Reklama

Reklama

Obsahy(1)

10 ročný Jimmy žije na vzdialenej farme spolu so svojimi rodičmi a troma mladšími súrodencami. Jeho otec je kamionista a preto býva často mimo domu. Jimmy si jedného dňa všimne, že s jeho každodenne stresovanou matkou nie je čosi v poriadku a upozorní na to otca, ten ho však uchlácholí s tým, že na jej správaní nie je nič neobvyklého. Počas jedného večera, keď otec musí opäť odísť s nákladom, sa matkin duševný stav výrazne zhorší - prepadne popôrodnej depresii a rozhodne sa zavraždiť svoje deti. Jimmy rýchlo rozozná, že nepríčetná beštia, ktorá sa mu snaží siahnuť na život dávno nie tou matkou, ktorú tak miloval a preto musí s psychotičkou zviesť nerovný boj o prežitie. (Karamanlis)

(více)

Recenze (150)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Českými diváky totálně přehlédnutá hororová pecka. Matička v poporodní depresi se snaží zavraždit svá milá dítka a protože jsme v nezávislé produkci, tak se s tím nijak moc nepáře a jde si tvrdě za svým bláznivým cílem. Je to odvážné, je to příjemně krátké, má to spád a hlavní dětský herec na mne působil nezvykle snesitelně. Film důrazně doporučuju, je velká škoda, že ho nikdo nezná. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TATI, S MÁMOU NENÍ NĚCO V POŘÁDKU. CELOU DOBU JE JAKÁSI SMUTNÁ...“ /// A přitom, kdo by to byl řekl. Zvlášť, když už tři parchanty zvládla! Inu, tak dlouho se štěká do boudy, až se … Vono není moc času (dobrá stopáž!) a tak mamka jen v rychlosti přejde ze stavu absolutního zhroucení do schizofrenie. Nastává večer a čtveřici parchantů čeká jedno velký stand-up šou. Milovníci zvířat můžou bejt v klidu, ale všichni co si myslej, že děti by se měli hlavně učit žít šťastnej život, asi budou nechápavě kroutit nejen hlavou. Jednoduchá, nízkopudová a ne moc vynalézavá záležitost. Vidle, sekáček, když se někdo chová jako debil, můžete to svýst na to, že je to děcko. Místo aby mě to bavilo, tak to pěkně sere. Teda všichni mě serou. Emoce žádný… Ó Dio – to je píčovina! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám film, kterej by nahradil antikoncepci. 2.) Stará je těhotná a já nevím, čemu by se děcka měli věnovat ve volným čase. 3.) Thx za titule ,,ricci.s“ a ,,Muf88“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Skvělý Horor.. Jednoznačně To patří do TOP 10! Horory o dětech jsou perfektní.. Škoda, že jich je minimum.. Tahle vyšinutá MaMča.. byla parádní psychouš.. Měla Super nápady.. A ten Šokující KONEC! Ach Great Pleasure! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pecka!! Navíc vše umocňuje fakt, že film je zřejmě podle skutečné události. A tentokráte tomu můžeme klidně věřit, protože psychózy, kterým šílená matka ve filmu propadla, skutečně existují a za jistých podmínek mohou vygradovat v naprosté šílenství. Stává se to velice zřídka, aby vše šlo do takových neuvěřitelných extrémů, leč příklady v dějinách kriminalistiky a psychologie to dokazují ... O to naléhavější tlak je pak na diváka v tomto "thriller-horor-exploitaitionu", kde matka vyvraždí početnou rodinu, půlku zvířecí farmy a jednoho nimroda ... Špičkově natočený, napínavý film s perfektní hustou atmosférou, vypjatými cénami, šílenými záběry na pošahanou matku se sekáčkem v ruce!! Pozor!! Míra brutality v jistém smyslu v tomto filmu přesahuje běžné hranice!!!! Jsou zde vražděny zvířata a děti!!! Takže jen pro otrlé ... Každopádně jako učebnicový příklad do soudního znalectví a psychologie/psychiatrie úžasný materiál ... Pro mne obrovské překvapení!! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Žádná pecka tentokrát. Po odjezdu svého manžela rupne mamce v kouli a rozhodne se zabít svoje čtyři děti. Nic moc originálního, tvůrci očividně mají rádi Kubricka, a většina vražd proběhne offscreen. Překvapením bylo, že šílená žena sejme většinu svých dětí už v polovině a pozbytek filmu nahání svého nejstaršího syna a do toho, jen tak mimochodem, vykydlí půlku svojí farmy, takže milovníci psů, slepic a prasat mají smůlu. Jinak slušná podívaná, které sráží výsledný dojem závěrečný nelogický kopanec mezi nohy. