Reklama

Reklama

Jeskyně smrti

Trailer 2

Muž se probouzí hluboko v nitru jeskyně. Trpí amnézií. Nedokáže si vzpomenout na to, jak se sem dostal a ani na to, co se stalo s mužem, jehož tělo leží vedle něj. S tajemným stvořením v patách se musí vydat do tohoto podivného a fantastického světa. Chce-li se Tolbiac dostat na povrch, nemá jinou možnost, než použít REZO ZERO, tajná pozorovací stanoviště v tomto opuštěném, hřbitovu podobném dole. Vydává se na cestu veden kořeny rostliny. Příběh muže, který se někdy dozvídá pravdu z archivů opuštěných laboratoří, jež se skrývají v této podzemní síti, jindy pomocí vlastního, podivně zesíleného instinktu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (122)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Muž se probudí v louži v jeskyni do zlého snu. Neví kdo je a proč tu je. Začne prolézat temnými a špinavými prostory s podzemními laboratořemi, kde žijí zmutované stvůry. Když najde přeživší ženu, odhalí s její pomocí skutečnou pravdu... Nevim, jestli jsem tenhle zvláštní psycho sci-fi thriller správně pochopil, tudíž ohodnotit ho je pro mne docela oříšek. Každopádně se jedná o dost pochmurnou a depresivní podívanou. Bohužel dost zbytečně natahovanou, takže první hodina je docela nuda. Pravda, konec mi trochu napravil pachuť z celkově rozpačitého dojmu, ale Francouzi mě v tomto případě zklamali. Jo a hudba byla fajn. 4/10 ()

molcan2 

všechny recenze uživatele

Doporučujem tento film, má veľmi originálny tón a formu, ktora sa teraz len tak nevidí, a darí sa mu vytvarať sám seba, okrem dvoch Hollywoodských scén, a celkom posraných žánrových scén (kto videl Chrysalis, vie o čom hovorím!) Viac než to: ak ste fanúšikmi grafických a umeleckých filmov ako Stalker, Kocka, Pi, Le Bunker De La Dernière Rafale alebo filmy Guya Maddina potom si ho určite pozrite! ()

Reklama

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Je síce pravda, že spočiatku sledujete film bez toho aby ste vedeli prečo sa to vlastne deje a vlastne neviete absolútne nič len to že hlavný hrdina sa potuluje podzemím a vonkoncom to podzemie nie je bezpečné. O dosť neskôr sa dozvedáte čriepky z celku avšak podstata toho celého tkvie niekde inde. Ale pointa je až na koniec a ňou celý film dostane inú tvár. .......ale inak som mal pocit, že sa francúzi nechali inšpirovať nízkorozpočtovými nekomerčne robenými japonskými horrormi ( akurát to spravili komerčne ). Celkovo však hodnotím toto dielko veľmi pozitívne, rozhodne bolo originálne, zaujímavé, v každom prípade nepredvídateľné, po vizuálnej stránke dokonalé s pochmúrnou atmosférou..............medzi 3* a 4* ()

sNeDy 

všechny recenze uživatele

No hezky to vypadalo, ale vlastně to nebylo ani moc zábavné (ve smyslu toho, abych nekoukal kolik zbývá do konce). Herci kapitola sama pro sebe. A příběh a myšlenka? Spíše prázdnota a snaha o možnost různých vkladů a teorií. Jenže na to, chce mít ve filmu více obsahu. A vůbec, komu by se chtělo nad tímhle uvažovat? Na to jsou "lepší" filmy. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Já tak nějak nevím, co si mám o Eden Logu myslet. Vůbec si totiž nejsem jistý, jestli je ten snímek hloupý, anebo naopak docela chytrý. Nejprve k formální stránce. Film má velice moderní look, dobře se na něj dívá, převládají odstíny bílé, šedé a černé, občas trochu do modra, přirovnal bych jej k taktéž francouzským Frontieres. Problém nastane, když má dojít k nějaké akčnější sekvenci. To totiž vždycky začne kameraman trpět Parkinsonem a střihač hyperaktivitou, ale na to už jsme u dnešních hororů zvyklí. Herecké výkony jsou stěží průměrné, nebál bych se říct až televizní, režie docela obstojná. A teď k tomu komplikovanějšímu, tedy k dějové lince. Mé rozporuplné pocity pramení z toho, že jsem po celou dobu sledování naprosto netušil, co a proč se vlastně děje, a byl jsem přesvědčen, že příběh ani k nějakému smysluplnému rozuzlení nespěje. Čímž jsem si film poměrně znepříjemnil a když se nakonec přecijenom něco vysvětlilo, byl jsem tím tak překvapen, že jsem se nestačil ujistit, jestli je ono vysvětlení opravdu logické. A myslím, že je zde reálné nebezpečí, že se tak stane více divákům - on totiž po více než hodině pozorování chlápka, který se z neznámých příčin pohybuje po podzemním komplexu a je konfrontován s různými kreatůrami, lidmi a stroji, jejichž důvod výskytu je také neznámý, člověk otupí. Eden Log se evidentně inspiroval mnoha jinými hororovými filmy, nelze nevzpomenout například na Cube, Descent anebo Resident Evil. Přesto nakonec působí celek docela originálně a v průběhu nepředvídatelně (jak taky předvídat, co se stane za deset minut, když nevíte, co se děje teď), zpětně mi to přijde jako stylová adaptace nějaké videohry. A nyní zásadní otázka: Líbilo se mi to? Ale jo. 60% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Celý film yl natočen ruční kamerou v různých podzemních lokalitách. (Terva)

Reklama

Reklama