Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Američanka Lola (Laura Ramseyová) touží po kariéře břišní tanečnice, a když se dostane do Káhiry, kam přiletí za svým přítelem, vydává se po stopách slavné egyptské tanečnice Ismanah. Chce ji totiž požádat, aby ji zasvětila do svého umění.  Hrdince francouzsko-kanadského komediálního dramatu Lole je pětadvacet a touží po jediném - stát se břišní tanečnicí. Kvůli tomu se přestěhovala z rodného Wisconsinu do New Yorku, ale místo oslnivé kariéry dělá nudnou práci a jedinou příležitostí je pro ni vystupování ve striptýzovém klubu. Jednou jí kamarád ze sousedství, egyptský gay Yuseff, promítne staré video z vystoupení svůdné břišní tanečnice Ismanah, jež bývala proslulou egyptskou hvězdou. Zanedlouho se Lola setká s pohledným Zachem z bohaté egyptské rodiny, který studuje ve Spojených státech. Přeskočí mezi nimi jiskra a dívka se rozhodne odletět za svým milým do Káhiry. Mladík tím sice není nadšen, ale ona propadne kouzlu tohoto velkoměsta a rozhodne se najít Ismanah. Chce ji požádat, aby jí dávala lekce, a přitom odhalí nejen tajemství orientálních tanců, ale také minulost slavné tanečnice. V hlavní roli Laura Ramseyová, režii má Nabil Ayouch. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

freddy 

všechny recenze uživatele

Nemám rád prostředí břišních tanců a na záznam z představení břišních tanců bych se asi nevydržel dívat déle než pár minut, ale tenhle film mi k mému údivu naprosto parádně sedl a má averze vůči orientálním tancům byla pryč. Už od začátku se totiž jednalo o zajímavý příběh, celé to začíná v New Yorku, kdy nejlepší kamarád (pocházející z Egypta) Loly, jejímž snem vždy bylo živit se tancem, jí ukáže záznam tance egyptské břišní tanečnice, která Lole učaruje. Do toho se Lola zamiluje v New Yorku do studenta z Egypta, jenže on odjíždí do své vlasti, ona jede za ním, on jí nechce a ona se začne učit břišní tanec. Ač to může vypadat lacině, tak přece jen je to z mého pohledu hodně zajímavý příběh ze zajímavého prostředí a v tomhle případě mě ani nezajímá, nakolik se to celé může blížit realitě, já jsem tímto filmem prostě unesen a považuji ho za hodně zajímavé a kvalitní dílko, se kterým stálo za to strávit svůj čas. A to nejen kvůli zajímavému příběhu, ale také kvůli sympatické hlavní hrdince. Laura Ramsey je prostě krásná ženská a dobře se na ní koukalo a k tomu i perfektně zahrála svou roli. Stejně tak mi byli ale sympatičtí i ostatní herci ve větších rolích a dohromady je tohle jeden příjemný film, který se mi líbil, a z toho důvodu uděluji nadprůměrné čtyři hvězdy. ()

Atheas 

všechny recenze uživatele

Moc hezká Lola, pěkný tanečky, celý film bylo na co koukat. Pěkný příjemný film na odpolední kouknutí. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Naivní americká tanečnice Lola ocitající se v zemi, která má jinou kulturu, zákony a hierarchii postavení ve společnosti než její rodná hrouda. Jejím snem je naučit se místní orientální tance, k čemuž ji má dopomoci slavná, ale osudem zatížená břišní tanečnice Ismanah. Komediální drama made in Francie & Kanada s americky pohádkovým tématem, nádechem orientu a sladce sympatickou hlavní hrdinkou……..to jsou, ale bohužel všechny hlavní atributy a to uznáte je tak trochu málo:( ()

shereen 

všechny recenze uživatele

UFFFFFFF ... tak to bylo skutečně příšerné. Orientální tanec je můj denní chleba a do Egypta jezdím tančit každý rok. Kdybych předváděla to, co hlavní protagonistka, nevydělala bych si ani na slanou vodu. Navíc prostředí orientálního tance v Egyptě vypadá skutečně naprosto jinak. Chápu, že tyto detaily asi nikoho nezajímají, ale pro mě to byla naprostá tortura. Obzváště ten taneční battle mezi blbou blondýnou a vulgární slonicí. ()

*JIN 

všechny recenze uživatele

Lola dostane co chce, a když se vám povede zapomenout na pupkatého dědu vedle sebe, sedm hladových krků, odstřiženou elektriku a telefon užijete si to s ní. ()

Václavička 

všechny recenze uživatele

Film na který jen tak náhodně narazíte v televizi. Nepodíváte se na něj, protože Vám ho někdo doporučil. Tak se to stalo mě. Překvapivě dobrý film. Příběh trochu slabší, ale břišní tance v podání Laury Ramseyové...skvostné. Závidím jí snad úplně všechno, protože na pohled, je tahle holka prostě dokonalá. ()

Elkesar 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdinka je neskutečně naivní a hloupoučká. Ale co se týče předvedení arabského světa a choreografie samotné herečky musím uznale přikývnout, není to odpad. Sic je pravda, že kdyby jela evropanka sama do Egypta a ubytovala se v nějakém slumu, tak by brzo skončila v nějaké bordelu, případně znásilněná a zotročená, ale to pominu, nějaké pokusy tam byly a vzhledem k tomu, že film není artový tak se ani udát nemohly:)) ()

RomanL 

všechny recenze uživatele

Stokrát obehraný příběh, ALE pěkné ženy, pěkné tance, orientální prostředí (a pěkné ženy ;-) ) - já dávám 3 a 1/2. ()

Reklama

Reklama