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý horor, který je dobře natočený a hlavně uvěřitelně zahraný. Matka v podání Colleen Porch je doslova na zabití, nesympatická a ten její psychotický stav prožíváte doopravdy s ni. Mladí herci byli rovněž dobře obsazení a jak jsou někdy „mlaďoši“ nepříjemní, tady byl nejstarší syn sympatický (fandil jsem mu). Konec trošku nepovedený, ale budiž. -9/10* ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Country Shining Massacre. Hodně drsný horůrek. Matka sama doma se čtyřma děckama na krku uprostřed zapadákova, tatík furt na cestách. Jednoho dne mamince přeskočí a začne masakrovat svoje potomstvo. Colleen Porch je skvělá, mě však více zaujal malý Holden Thomas Maynard jako Jimmy. Rozdávají se nějaké ceny pro "The Best Child Performance"?:) Coby nejstarší se všech sourozenců si zřejmě vypěstoval ten nejsilnější instinkt pro přežití, jehož je dítě schopné. Se svou máti svede brutální boj o přežití a já jen zírala, jak mu to pálí. Jeho odvaha, bystrost a vyrovnanost je obdivuhodná. Fandila jsem mu a vůbec jsem nějak hluboce neuvažovala nad tím, nakolik jeho počínání a schopnosti odpovídají pravděpodobnosti v realitě. Pokud však nějaké děti musí podobné hrůzy zažívat, ať nad nimi stojí všichni svatí... Snímek v jedné scéně doslova kopíruje slavnou scénu Nicholsona se sekyrou v Osvícení. Přemýšlím, že jestli existuje ještě něco horšího, než co si ten chlapec zažil, pak je to závěr filmu. Jimmymu doporučuji nohy na ramena a zdrhat tak daleko, co to jde. A vylízaný otec ať si spokojeně žije se svou pošahanou ženou až do smrti:) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kdo čte každý večer před spaním svým dvěma ratolestem pohádku a denně si prohlíží jejich roztomilé fotografie, anebo je jednoduše slabší povahy, měl by se téhle americké jednohubce obloukem vyhnout. Tvůrci totiž dokáží pomocí malých kompromisů dosáhnout skutečně děsivého výsledku. Šestičlenná rodinka má totiž docela slušný problém. Zatímco otec tráví často i několik dní za volantem kamionu, u matky se stále víc projevuje poporodní psychóza z posledního, zatím čtvrtého dítka. Tu hodnou maminku od plotny tak brzy vystřídá šílená fúrie s vidlemi. Dobrý režisér dokáže napětím napumpovat i čekání ve frontě na banány a to se tady povedlo. Kriticky je samozřejmě třeba připomenout několik ne úplně věrohodných momentů (zejména při nahánění potomků v domě, chování otce), jinak ale výborná atmosféra, slušní mladí herci a pochopitelně obrovská odvaha od typově výborně obsazené Colleen Porch. S koncem problém nemám, nadšení nicméně postupně vyprchalo (což se mi třeba u jiných podobně naléhavých, uvěřitelných a nekorektních hororových příspěvků, francouzského Inside nebo britského Eden Lake, nestalo). Nakonec tak velmi slušné *** ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jimmy je 10 ročný chlapec, ktorý žije spolu s troma súrodencami a matkou v menšom domčeku na vidieku. Jeho otec je vodičom kamiónu a tak sa v spoločnom príbytku zdržuje len minimálne. Matka ostáva na všetko sama. Situácia sa ešte viac zhorší, keď prepadne psychickým problémom. Z ničoho nič sa predmetom jej útokov stávajú vlastné deti. Podarí sa malému chlapcovi zachrániť seba a svojich súrodencov? Pomerne slušné psycho, kvalitatívne na úrovni mierneho nad priemeru. A čo je jeho najväčším plusom? Jednoznačne hlavná postava šialenej matky!! Už len kvôli jej hereckému výkonu sa oplatí tento snímok sledovať. Ja len dúfam, že tento horor nie je podľa skutočnosti, ako sa to v jeho úvode spomína - 65%. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Raz večer mamičke ruplo v bedni a začala zabíjať svoje potomstvo. Vydarený nízkorozpočťák akých by mohlo byť ozaj viac. Svojou formou mi pripomenul anglický MUM & DAD (2008). ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Horor z pohľadu ženy v popôrodnej depresii sme tu ešte asi nemali, preto minimálne tento nápad musím pochváliť. Viac ako hororom bude film skôr thrillerom s prvkami drámy. Rozpočet bol určite obmedzený a na výnimočný film, by bolo treba skúsenejšieho režiséra. Stopáž 85 minút nedovoľuje veľmi vymýšľať, ale určite sa dalo viac popracovať na matkinej depresii, dať tomu hlavne viac priestoru. Výkony detských hercov sú v takýchto filmoch veľmi dôležité, ale to by sme chceli veľa. Najstarší syn ešte ok, dcéra a mladší syn dosť biedne a nepresvedčivé výkony. Z podobného filmu by vás malo poriadne emocionálne vyklepať, ale tu to veľmi nefungovalo. Zbytočne veľa času dostalo matkine bezduché naháňanie so sekáčikom v ruke a to je dosť škoda, pretože som cítil, že zručnejší režisér by z tohto príbehu vyťažil podstatne viac. 60%. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Dobrý horor s tísnivou atmosférou a několika momenty, které dokáží opravdu vyrazit dech. Zvláštní je, že když se točí nějaký horor s dětmi, tak to téměř pokaždé dopadne skvěle nebo aspoň hodně dobře. Tento film není výjimkou, fandové hororu si určitě přijdou na své. Začátek je opravdu povedený a hlavně první konfrontace mezi matkou a dětmi stojí opravdu za to a vy si jen říkáte: "Cože, fakt to udělala?". I když film není vůbec dlouhý, tak ke konci začne trochu nudit, protože děj je dost předvídatelný a scény za začínají opakovat. Rozuzlení je celkem úletové a závěrečné prozření je dost mimo mísu. Ale jako horor to určitě stojí za pozornost! 60% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Co je horší než magor ženská? Magor matka. A je něco horšího? Jistě, magor otec, co si myslí, že matka bude magor jen dočasně (asi jako u nás byla dočasně okupační vojska). Opravdu hnusný film o tom, jak se maminka, ve volných chvílích čtoucí Bibli, rozhodne popravit své drahé ratolesti a každého, kdo se jí postaví do cesty, včetně rozličných hospodářských zvířat. První část je spíše rodinné drama, které pak ale sklouzne ke slasheru se všemi klady a zápory. Nojo, jsou tu klasická klišé - utíkám před vrahem, a co čert nechtěl, šlápnu na hřebík; volám o pomoc, ale ten, kdo by mě mohl slyšet, jako na potvoru neslyší; na vraha se sesype kopice harampádí, co by uzemnila slona, jenže on hup na nohy! a jede se dál.... Nesmyslná klišé se vrší přes sebe a chce to vypnout mozek, aby člověk nevypadl z rytmu. Ovšem ubodání syna na zápraží je vskutku úděsné. I přes hloupý konec jsem se vůbec nenudil, což se u těhle filmů počítá (jiný důvod je točit není), a pokud by na konci stálo ono otřepané: ,,stalo se", dalo by se tomu věřit, jelikož tohle se bohužel děje. V době, kdy matky u nás dávají pít malým dětem fridex...., asi tak. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se do toho nenarvalo víc peněz. Kdyby tady byl dramatický hudební podkres v určitých scénách a malinko propracovanější záběry, mohl to být opravdu famózní horor. Celkem příjemní herci, né každému ale musí tento horor sednout. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Tak tomu říkám adrenalinová nálož. Takový nářez jsem opravdu nečekal. Brutální a inteligentní vyvražďovačka, která Vám nedá ani na minutku vydechnout. Základ je perfektní rozjezd, to Baby Blues měl od začátku. Závěr je jen lahůdka a být na klučiny místě, tak se asi oběsím. Nevím jestli bych mohl s takovou skutečností žít. Mamince hrábne a začne svoje roztomilé dětičky brutálně vraždit jedno po druhém. Celé tohle je perfektní horor a já mohu jen doporučit. Upřímně musím uznat, že mě nevadilo téměř nic a pro hororového diváka pastva pro oči. Kord, když vidím na začátku "podle skutečné události". Z toho mám ještě větší hrůzu a přidá mi to na fantazii. U tohoto snímku se tomu dá i snadno věřit... 