Reklama

Reklama

Obsahy(1)

10 ročný Jimmy žije na vzdialenej farme spolu so svojimi rodičmi a troma mladšími súrodencami. Jeho otec je kamionista a preto býva často mimo domu. Jimmy si jedného dňa všimne, že s jeho každodenne stresovanou matkou nie je čosi v poriadku a upozorní na to otca, ten ho však uchlácholí s tým, že na jej správaní nie je nič neobvyklého. Počas jedného večera, keď otec musí opäť odísť s nákladom, sa matkin duševný stav výrazne zhorší - prepadne popôrodnej depresii a rozhodne sa zavraždiť svoje deti. Jimmy rýchlo rozozná, že nepríčetná beštia, ktorá sa mu snaží siahnuť na život dávno nie tou matkou, ktorú tak miloval a preto musí s psychotičkou zviesť nerovný boj o prežitie. (Karamanlis)

(více)

Recenze (151)

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Krásné překvapení. Z prvu se to jeví jako další nudná věc, nicméně s postupem času filmu je vše jinak. Krásná ukázka toho, a ještě podle skutečné události, čeho je psychicky narušená matka čtyř dětí a jejíž muž je pořád v práci schopna. Herecký výkon právě matky a malého Jimmyho mě nadchnul svou uvěřitelností a tím i vtáhnutí diváka do filmu. Jediná menší výtka je, že jak si film první půlku vybuduje atmosféru, tak jí druhou půli jen udržuje a ne stupňuje. Ale je nutné dodat, že jí udržuje velmi dobře. Na závěr by si měl dát facku jejich otec za jeho rozhodnutí. Já být malým Jimmym, tak raději pak jdu do děcáku. Tam by bylo určitě lépe. ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

''Jsi moje mááma,moje mááma,kterou já mám nadevše rááád......''Opět nepřestávám žasnout jak dnešním děckám (těm co hodnotí toto vysoko musí být 0 až 12 let) stačí jeden idiot(ka) s čímkoli ostrým v ruce,který jde porcovat lidi.A to je všechno.To stačí.????.Tohle bylo fakt otřesné!Totálně ubohá(!!!) režie (režisér tu ani není uvedený a já se nedivím),tv atmosféra podkopávající všechno co jen z tohoto silného tématu může (a že se z toho dalo tolik vytřískat!) a herecké výkony vedle kterých i Petr Rychlý hraje jako Al Pacino.Snad jen typově výborně obsazená Colleen Porch byla ucházející,to se musí nechat.No a tatínkova hláška ''musíš jí dát šanci'' ústila ve výbuch smíchu jako už dlouho ne;DD.Scénaristovi bylo asi taky tak 5 let,protože tohle byla jednoznačně a absolutně bezkonkurenčně nejtupější filmová hláška historie:DD.Ono já se při tom filmu usmíval celou dobu a to bych asi neměl.Obrovské plus je,že to trvalo jen hodinku a čtvrt a já to doporučuju,protože něco tak strašně hloupého a diletantského se prostě jen tak nevidí.Já za to nemůžu,ale já prostě fakt úplně žasnu......''Jsi jak kouzelná vííla,co mi dááváá,chut' se smáát'' ()

Reklama

666teen 

všechny recenze uživatele

Spoiler alert! Tohle je výborná reklama na Barnevernet. Malého Jimmyho už totiž před maminkou nikdo jinej nezachrání.. .Tatínek zlehka pominul, že mu zabila tři sourozence a navíc se těší na nový přírůstek do prořídlé famílie. Kdo by nechtěl mít doma vyschízovanou, vraždící hysterku, že? Titul Filmový Dement Desetiletí mu nevezme ani ten debilní afrostormtrooper ze Star Wars. Tohle je učebnicový příklad toho, jak může zhovadilé finále poslat slušný film do sraček. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

To je přímo příběh hodný Mimibazaru. Aneb když není Manža doma, Bydlence jebne v palici a Mimískům začne hodně perný dník, protože Bydlenka je schopná žena a hodlá své děti srovnat do latě čímkoliv, od nože, přes kombajn, vidle, sekáček na maso až po kulovnici, až krvíčka a kousíčky mimísků létají po celém pelíšku. Palec nahoru rozhodně za dobře zvládnutou trhlou Bydlenku (ve vorném podání Colleeen Porch), hodně dobrý název a neskrývanou syrovost, aneb padni komu padni. Až z toho běhal mráz po zádech. Rozhodně nedoporučuji snažilká, prvosnažilkám, těhulkám ani prvotěhulkám, protože z toho by mohlo hrábnout i vám, vyzvracely by jste kečupovou polívku a nestačila by vám nabídka blicích smajlíků. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Matce po porodu jebne v palici a po odjezdu manžela na farmě vyvraždí všechny děti, slepice, prasata, krávy i farmáře od vedle. Nic víc, nic míň. Na jednu stranu fajn autentická podívaná, celková proměna matky v psychopatku a místy realistická atmoška, ale na druhou stranu je to strašné béčko s otravným televizním lookem, ve kterém není prostě nic navíc. A scény zabití děti jsem čekal více explicitní, krvavé a celkově jsem doufal ve větší jatka. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Vo Veľkej Británii vyšiel film pod názvom The Cradle Will Fall. (FREEWHEELER)
  • Film je inšpirovaný skutočnými udalosťami z 20.6.2001, kedy Američanka Andrea Yates utopila vo vani svojich 5 detí. (FREEWHEELER)

Reklama

Reklama