Reklama

Reklama

Lisa Auclertová (Diane Krugerová) pracuje ako novinárka, jej manžel Julien (Vincent Lindon) je profesor literatúry. Spolu so svojím šesťročným synom Oscarom (Lancelot Roch) vedú pokojný a harmonický rodinný život. Všetko sa zmení vo chvíli, keď im do bytu vtrhne polícia a Lisu zatkne. Novinárku obžalujú z vraždy jej nadriadenej a odsúdia na niekoľkoročný trest. Hoci Lisa neustále opakuje, že je nevinná, dôkazy svedčia proti nej – odtlačky prstov na vražednej zbrani, krv obete na jej kabáte a ostrá hádka s obeťou tesne pred jej smrťou. Julien je však skalopevne presvedčený o nevine svojej manželky a nemieni sa vzdať. Rozhodne sa, že podnikne mimoriadne riskantnú akciu, len aby Lisu očistil a oslobodil. (TV JOJ)

(více)

Recenze (208)

hazdrova 

všechny recenze uživatele

72 hodín k slobode je výborný triler, ktorý udrží vašu pozornosť. V podstatu úspechu tvorí Diane Kruger a Vincent Lindon, ktorí sú pre role ako šití. Americká verzia tohto filmu je oveľa väčšia naháňačka, ale vôbec nezaostáva. 4* ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

tento film se opravdu povedl, dokonalý naplánovaný útěk, obyčejný člověk naplánuje dostat svou manželku z vězení, obdivuhodné, to by málokdo z obyčejných a normálních lidí dokázal, super. vřele doporučuji ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Film ani nie tak skvelý, ako príjemný. Celé to dosť narúša neskutočné množstvo náhod, ktoré sprevádzajú celý film. Celok i tak poteší, ale je to len na jedno pozretie. Myšlienka z filmu: " Ten kto na to nemá, nech sa do toho ani nepúšťa."..... ... ... ... ... .. .. ... Akcia: *** Vtiahnutie do deja: **** Realita: ** ()

HEED 

všechny recenze uživatele

Parádní film o nevině a o následném útěku. Všechno mu / jim vycházelo tak nádherně až to je skoro neuvěřitelné, ale stává se to. ()

Vikinec 

všechny recenze uživatele

Jistý odezdikezdismus je patrný po celý film. Nevinná manželka, ušlápnutý učitýlek, který zosnuje a provede drzý plán útěku podle dost nejasných instrukcí a hlavně jasnovidoucí policie, která v pravý čas, aby to neměl tek jednoduché, staví hrdinovi jednu překážku za druhou a vyšší, než si myslel. S chladnou hlavou lze říct, že je to celé vykonstruovaná slátanina, ale režisér naštěstí nedovolí, aby někomu hlava vychladla. Já obyčejně neodpouštím nelogičnosti v ději a bůhvíodkud vycucané situace, ale jestli mi za to scénárista s režisérem nabídnou výhodnou protihodnotu, jsem ochoten na tento obchod přistoupit. A tady se to povedlo na nejméně 4 *.. ()

Romeroo 

všechny recenze uživatele

Taková parodie na útěk z vězení : - ) u mě po všech stránkách průměr, podle mě se snímek dal ztvárnit daleko lépe…čekal jsem víc i od Diana Kráter, která si mohla se svojí postavou daleko více „vyhrát“…jak už jsem napsal průměr bez jakéhokoliv překvapení…58% ()

Felisr 

všechny recenze uživatele

Trochu mě vadil příliš hrubý hlas, kterým je na DVD Vincent Lindon nadabován. A kdybych ho předtím neviděla jakožto sympaťáka ve výborném filmu Tchyně, asi bych mu nevěřila, že dovedl sbalit takovou mladou a krásnou kočku jako je Diane Kruger, typově se k sobě příliš nehodí. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Nápadité, napínavé, netradiční, jsem fandou francouzských kriminálek, takže z tohoto hlediska jistě skvělé. Viděl jsem nejprve tento originál a až po delší době americký remake Tři dny ke svobodě (2010), každý je jiný a původní francouzský na mě zapůsobil mnohem lépe. ()

jolly.rose 

všechny recenze uživatele

'Nevinná' - moc pěkný film, i přesto, že hlavní hrdina není od pohledu sympaťák. Převálcovalo ho dle mého názoru o dva roky později americké zpracování 'Tři dny ke svobodě'. Víc napětí, od začátku se vlastně neví, co se stalo (což přidává na přitažlivosti filmu) a v neposlední řadě je opravdu důležité charizma hlavního hrdiny. Mysllím si,že kdyby Diane Kruger měla k sobě jiného partnera, asi bych dala o hvězdičku víc. ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Nie je to žiadny za vlasy pritiahnuty akčny film,ale skôr sonda do duši ludi ktori už nemaju inu možnost ako sa vzopriet osudu a tak sa manžel rozhodne svoju nepravom odsudenu manželku dostat z väzenia. ()