10/10 = 100% ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Spoiler alert! Tohle je výborná reklama na Barnevernet. Malého Jimmyho už totiž před maminkou nikdo jinej nezachrání.. .Tatínek zlehka pominul, že mu zabila tři sourozence a navíc se těší na nový přírůstek do prořídlé famílie. Kdo by nechtěl mít doma vyschízovanou, vraždící hysterku, že? Titul Filmový Dement Desetiletí mu nevezme ani ten debilní afrostormtrooper ze Star Wars. Tohle je učebnicový příklad toho, jak může zhovadilé finále poslat slušný film do sraček. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Statek jako kráva, sloužící jako kočičí pelech vs. laktační psychóza matky při služebce fotříka. "Tati, máma se chová divně! - Ale ne synu, jen je toho na ni moc, musíš jí pomáhat, já se vrátím, jak jen brzo budu moct!" Jo! To budeš ale čumět! :D Colleen Porch si to dala v roli matky ve velkým stylu. Lars Jacobson se na tom vyřádil a mně se to líbilo. Plný počet a doporučení poslézé sáhnout po The Children nebo Eden Lake, ve kterých se karta obrátí. :) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Určite nič pre citlivejšie povahy. Mal som čo robiť, aby som vôbec film dopozeral až do konca. Filmy, kde sa ubližuje deťom jednoducho nezvládam. Dám tomu štyri hviezdy, pretože snímku nechýba dobrá atmosféra, slušné napätie a presvedčivý výkon hlavnej herečky, ale už to nikdy viac nechcem vidieť. Hrozné, desivé, najhoršie na tom je, že snímok vychádza zo skutočnej udalosti. 70/100 ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Takéto filmy nikdy neodmietnem a vlastne je to asi môj najobľúbenejší hororový subžáner. Skvelý, snáď až učebnicový príklad dokonca návod pre amatérskych filmárov. Režiséri Lars Jacobson a Amardeep Kaleka to zrejme natočili za vlastné prachy a tak mali k dispozícií obmedzené množstvo financií a tak namiesto rôznych gore scén sa museli vynájsť a vymyslieť ako krapec trochu inak. Amatérske filmy dokážem pochopiť a podporujem všetkých, ktorý majú tú odvahu a proste si to natočia. Rozpočet sa odrazil na tom, že väčšina scén je točená v noci a zábery na krvavé scény sú buď mimo záber, alebo vidíme len "vykonávateľa", nie "prijímateľa" daných úkonov :) V podstate ak by som mal nejaký obnos peňazí, asi takto podobne by vyzeral aj môj film. Jednoduchý príbeh, málo postáv, dokonalý záporák, záverečná myšlienka a samozrejme plno cudzích trademarkov. Rejžovia majú zrejme napozerané veľké množstvo hororov a každému, aspoň trochu všímajúcemu divákovi vrazia do oči kamerové trademarky Kubricka (The Shining majú asi moc radi) či iné zaužívané zábery v iných hororoch. Možno tvorcovia mohli o čosi viacej experimentovať a dodať filmu väčšie tlačenie na pílu, obzvlášť záver bol taký urýchlený. Inak ide o veľmi vydarenú vecičku, ktorú by nemal žiaden hororový fanúšik obísť. PS: Tá crazy mom bola ozaj pekné psycho len škoda, že tej jej charakter nevyužili pri záverečnej naháňačke viacej. 75% ()

Vančura odpad!

všechny recenze uživatele

Odpudivá sračka, která mě dokonale otrávila, ten film je naprosto nesnesitelný, divácky nepříjemný (vraždění dětí a zvířat je prostě na mě fakt moc), strašidelné to není ani trochu, je to prostě jen stupidní pseudošokující amatéřina, která člověku absolutně nic nedá, je to jen vrstvení hnusu. Vrcholně dementní - a krajně nepravděpodobný - závěr tomu jen nasadil korunu - přece není normální, aby chlap, kterýmu manželka povraždila 3 děti, ji ještě omlouval, že byla nepříčetná, a až se "uzdraví", že se vrátí domů! Takhle znechucený jsem byl myslím naposledy někdy u filmu Nekromantik, a i ten měl něco do sebe, na rozdíl od téhle slátaniny, která neměla nikdy vzniknout. ()

Reklama

Reklama