Reklama

Reklama

Obsahy(1)

10 ročný Jimmy žije na vzdialenej farme spolu so svojimi rodičmi a troma mladšími súrodencami. Jeho otec je kamionista a preto býva často mimo domu. Jimmy si jedného dňa všimne, že s jeho každodenne stresovanou matkou nie je čosi v poriadku a upozorní na to otca, ten ho však uchlácholí s tým, že na jej správaní nie je nič neobvyklého. Počas jedného večera, keď otec musí opäť odísť s nákladom, sa matkin duševný stav výrazne zhorší - prepadne popôrodnej depresii a rozhodne sa zavraždiť svoje deti. Jimmy rýchlo rozozná, že nepríčetná beštia, ktorá sa mu snaží siahnuť na život dávno nie tou matkou, ktorú tak miloval a preto musí s psychotičkou zviesť nerovný boj o prežitie. (Karamanlis)

(více)

Recenze (149)

Vančura odpad!

všechny recenze uživatele

Odpudivá sračka, která mě dokonale otrávila, ten film je naprosto nesnesitelný, divácky nepříjemný (vraždění dětí a zvířat je prostě na mě fakt moc), strašidelné to není ani trochu, je to prostě jen stupidní pseudošokující amatéřina, která člověku absolutně nic nedá, je to jen vrstvení hnusu. Vrcholně dementní - a krajně nepravděpodobný - závěr tomu jen nasadil korunu - přece není normální, aby chlap, kterýmu manželka povraždila 3 děti, ji ještě omlouval, že byla nepříčetná, a až se "uzdraví", že se vrátí domů! Takhle znechucený jsem byl myslím naposledy někdy u filmu Nekromantik, a i ten měl něco do sebe, na rozdíl od téhle slátaniny, která neměla nikdy vzniknout. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Baby Blues“ není film na hezké téma, ale je to horor o tom, jak to může dopadnout, pokud něco není s člověkem v pořádku. A podobné případy se skutečně mohou stát. Až moc často slyšíme, že to matka nezvládla, případně, co se našlo zakopané na zahradě. Tohle je explicitní ukázka, ale ukázka, která vás donutí přemýšlet o tom, co se na tomhle svět může dít. Je to podáno dobře. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Moc oceňuju námět(přecejenom těm dětem se většina filmařů snaží vyhýbat), taky perfektní technické zpracování a hru se zoufalou atmosférou.....Problém je, že v druhé půlce film odbočí z (víceméně)uvěřitelného(a mrazivého)psychothrilleru "podle skutečných událostí" do tuctového a předvídatelného slasheru se všemi těmi nelogičnostmi a přeháněním podle divácky vděčné šablony.........Škoda-tohle osvícení na ženský způsob(potěšilo pár přímých odkazů) mělo našlápnuto na mnohem více....65% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Co je horší než magor ženská? Magor matka. A je něco horšího? Jistě, magor otec, co si myslí, že matka bude magor jen dočasně (asi jako u nás byla dočasně okupační vojska). Opravdu hnusný film o tom, jak se maminka, ve volných chvílích čtoucí Bibli, rozhodne popravit své drahé ratolesti a každého, kdo se jí postaví do cesty, včetně rozličných hospodářských zvířat. První část je spíše rodinné drama, které pak ale sklouzne ke slasheru se všemi klady a zápory. Nojo, jsou tu klasická klišé - utíkám před vrahem, a co čert nechtěl, šlápnu na hřebík; volám o pomoc, ale ten, kdo by mě mohl slyšet, jako na potvoru neslyší; na vraha se sesype kopice harampádí, co by uzemnila slona, jenže on hup na nohy! a jede se dál.... Nesmyslná klišé se vrší přes sebe a chce to vypnout mozek, aby člověk nevypadl z rytmu. Ovšem ubodání syna na zápraží je vskutku úděsné. I přes hloupý konec jsem se vůbec nenudil, což se u těhle filmů počítá (jiný důvod je točit není), a pokud by na konci stálo ono otřepané: ,,stalo se", dalo by se tomu věřit, jelikož tohle se bohužel děje. V době, kdy matky u nás dávají pít malým dětem fridex...., asi tak. ()

iampatrik 

všechny recenze uživatele

Solidní horor. A teď záleží jak to vemu, na jednu stranu trochu zklamání na druhou stranu ani moc ne. Pokud byl cíl filmařů, být co nejblíž realitě tak jim to nemám za zlé, ale jako fanoušek filmu a hororu, jsem chtěl něco víc napínavějšího, víc krvavějšího, brutalnějšího.. ale jak jsem psal, záleží jak to člověk veme. Určitě si pochvalu zaslouží mladý hrdina, který hrál výborně.. no a pokud je film pravdivý až do samého konce, tak je mi to upřímně líto a zajímalo by mě, jak to asi vypadá dneska ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Vo Veľkej Británii vyšiel film pod názvom The Cradle Will Fall. (FREEWHEELER)
  • Film je inšpirovaný skutočnými udalosťami z 20.6.2001, kedy Američanka Andrea Yates utopila vo vani svojich 5 detí. (FREEWHEELER)

Reklama

Reklama