Reklama

Reklama

Město Seattle se otřásá výbuchem bomby, kterou nastražil neznámý útočník. Speciální tým přišel při pokusu o její likvidaci o své nejlepší lidi. Jedná se už o druhý útok. Bomby jsou vždy vyrobeny tak, že je prakticky nemožné zjistit, který drát můžete přestřihnout a který znamená smrt. Jediný, kdo by mohl pomoci, je John Pierce, špička v oboru. John zjišťuje, že útoky jsou pravděpodobně zaměřeny proti speciální jednotce. Pak je ovšem z přípravy výbuchů obviněn on sám. Celá seattleská policie jde po něm, zatímco skutečný útočník má čas připravit další bombu… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

MarlboroM 

všechny recenze uživatele

Taaaaaakze, krasnej vanocni svatek, nachlazeny pivko, krabicka hrebiku do rakve na stole a jde se na vec.. Po vlozeni dvd se na mne vyblila spousta reklam, ale neodradilo mne to od dobreho Sama s klestemi v ruce a promilema v zilach.. Akcni becko, ktery ma slusnej potencial, sice obcas "zamrazi" z tech dialogu, ktery opravdu nekdy nestojej za nic, ale i tak je to koukatelny, dej odsejpa, bomby bouchaji a Sam Elliott tam sedi, podle meho nazoru, dokonale. Mozna mne zde nekdo ukamenuje za muj nazor, ale me se snimek libil a urcite najdu chvilku, abych se na to podival znovu.. Za ty dialogy nedam 5*. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Rok poté, co kiny prolétly snímky 'Specialista' (1994) a 'Zděšení'(1994) se ve videodistribuci objevil snímek tématicky další. Nemá sice ve vínku takový popcornový nádech, jako výše zmíněné dva snímky, plus ještě před nimi 'Exploze' (1992), ale coby napínavý thriller s opravdu výbušnými scénami taktéž stojí za povšimnutí. Odborníka na pyrotechniku si tentokrát zahrál další a ne zrovna známý matador několika málo akčních snímků z konce 80. let a jinak televizních westernů Sam Elliott. Proti sobě má samozřejmě bombového atentátníka. Ve své roli působí klidně, rozvážně a bez předsudků. Vlivem již značně provařené dějové šablony je dějový vývoj značně předvídatelný, avšak vlivem zachování mírného napětí a patřičné atmosféry se i tak snímek stává přijatelný k nenáročnému televizně filmovému zážitku. ()

Reklama

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Béčkový film, jehož tvůrci měli evidentně mnohem vyšší ambice, než bývá zvykem. A na každém záběru je to znát. Exploze jsou na film s podobným rozpočtem opravdu ambiciózní a svým měřítkem by se spíš hodily do drahého hollywoodského blockbusteru, než do skromného béčka natočeného v Kanadě za tři milony. Naprosto výborný je Sam Elliott v roli životem unaveného a věčně neoholeného a ováleného pyrotechnika. Mimochodem scéna, kdy po masivním výbuchu obchoďáku pije v hospodě pivo a je mu úplně jedno, že kolem tlaková vlna tříští tabule skla, je naprosto výborná. Expert je suverénně nejlepší film Rogera Christiana. Takhle má vypadat béčko - zábavné a řemeslně kompetentní na všech frontách. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Další zástupce vlny pyrotechnických thrillerů v první polovině 90. let (EXPLOZE, OHEŇ, ZDĚŠENÍ, NEBEZPEČNÁ RYCHLOST, SPECIALISTA), tentokrát od režiséra, který nám později přinesl BOJIŠTĚ ZEMĚ. Šedivý televizák s pár velkorysými explozemi i trochou toho napětí, ale také s provařenými klišé (zahořklý hrdina je z důchodu povolán zpět do služby) a slabými, nechtěně komickými dialogy a hereckými výkony. V EXPLOZI měli mnohem lepší živé bomby a že to nekončí pořádným výbuchem je neodpustitelné. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

V celku obstojne natočený film o magorovi čo sa vyžíva v ničení majetku a zabíjaní ľudí bombami. To ničenie majetku vyzerá veľmi dobre, ale scenár je neuveriteľne predvídateľný a obsahuje klasické momenty zneškodnenia bomby na poslednú sekundu (dokonca viac krát za film). Celkovo sa ale jedná o slušný, neurážajúci film, pri ktorom čas príjemne utečie, ale za hodinu si naň už nespomeniete. 5/10 ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v Kanadě ve městě Vancouver. (GASTON73)

Reklama

Reklama