Reklama

Reklama

Snímek Cvokař představuje pestrou mozaiku hollywoodských postaviček: všechny tápou, všechny v tom velkém a zkaženém Městě andělů zkouší najít pravdu. Neurotický agent trpící obsedantně-kompulzivní poruchou, puberťačka neschopná vyrovnat se s matčinou smrtí a posedlá sledováním filmů, obstarožní herečka se svým nešťastným manželstvím i snaživý, ale Hollywoodem opomíjený mladý spisovatel... všichni mají jedno společné: psychiatra Henryho Cartera. Ironií osudu je, že Carter, na kterého se všichni s důvěrou obracejí, je z nich asi nejbezradnější. Tento prominentní cvokař s hvězdnou klientelou se ve skutečnosti není schopen vzpamatovat z nedávné osobní ztráty. Dny tráví pokuřováním trávy a přestává dbát na svůj zevnějšek. A co hůř - ztrácí veškerou dřívější víru ve svou schopnost pomoci pacientům. Střídavě tragický a škodolibě komický film Cvokař podává svědectví o síle mezilidských pout a připomíná, že nikdo z nás nemůže být sám. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (191)

Olík 

všechny recenze uživatele

Příjemně depresivní černé pohuleníčko na téma lehce humorné sociální drama o několika patrech……..možná s ukrytou hlubokou myšlenkou. Několik povedených scenáristických nápadů, několik slušně zahraných postav, několik podmanivých momentů a také několik hluchým minut…..zajímavé, ale místy nefunkční - lepší dvě nebo horší tři hvězdičky. ()

Krosmen 

všechny recenze uživatele

A mně se to líbilo. Je sice pravda, že námět lidských osudů tu již několikrát byl, ale stále je z čeho vybírat, něco už jsme viděli a něco zase ne. Tak to prostě je. Spaceyho hraní se mi líbí a kdyby na konci Americké krásy umřela jeho žena a ne on, dalo by se to s troškou nadsázky považovat za pokračování. Kritiky konce se ode mě nedočkáte, občas je dobře, když film neskončí jen smutně, no ne?:-) ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Komedie ani náhodou, drama ve smyslu, jaké šílené absurdity život s sebou nese, traumata, deprese, ale i naději a vyrovnává se s nimi každý po svém. Psychiatr, co hulí jako fabrika, má taktéž svého démona, a také kámoše, co nabízí kvalitní matroš. A velmi prachatou klientelu, do které se nechtěně zamíchá neprachatá, krásná tmavá holka. No, pacient Robin Williams byl slušný, ale Kevin, to byl se svým strništěm a občas pomuchlaným zjevem, Bůh. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Člověk je s určitostí tvor omylný a zranitelný - podobně jako "cvokař" Kevin Spacey. Měl by lidem pomáhat a rozebírat s nimi jejich problémy, ale sám si vlastně nevyřešil tak úplně ty svoje a tak mu to řešení cizích problémů už nejde tolik jako dříve. Tenhle snímek je ale natočen zajímavě, ale bohužel občas celkem únavně, ale pocit z něj mám dobrý. Opět americký happy end naštěstí bez zjevného tlačení na citovou pilu - čímž se stává pro diváka mnohem příjemnější než obvykle. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky Kevina Spaceyho je toto doslova povinnost. Jeho postava je mu napsaná na míru a zahraná jak nejlépe snad jen být mohla. Ano, sice to trochu připomíná Americkou krásu, alekomu to vadí, když si stejně dokáže užívat každou minutu. Aby celá chvála nepadla jennom na Kevina, musím samozřejmě zmínit i skvělý výkon Robina Williamsa, který se podle mého doopravdy hodí do vážnějších filmů, než rodinných komedií. Na čem celá vyjímečnost tohoto filmu trochu padá jsou občasné nedořešené či velmi přehnané situace, kde se už doopravdy nedá mluvit o náhodě, ale spíše neschopnost scénáristy dotáhnout tento film do rozumného konce. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu Sundance 2009. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Los Angeles. (Terva)

Reklama

Reklama