Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(26)

Na jedné japonské škole se její ředitel snaží ukončit dlouhý boj mezi lidmi a upíry, za pomocí tzv. krevních tablet. Na této škole vedle lidí studují i upíři. Nikdo z lidí neví, že studenti z noční třídy jsou upíři, až na dva prefekty, kteří mají za úkol uhlídat, aby se obyčejní studenti v noci nestřetli se studenty z noční třídy. Mezi studenty noční třídy je i čistokrevný upír, který zachránil ředitelovu dceru před útokem hladového upíra. Ředitelova dcera se do něho zamiluje. (artuš)

(více)

Recenze (36)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Byla nebyla jedna škola, do které spolu chodili upíři a lidé. S pomocí krevních tablet se krvesajci z noční třídy snažili žít s lidmi v míru. Lidé, hlavně dívky, netuše, že jde o upíry, byli z žáků noční třídy celí paf. Jen třídní funkcionářka Yuuki ví, kdo studuje v oné třídě. Udržet pořádek na takové škole dá zabrat. Zranění hned v každém Drakulovi probouzí chuť pít, Yuučina krev je zřejmě delikatesní (obzvláště velevážený adolescent Kaname po ní touží), upíří krása svádí k tomu nechat se vycucat a každá lidská dívka má raději jednou měsíčně na pár dní volno... Ne, to poslední jsem si vymyslel... Ale znáte anime seriály, tam by to klidně dali. Inu, chcete-li omdlívat při pohledu na krvemilné bišíky či sangvotrofní bišinky, klidně se mrkněte. Doufáte-li v nového Hellsinga, zanechte všech nadějí, kdož vstupujete. Dočkáte se totiž spíše poměrně neoriginálních a nedobře zpracovaných muk upírské existence. IMHO ukrutná nuda, ale hodnocení na ANN mluví jinak. Ani ono však nestaví Vampire Knight nijak vysoko. **. ()

K.a.r.i.n 

všechny recenze uživatele

Jak tomu někdo, komu je víc jak 15, může sakra dát tak vysoký hodnocení? Ehm... hned vysvětlím:). Od VK jsem očekávala hloupou romanci se stupidními dialogy zahalenou do „kchůl“ upírského hávu. Ne že by to nebyla pravda, ale rozhodně to nebylo až tak hloupé jak jsem čekala. Dočkala jsem se dokonce i pár zajímavých zvratů. Navíc to mělo docela pěknou animaci a kvalitní hudbu (hlavně ED u obou sérií). Jinak – už dlouho mě žádná anime postava neštvala tak jako pan_dokonalý_Kaname-sama, kterýho všechny holky milujou, kluci obdivujou a nepřátelé se ho bojí. Každá postava co se aspoň trochu vymykala tomuhle schématu pak u mě automaticky získávala plusový body (Zero a Ichiru...) :). Studenti z Noční třídy jsou tam v podstatě navíc, jejich jediná funkce je zaplnit školní lavice a vypadat přitom pokud možno co nejlíp. Druhá série je o dost nudnější a kromě zjištění, že Kaname je úchyl (a že je to dědičný) se nic moc zajímavýho nestane. Celkově je pak celé VK taková nenáročná, ale docela zábavná oddychovka a když přičtu hvězdu za soundtrack tak se moje hodnocení nakonec vyšplhá až na ty 4*. I když dost slabé... ()

Reklama

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako som už spomínala pri anime Shiki, upírska tématika mi nie je moc blízka ale tak ako ma prekvapilo Shiki ma môže prekvapiť i Vampire Knight. Prvá epizóda taká "lajtovečka", druhá takisto ale už hneď pri tretej epizóde sa to celkom fajn rozbehlo. Mám rada anime kde je krv ale kde sa i skvele pobavím na tých typických komických anime ksichtíkoch. No a kedže už sa to rozbehlo pri tej tretej epizóde čakám grandióznu gradáciu deja. Dúfam, že Vampire Knight ma nesklame.... No páni musím sa priznať, že na konci štvrtého dielu som i slzičku uronila. Ten Zero je proste úžasný. Nečakala som, že práve tento seriál by ma mohol dojať... Bohužiaľ čím viac častí som mala prezretých tým viacej zo mňa nadšenie opadávalo. I keď to bolo vtipné a i pekné, to stupňovanie deja bolo veľmi slabé čo je vlastne škoda. Dúfam, že VK Guilty bude na tom o niečo lepšie. ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Pokusím se naznačit moje dojmy v průběhu seriálu: 1. díl: Animace je na mě trochu přehnaná, ale počkám, třeba si na to zvyknu. 2. díl: Asi se to do mé paměti zapíše jako seriál, kt. jsem zkoukla nejrychleji. Přetáčím, přetáčím, přetáčím... 3. díl: No už bylo na čase, Zero :D 4. díl: Zase začnu přetáčet...ahá, konfrontace s konkurencí...na hlášky typu 'co pro něho znamenáš' nemam náladu... 5. díl: mam chuť na šlehačkovej dort 6. díl: celkem silný kafe. 7. díl: tak zajímavý, že jsem ani kousek nepřetočila. 8. díl: že by konečně ňáká sranda? Aha, nic moc. Ale plus je dobrá hudba na konci. 9. díl: Konečně nějaká zajímavá postava. 10. díl: incest :D 11. díl: Ale už by to mohli urychlit! 12. díl: Animovaný postavy asi nevědí nic o první pomoci. 13. díl: A to je celý?!!..................Další dojmy: Ani se to netváří jako nadsázka. Ke všemu celému příběhu vládne holčička, která je sice naprosto blbá, možná se víc hodí slovo vymytá ; ), ale zato se záhadně přitahuje s upíry, s každým z trochu jiného nebo z trochu stejného důvodu - tohle schéma už u mě nějak ztrácí na atraktivitě. Jako útěchu jsem si pořád říkala, že 'určitě' všichni mnooohem víc přemýšlí než mluví. A k dobru připisuju i zajímavý soundtrack inspirovaný mimo jiné tradiční japonskou hudbou. Ale ti upíři tady jsou ňák divní... jedí, nejedí, stárnou, nestárnou... hlavně aby byli co nejroztomilejší, že? ()

Elementál 

všechny recenze uživatele

Relativně bezdějová záležitost, která se doopravdy rozjede až posledních pár epizod. Yuuki a její bezbřehá srdečnost, Zero se svojí kérkou a náušnicema, Kaname jako ten největší řízek pod sluncem :D. V podstatě jednoduchá lovestory zabalená do líbivého kabátku. Sem tam je to vzrůšo, sem tam jim držíte palce, ale většinou máte pocit, že se seriál opakuje (např. kdokoliv, koho Yuuki potká ve městě je upír .-) ) nebo že nechápete co vlastně celou tu epizodu probírají. K tomu připočtěte neuvěřitelně předimenzované nagelované upíry, z kterých se vám chce skoro....ehm... No a dostáváte nijak výjimečné anime s příjemnou animací. Uvidíme, co nabídne Vampire Knight Guilty (přece když už to mám jednou rozdívané, tak alespoň zjistím, jak to dopadne, ne?...) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (2)

  • Úvodná hudobná téma od skupiny ON/OFF nesie názov "Futatsu no Kodou to Akai Tsumi" a záverečnú s názvom "Still doll" naspievala Kanon Wakeshima. (Carol Pifková)
  • Tak ako i pri prvej sérii, i tu naspievala úvodnú pieseň "Rondo" skupina ON/OFF a záverečnú "Suna no Oshiro" speváčka Kanon Wakeshima. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama