouzského snímku. Přesto mi však americká verze sedí více a i přes o půl hodiny delší stopáž mi přišel snímek daleko svižnější a poutavější. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Oproti americkému remaku oveľa slabšie. O 30 minút kratšia stopáž a hlavne Lindon sa s Croweom nemôže v sympatiách ani porovnávať. Kruger v porovnaní s Banks zhruba na rovnakej úrovni. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Za mě 87%. Vůbec mi nevadilo, že je o vině jasno hned na začátku - filmu to podle mě na dramatičnosti neubralo (prostě se asi jen ubírá jiným směrem, než americká verze). Velmi opravdové, lidské, velmi originální. Netypický závěr. Objevem je pro mě francouzský herec Vincent Lindon. Přestože v americké verzi hraje Russell Crowe, nemyslím, že bude mužnější. Nebo, přesněji, mužnější lidsky. Absolutně uvěřitelný člověk, na první pohled neokouzlující charizmatem, který má v sobě něco velmi ... velmi. Věřím mu, že miluje svoji ženu a udělá pro ni cokoli. Miluje svého syna. Má inteligenci a "koule", dokáže dojmout. Scéna loučení s otcem na mě velmi silně zafungovala (jedinečný charakter ze strany otce). ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem viděla remake tohoto filmu (Tři dny ke svobodě), který mě naprosto uchvátil. Pro srovnání jsem následně shlédla i tento originál, kterému bohužel dávám o hvězdu (a půl) méně. Paul Haggis to prostě pojal tak nějak akčněji a přestože jeho verze trvá o 40 minut déle než tato, není to v žádném případě na škodu. Navíc Vincent Lindon a Diane Kruger vypadají jako otec s dcerou, což mi trochu vadilo. Ale jinak to není vůbec špatné. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Určite lepšie ako americký remake (aké prekvapenie!:). Viac priamočiare, v rámci možnosti "dôveryhodnejšie" a napriek tomu, že remake hral okato viac na city, toto celé fungovalo lepšie a efektívnejšie. Nie je to strop francúzskeho krimi, ale vynikajúca druhá liga (myslené v tom najlepšom!:) ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Jak se rika, kdo se vlece, neutece. Skoda ze se tim neridili tvurci filmu, protoze prvni hodina tohodle uteku z vezeni je silene nudna, pomala, uspavaci, bez dialogu, plna prazdnych pohledu. Film je tak strasne syrovy, ze krome samotneho zaveru nevyvolava emoce. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dal bych pět, ale na to mi vadil výběr hlavní herečky, která mohla být méně atraktivní, aby se posílila uvěřitelnost celého jinak skvěle natočeného příběhu. --- Francouzské filmy zdá se se vracejí ke komorním příběhům, kde pouze z nutnosti ducha doby přidají sem tam nějakou akci. Podobně jako u nedávno recenzovaného filmu Špion(i) nehraje roli ani tak příběh samotný, jako jeho pomalé vyprávění s důrazem na detaily - detaily v obraze, vykreslení každodenního prostředí hrdinů, odkud plyne i určitá uvěřitelnost snímků. Žena je obviněna z vraždy, ale shodou okolností se nepodaří najít svědkyni a všechny důkazy jsou proti ní. Manžel věří, že jeho žena nic nespáchala, a když se nedomůže práva legální cestou, pustí se do přípravy manželčina únosu. Ten tvoří celou závěrečnou část filmu (skoro jeho třetinu), a právě vzhledem k oné dokonalé propracovanosti z úvodních dvou třetin funguje skvěle a napětí by se dalo krájet. Možná mi trochu vadil výběr herců, obviněná žena mohla být méně atraktivní, aby se dostálo oné důvěryhodnosti, ale jinak jde o filmařsky sice významem malé, ale zpracováním nadprůměrné dílko. Škoda jen mizerného DVD provedení - protipirát a tři trailery na úvod, tři jiné na jiné filmy v hlavním menu, a to je vše. Originální zvuk pouhé stereo. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Oproti podařenému remaku s Russellem Crowem se jedná o slabý čajíček bez chuti a zápachu, jehož účinek ještě snižuje minimální prostor pro hraní Diany Kruger. Údajně thriller ostrý jako břitva bohužel zaostává v silné konkurenci moderních strojků na holení. Francouzské pojetí spíš klade důraz na dramatičnost gest než na pořádnou akci, což taky není nejlepší cesta. Podstatné detaily obsažené v remaku bohužel chybí a naopak přebývá, co nejde úplně přesně definovat, ale souvisí tak trochu s rutinou, nudou a zklamáním. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: JOJ = 10.03.2012 - Nedokážem sa odosobniť od sci-fi námetu tohto filmu. :-) Na Slovensku by totiž zúfalému profesorovi stačila dobrá známosť na prokuratúre, prípadne by peniaze mohol investovať do služieb niektorého z našich "slovútnych" fiškáľov alebo už priamo sudcov, a Dianka by - trebárs kvôli nejakej tej procesnej chybe - do večera bola doma "co by dup". (12.3.2012) ()

Související novinky

Crowe bere lekce od Neesona

Crowe bere lekce od Neesona

06.10.2009

Přinejmenším ve svém novém filmu The Next Three Days, jehož natáčení zahájil oscarový Paul Haggis v pátek v Pittsburghu. Liam Neeson se s letošní osobní tragédií vyrovnává plným pracovním nasazením.… (více)

Russell Crowe zachraňuje vražedkyni

Russell Crowe zachraňuje vražedkyni

01.08.2009

Proč? Protože je to zároveň jeho manželka. Samozřejmě je řeč o jeho nové roli. Crowe ještě ani neodložil luk, se kterým pobíhal po Sherwoodském hvozdu, ale už má jasno o svém dalším filmu. Bude jím… (více)

Reklama

Reklama