Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Objektivní pohled do soukromého života mocného iráckého diktátora Saddáma Hussaina nabízí biografická dramatická minisérie z produkce HBO. Natočil ji tvůrčí tandem Jim O'Hanlon a Alex Holmes, hlavní roli ztělesnil Igal Naor.  Minisérie z produkce HBO od režisérů Jima O'Hanlona a Alexe Holmese (oba se také podíleli na psaní scénáře a na produkci) vypráví o životě iráckého diktátora Saddáma Hussaina z dosud neviděné perspektivy - z uzavřeného vnitřního kruhu jeho kdysi tak mocného režimu. Příběh začíná v roce 1979, kdy se Saddám po krvavém převratu ujal vlády v Iráku. Sledujeme jeho politické ambice a víru ve vlastní historický význam, které nabyl díky nejvěrnějším rádcům, nejbližším přátelům a členům rodiny - a díky Saddámovi (hraje ho Igal Naor) samotnému. Uvnitř nádherných paláců i v iráckých ulicích lásku a respekt postupně nahrazuje strach. Saddám získává vládu nad svým kabinetem a na následující čtvrt století se stává mocným tyranem, který na sebe strhl veškerou moc a udržel si ji navzdory mezinárodnímu i domácímu tlaku. A také jeho nejbližší rodina - první žena Sadija (Shohreh Aghdashloová), nejstarší syn Uday (Philip Arditti), nevlastní bratr Barzan Ibrahim (Said Taghmaoui) či milenka a pozdější druhá žena Samira (Christine Stephen-Dalyová) - poznají jeho hněv. Autoři hovořili s mnoha lidmi, kteří byli Hussainovi velice blízcí a nabízejí divákům objektivní pohled na život jedné z nejkontroverznějších postav 20. století. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

Yoss 

všechny recenze uživatele

Snaha o realistickosť a objektívne podanie pádu jedného magora, ktorý si zaslúžil, čo dostal. A možno mal trpieť aj viac, smrť obesením za zločiny bola preňho v podstate vykúpením. Nech už sú pohľady na americkú inváziu do Iraku akékoľvek (zdieľam pozíciu Shot that motherfucker to the head!), na svete je o jedného tyrana a jeden tyranský režim menej a to je to, čo sa ráta. Zvrhnutie Saddáma je tu však podané veľmi skratkovito a pokojne by som privítal aspoň desaťdielny seriál. Stavím sa, že by bolo o čom nakrúcať. Škoda toho, inak by mohlo ísť o skvelý filmový počin, ktorému takmer nie je čo vyčítať. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Životopis iráckého diktátora, který moc emočně nepůsobí ( na to jaká to byla stvůra a v čem se vyžívala, to divákovi nepřiblíží ) , je to jakési sterilní televizní, ale na druhou stranu je to faktograficky řekněme přesné a snaží se to o objektivní pohled. ()

kowalski 

všechny recenze uživatele

Je to jako když koukáte na Der Untergang. On byl taky stejně úplně mimo realitu jako Adolf. Ale jinak kvalitativně hodně povedená série. Doporučuji ()

smolson 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po 1.epizodě/ Po obsahové stránce velmi zajímavé a atraktivní, po vizuální stránce spíše televizní provedení s minimem exteriérových záběrů. Nicméně historie Saddáma a jeho rodiny a jeho vzestup od momentu, kdy se v roce 1979 chopil moci, je natolik originální a neviděné téma, že se tomu dá ledacos odpustit. ()

Shaman::.. 

všechny recenze uživatele

Na to, že to produkovalo HBO, je to zklamání. Moc didaktické, bohužel hodně postav, a proto nepřehledné. Viděl jsem jen dva díly, další už se mi nechtělo sledovat. ()

sad12 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony u hlavních postav = 14 z 15 || Herecké výkony u vedlejších postav = 3 z 5 || Kamera = 9 z 10 || Zvuk = 9 z 10 || Téma = 5 z 5 || Výkon režiséra = 10 z 10 || Scénář = 20 z 25 || Můj komentář: Nemám moc co bych dodal. Seriál jsem objevil náhodou, neměl jsem žádná očekávání a byl pro mě celkově milým překvapením. Film ukazuje obě strany režimu Saddám Husajna a oba pohledy na Američany, kteří ze začátku Saddáma Husajna podporovaly a pak ho označili za zlo. Na to, že v seriálu hráli hlavně neznámý herci člověk musí uznat, že hráli své role přesvědčivě. Akorát by bývalo stálo za to udělat seriál alespoň o díl delší, jelikož došlo k vynechání několika důležitých událostí, co se týkaly Iráckého režimu a které by si díl navíc zasloužily. Seriál si získal 87 % =  ★  ★  ★  ★  ★ ()

Reklama

Reklama