Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedná se o vedlejší příběh seriálu KIMI GA NOZOMU EIEN a odehrává se několik let po něm. Hlavními hrdiny jsou tentokrát Akane (sestra Haruky z již zmiňovaného seriálu) a Goda Joji. Ten se do Akane na první pohled zamiluje. Ať už jí ale vyznává lásku jakkoli, Akane ho vždy odmítne. Dokáže si ji nakonec získat? Narozdíl od původního seriálu se AKANE MANIAX nese spíš v komediálním duchu (D.Snake)

(více)

Recenze (3)

Honza135 

všechny recenze uživatele

„SNAŽILA JSEM SE, JAK TO JEN ŠLO, BÝT SPOLEHLIVOU DO TÉ DOBY, DOKUD SE SESTRA NEVZBUDÍ. ALE NEDĚLALA JSEM TO JEN KVŮLI NÍ. SNAŽILA JSEM SE I PRO NARUMIHO, ABY SI NEDĚLAL STAROSTI A CHODIL NAVŠTĚVOVAT NAŠI RODINU JAKO VŽDYCKY, S ÚSMĚVEM NA TVÁŘI…“ V této adaptaci stejnojmenné vizuální novely se dostáváme do příběhu odehrávající se přímo po událostech ze seriálu. Akane je ještě ze všeho utrápená a neví, co si myslet. Jenže to ještě netuší, jaký pako přestupuje na její školu, přímo k ní do třídy… » Co se mi líbilo: 1) Akane. Upřímně, Akane je jedinou záminkou proč OVA vidět. Pro její typický hněv jsem měl určitou slabost. A byla to právě ona, která celé anime zachraňovala. Především ve chvílích, kdy přemýšlela nad minulostí a postupně nacházela cestu, jak se ze svých problémů dostat. 2) Hudba a kresba. Tohle duo je na stejné úrovni jako v předcházejícím seriálu. V hudební sekci vyzdvihnu především ending a některé podkresové melodie. » Co jsem nemusel: 1) Joujiho. Hlavní hrdina je typickou karikaturní postavičkou, která je plná sebevědomých keců, avšak ve skutečnosti je to neschopný slabko, kterému nedochází ani základní souvislosti. Jako kdyby toho nebylo málo, život si představuje jako jeden velký mecha souboj. Pro sledujícího je utrpení při sledování srovnatelné se sebemrskačstvím. » Shrnutí: Otevřeně přiznávám, že právě Akane je jediným důvodem, proč jsem se na anime navzdory hodnocení trochu těšil. A nakonec zas tolik nezklamalo. Má zajímavou myšlenku, avšak kterou zabíjí zvolený hlavní hrdina. Je to docela škoda, nicméně, jde o adaptaci, která kopíruje již jednou vymyšlený příběh a to je dobré mít na paměti. ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Jouiji Gouda přestoupí na novou školu a tady se potká s Akane, krásnou a chytrou dívkou. Na první pohled se do ní zamiluje a hned ji před celou třídou požádá o ruku. Akane odmítne, což ovšem pro Goudu, který se již rozhodl, že se stane jeho nevěstou, nic neznamená... Akane Maniax se skládá ze tří dílu, za což jsem teda vděčný, neboť kdybych jich viděl víc, dost reálně by mi hrozilo minimálně pokles IQ o takových deset bodů, jelikož se totiž jedná o jedno z nejhorších anime, na které můj nebohý zrak ulpěl. Akane je vlastně bláznivá komedie s romantickou zápletkou, kde asi většina vtipů měla pramenit z šíleného chování hlavního hrdiny a toho, jak si to pokaždý u Akane pokazí. Bohužel, to že hlavního hrdinu neustále častují slovem idiot, není pro nic za nic, on totiž idiot je a jeho eskapádám se prostě smát nedá, a fandit mu už vůbec ne. Jediný, co se dá trošku vyzdvihnout, jsou jeho útěky do vysněné reality, kde se to zvrhává v jakési mecha, které je sice dost špatné, ale ne tak jako hlavní dějová linie a nakonec se na to člověk skoro i těší, protože pak nemá chuť zvracet. Skutečně hodně, ale hodně špatné anime. ()

Reklama

D.Snake 

všechny recenze uživatele

Todle anime se mi hodnotí velmi špatně. Jakožto OVA doplněk ke skvělému Kimi ga Nozomu Eien, jsem se nesmírně těšil. Obrovským překvapením pak pro mě bylo, jak moc se od své předlohy liší. Z původního dramatu se stala trapná komedie s dementním hlavním hrdinou. Víc než 3/10 nemůžu dát ()

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o přímé pokračování seriálu Kimi ga Nozomu Eien (od r. 2003) a spojku mezi univerzy zmíněného seriálu a videohry „Muv-Luv“, jež anime adaptaci už postrádá. Obě videohry pochází od vývojářů ze studia âge. (Honza135)

Reklama

Reklama