otamat 

všechny recenze uživatele

Perfektni film na sychrave vikendove dopoledne. Na DVD jsem ho poridil snad pred rokem, ale az ted jsem se k nemu "dostal". Musim rict, ze nevedom zapletky, mne velice prijemne prekvapil. Neokoukani a uveritelni herci, skvele tempo a hlavne poslednich 20 minut, kterych me proste pribilo na kreslo / nebo me z nej spise trochu nadzvedlo. Paradni gradace, kdy opravdu nevite, jak to vsechno dopadne a modlite se, aby to bylo dobre. Pekne natocena svizna podivana, kterou mohu jen doporucit. ()

bobin 

všechny recenze uživatele

Skvělý , napínavý a diváka neustále stresující trhiller . Málokdy se mě stane , abych držel hrdinovi tak palce, jako zde . A zajímavá filmová závěrečná úvaha - " není těžké uniknout z vězení , je težší zůstat na svobodě . " ()

smith22 

všechny recenze uživatele

Hmm…takže:Pustím film – běží pár minut a já si po pár záběrech říkám – počkat tohle sem už někde viděl.Následují další a další scény, které sem opět někde viděl.A pak se mi rozsvítilo.V roce 2010 Russell Crowe natočil americký remake s nazvem Tři dny ke svobodě který je ovšem totální kopírka onoho francouzského snímku Nevinná z roku 2008.A když říkám totální tak TOTÁLNÍ – amíci vybrakovali co se dalo – až sem se divil, že si toto někdo v dnešní době dovolí a hlavně v tak krátkém(2 roky) časovém horizontu.Zko­pírovali i ty nejmenší detaily a nápady. Film Tři dny ke svobodě má sice na CSFD nějakých 81% – tedy více jak původní verze Nevinná – a ano byl místy i lépe propracovaný – ale jak je to snadné ukrást něčí nápad a už jen doladit detaily předchozího snímku. – Crowea můžu ale tímto u mě ten film klesnul na sáme dno odpadu. Jinak samozřejmě chápu vysoké hodnocení lidí filmu Tři dny ke svobodě – spousta totiž tu prní verzi neviděla nebo neví, že ani existuje – tak jako já sem to do teď nevěděl. ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Zhruba po 15 minútach som si uvedomil, že som to už niekde videl. Potom ma trklo, Tri dni k slobode. Originál v ničom nezaostáva, možno tá ne/vina mohla byť odhaľovaná postupnejšie, aby divák nevedel, na čom vlastne je. ()

xpaja 

všechny recenze uživatele

Nesouhlasím s tím, že americký remake je lepší, jak zde mnozí píšou. Je především jiný. "Pour Elle" je přirozenější, uvěřitelnější a má větší tah na branku a jako bonus krásnou D. Kruger. V detailech je bohužel méně dotažený, což je hodně ovlivněno kratší délkou. Naproti tomu "Next Three Days" nabízí větší dávku napětí a je znatelně propracovanější. A především narozdíl od "Pour Elle" neprozrazuje jak to vlastně bylo již v začátku, ale udržuje vás v napětí až do konce. Sraží ho však typický americký patos a několik zcela zbytečných scén. Přestože se remake celkem věrně drží originálu, ve vzájemném srovnání mu pomáha porce napětí navíc daná neprozrazením pointy. Oběma filmům dávám stejné hodnocení --- == 80% == --- . Přesto mi je milejší ta evropská přirozenost "Pour Elle" než americká pompéznost a patos "Next Three Days". ()

darebacek 

všechny recenze uživatele

Co člověk všechno neudělá pro lásku, je schopný porušit zákon a zabíjet jenom proto, aby byl s milovanou osobou, výborný film, konec mě ale trošku zklamal. 88 % ()

shioo 

všechny recenze uživatele

Kdyby se jednalo o americký snímek, dovolím si vsadit, že by bylo hodnocenní daleko nižší. Ona vás Diane donutí věřit nastíněné situaci a prostředí. Zápletka jednoduchá, děj odhadnutelný.. vpodstatě víte o co se jedná a přesto, že věříte v dobré konce, napjatě čekáte, zda se vše podaří tak jak má.. filozofie vám však nedá a zauvažujete nad tím, zda je lepší pykat či prchat. ()

Související novinky

Crowe bere lekce od Neesona

Crowe bere lekce od Neesona

06.10.2009

Přinejmenším ve svém novém filmu The Next Three Days, jehož natáčení zahájil oscarový Paul Haggis v pátek v Pittsburghu. Liam Neeson se s letošní osobní tragédií vyrovnává plným pracovním nasazením.… (více)

Russell Crowe zachraňuje vražedkyni

Russell Crowe zachraňuje vražedkyni

01.08.2009

Proč? Protože je to zároveň jeho manželka. Samozřejmě je řeč o jeho nové roli. Crowe ještě ani neodložil luk, se kterým pobíhal po Sherwoodském hvozdu, ale už má jasno o svém dalším filmu. Bude jím… (více)

Reklama

Reklama